10.6.2
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

10.6.2

10.11.2009 | 18:19
Evo čitam na Vikalici da je 10.6.2 vani i, dapače, već instaliran.

Zanima me prije svega iskustvo onih koji su imali problema sa Snowom - da li 10.6.2 rješava te probleme?

Ja na MBP nisam stavio ni 10.5.8 jer je bilo naznaka da stvara probleme s WLANOM na MBP-ovima, pa sam onda isto pročitao i za 10.6. A za 10.6 se, jelte, priča i o problemu s nekim MAcovima koji imaju Nvidiu 9400.

Tako da se baš i nisam žurio s nabavom Snowa (pa me je Davor stavio u zapećak na listi čekanja ).

Ali sad mi se nekako čini da je možda dozrelo i da su ti bugovi porješavani. Jesu li?
10.11.2009 | 18:59
Što je sve novoga:
www.apple.com/downloads/macosx/apple/mac...cosxv1062update.html
Instalirao 10.6.2 na MBP 2.4 GHz na Mac OS X Snow Leopard i za sada stvar kopa.
10.11.2009 | 19:11
To bi bio MBP late 2008?

Da li si prije toga imao problema s 10.6.0 ili 10.6.1?

Hmmm... u tom popisu ne vidim da spominju išta o problemima s WLANom i usporenim radom...
10.11.2009 | 19:42
Smayoo, ja imam MBP mid 2009 i zaista nemam nikakvih problema. Sve nekako leti, Safari, Adobe-ov paket (CS4), Windeki bootcampani, kao i autocad na njima. Zasad sve super.
10.11.2009 | 23:50
iPhoto full screen edit bug je i dalje prisutan
discussions.apple.com/thread.jspa?thread...start=0&tstart=0
11.11.2009 | 00:14
MBP 17 Early 2008. Ništa od navedenih problema nisam imao. Ni na 10.5.8, ni 10.6, ni 10.6.1 niti sada na 10.6.2. WLAN imam doma i na poslu i sve ok. Moj iPhoto 7.1.5 nema nikakvih problema u editiranju slike. Niti s ostalim programima nije bilo loših iskustava, osim na relaciji: Safari→Java→Save as PDF, poneki put. I to na 10.6 i 10.6.1, ali ne na MBP nego na iMacu 20, prvi model.
11.11.2009 | 01:18
Ja niti si 10.6 nisam imao nikakav značajan problem, a 10.6.1 je isto radio uredno, evo kod mene tri tjedna bez restarta. 10.6.2 od jučer i sve radi kao i prije. Ma sve se to vriti oko specifičnog softvera koji netko koristi... sam OS je prilično cool.
11.11.2009 | 08:47
MBP 2.2 model, to je valjda prvi C2D. Nikakvih problema za sada. Nemam bas najnovije programe iPhoto ne koristim, WiFi radi. Zadovoljan.
11.11.2009 | 21:54
Apdejto bijeli MB i sljedeći dan nakon što sam digao poklopac i probudio ga iz sleepa dobio ovu poruku:

Kernel panic ili?
Bijeli MB, 2.2 dual core. 2 godine star i dosad ne imah ama baš nikakvih problema. Niti sa SL-om ni ništa (apgrejdao sa leoparda). Prvi put ga restartam ikad valjda (a da nije radi apdejta ili neke instalacije, jel). Tak da, ne znam.

Dal bi trebao biti zabrinut?
11.11.2009 | 23:23
Da, to je Kernel Panic. Ako se ne ponovi, ne brini.
12.11.2009 | 16:02
Evo ja konacno upgradeao na Snow danas i stavio 10.6.2 odmah. Doima se za sada sve ok, osim sto mi jedna od kljucnih aplikacija (SIP klijent) vise ne radi. Radi se o Xmeetingu, srecom vidim da je dostupna neka beta X-Litea 4, pa sam instalirao za njega. Uz malo srece nece praviti probleme kao verzija 3...
30.12.2009 | 18:05
pozdrav svima....i ja imam istu trilemu...dali da idem na SL ili da još čekam...video mi je osnovna preokupacija... ako FCP nema problema sve ostalo mi je manje bitno(recimo)

unaprijed zahvaljujem
  • campo
  • Posjetitelj
30.12.2009 | 19:41
koji fcs ja imam tricu i sve radi puno bolje nego dvica na 10.5
01.01.2010 | 19:24
ja imam FCP 6...zanimaju me iskustva ...tj .dali da još ćekam ili da prelazim
02.01.2010 | 02:31
Mi smo na Snow Leopardu odavno na glavnom stroju za montažu... dakle, slobodno upgradeaj...
03.01.2010 | 14:34
hvala Davore...idem i ja
03.01.2010 | 23:42
Gledam kako fino radi kod cure ovaj Snow pa se sve nesto pomišljam odvažiti na novi OS i na mbp-u.
Negdje je ranije bio neki kompatilibility list na netu no zaboravih gdje ... ima tko link?
Ono da vidim s kojim aplikacijama ima problema.
Kako je sa CS3 Adobovim?

