12.03.2011 | 02:52
Evo ekipa da se javim nakon izgubljenih par sati.
Uspio sam riješiti mrlje na iMAC 24"
Evo priča kroz slike
Slika 1 > Imac 24" kupljen sa flekama i godinu dana nisam se ni trudio iste riješiti
Uploaded with
ImageShack.us
Slika 2 > Fleke na ekranu - tri strafte preko ekrana plus sto sam primjetio tek na pomnijem geldanju dosta malih vodoravnih crta
Uploaded with
ImageShack.us
Slika 3 > Rastavljanje
Uploaded with
ImageShack.us
Tu ništa nije specifično teško do dijela kada odvojite display od kućišta. Budite oprezni da ne stgnete koji konektor.
Kada odvojite display onda kreću probelemi i bol u prstima
Slika 5 > Uspješno odvajanje LCD-a od back panela
Uploaded with
ImageShack.us
Najgori dio je nakon što ste odvojili ekran odvojiti back panel od lcd-a (nadam se da govorim dobre nazive, ovo nisam nikad radio)
Naime na dosta mjesta je uhvaćen sa stopicama i kako je netko naveo post iznad moga, morate sa ravnim odvijacem precizno razmicati kak obi ste ih razdvojili. Tu sam izgubio najviše vremena.
Nakon što sam uspješno razdvojio koristio sam zaiss sredstvo za čišćenje sa mekim krpicama te lagano prebrisao pozadinsko. Ako bolje pogledate sliku vidjeti će te točno te štrafte koje su mi smetale na bijeloj pozadini...
Kasnije objavim sliku čistog displaya ako netko kojim slučajem ne vjeruje
Jedino sam se bosanac napatio kada sam sve vraćao nazad i one šarkice koje spajaju ekran sa kućištem nisam dobro okrenio, što sam primjetio tek kada nisam mogao šarafe staviti tako da probajte pripaziti i na to
Eto ako će nekome pomoći biti će mi drago
Pozdrav ekipi i hvala na savjetima