Poz svima
03.01.2010 | 23:44
Evo ađoh app koji to provjerava snowleopard.wikidot.com/
poz

Jao nije bas naj ovo sa CS3

Doduse kod djevojke radi dobro no ona ga jos goni na 32bitnom kernelu pa neznam kako ce to biti kad ga se upogoni u 64?

Citao sam negdje da je stabilnije dosta toga ako se radi u 32bitnom ... a opet ... whats the point stavljat ga onda?
03.01.2010 | 23:54
...ja vrtim Snow Leo s 32bitnim kernelom i ne vidim u čemu je problem. Što ćeš ti točno propuštati ako ne budeš vrtio 64bit kernel na Snowu?

komentari??
bok!
04.01.2010 | 00:01
Pa predpostavljam brzinu rada kod 64bitnih aplikacija? Konkretno ja bih rado da mi FCP renda brže no on je 32 bitni ili ?!
Nemoj mi na pitanje pitanjem odgovarati jer pitam da saznam
poz

EDIT:

What are the advantages of running a 64-bit kernel?
The way Mac OS X is designed to take advantage of more then 4GB memory pre 64-bit, causes it to swap address for memory above the 4GB barrier, which in turn makes each memory operation slightly slower. If you have more then 4GB of memory in your computer, running a 64-bit kernel will speed up memory read/write some, but will cause more compatibility issues with kexts. Thats it. If you have less then 4GB of memory a 64-bit kernel will have no advantage what so ever, and above that you will see some performance improvement when more then 4GB of memory is consistently being used. Obviously as no mac ships with more then 4GB of memory by default, and only more recent macs (excluding xserves and Mac Pros) can even accept more then 4GB of memory, and as it will take third parties some time to write 64-bit kexts, it makes absolutely 100% sense to default to a 32-bit kernel at this point.

Ako je to tako onda budem sacekao jer sam opremljen sa 4gb i bome ne planiram bas tako skoro kupovati više.

A koje su prednosti 32bitnog snow-a prema 10.5.x?
fala
bok
04.01.2010 | 01:47
Unatoč tome što vrti 32bit kernel 64bit aplikacije se najnormalnije izvode. Razlike u performansama se tu lako očituju... npr www.freeshuffle.info/handbrake-gets-64-bit-snow-leopard-love/
Finder dosta lakše barata s direktorijima koji imaju u sebi više tisuća fajlova npr... kako developeri pocnu prilagodjavati, odnosno pisati aplikacije koje upraznjavaju GCD (neka spika s paralelnim izvodjenjem dretvi) i ostale beneficije koje donosi SL razlika u performansama bi se trebala još više očitovati. SL se dosta brže boota.
Još neke fine sitnice koje su promjenjene u UI-ju su meni dovoljan razloga da koristim SL.
Ukratko sam naškrabao što valja u SL-u LOL, uglavnom googlaj pa ćeš dobiti još detalja

bok!
04.01.2010 | 15:01
tnx
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)
  • Szguri: Ono što želim reći je da ljudi mogu živjeti nevjerojatno sigurne i udobne živote zato što je njihova država spremna za loše scenarije.
  • Szguri: nego zato što razumiju geografiju i povijest Rusija im je susjed, a povijest nije bila blaga. Isto sa Švicarskom: poznata po neutralnosti, ali izuzetno utvrđena i uvježbana. Država je doslovno dizajnirana tako da invazija bude noćna mora. Njihova neutralnost nije pasivna čuva je disciplina i spremnost.
  • Szguri: Osobno ne shvaćam naivnost toga da se ignorira činjenica da je rat i sukob odnosno mogućnost istog nešto što je ljudska slika i prilika od pamtivijeka. Možeš biti i spreman i miroljubiv, Švedska i Finska, primjerice, zadržale su ozbiljne obrambene kapacitete čak i tijekom mirnih vremena. Finska ima obvezni vojni rok i ogromne pričuvne snage, ne zato što su agresivne, nego zato što raz
  • Szguri: Pozdrav svima, čisto da se nadovežem na vruću temu. Kao netko tko je također bio u vojsci i imam raznog iskustva po tom pitanju.
  • drlovric: Bio sam u istoj misiji kao i profesionalni hrvatski vojnici. Nisam bio terorista niti neki placenik koji je isao da nanosi zlo ljudima tamo.
  • drlovric: Ja sam u pustinje isao po pare. Kao da je to neka tajna :) Nisam tamo bio iz uvjerenja ili nekih ideala, kao ni 95% ostalih ljudi.
  • JOHN: i odlučuje o tuđem mesu. Ja ako imam osjećaj braniti svoj dom i obitelj, to ću po inerciji napraviti, a ne da mi tamo neki kozojeb docira koji u backgroundu zgrče pare dok preslaguje pijune po karti a u pauzama vrti sa ratnim profiterstvom

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.08 Seconds

Provided by iJoomla SEO