Izbrisani fileovi na vanjskom HDD
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Izbrisani fileovi na vanjskom HDD

09.04.2012 | 09:38
Dakle, izbrisao sam oko 1TB fileova (to su mov datoteke s 64 miniDV kasete) na vanjskom Western Digital HDD od 2TB.
Moj iMac je 5,1 sa procesorom Intel C2D i 3GB RAMa.

Stavljao sam na renderiranje mov fileove sa drugog vanjskog HDD, i prije nego sam počeo sa renderiranjem, odlučio sam izbrisati neke nepotrebne fileove i sve baciti iz Trasha. Poslije sam renderirao img file iz materijala na drugom HDD, na prvi HDD negdje 2 sata. Kada sam poslije renderiranja pogledao, više od 1TB mov fileova je nestalo, ja sam ih greškom izbrisao.

Što da radim?
Da li je moguće vratiti nestale dokumente ili moram otići u Euro-Val u Zagrebu i dati da mi tih 64 miniDV kasete ponovo prebace na HDD?
09.04.2012 | 10:06
Zar ne prebacujes sam materjal na komp? Moja DV kamera im FW izlaz i to spojim na komp i prebacim. Cemu placati tako nesto? Koliko uznu po kazeti? Isplati se preko oglasnika kupiti kameru i prebaciti. Nisam pomogao doduse.
09.04.2012 | 10:15
Prebacivao sam materijale na njega prije 2 godine s Panasonic kamerom. Bojim se da će kamera Canon HV30 "otići" ako budem ponovo prebacivao sav taj snimljeni materijal.
Po kaseti uzmu oko 70 ili 100kn, moram to provjeriti za koji dan...
09.04.2012 | 10:28
Pa i ako ode (a najvjerojatnije nece), opet je jeftinije za 1000-1500kn kupiti polovnu dv kameru i capturirat ponovo.

Ili nesto ovako:
www.ebay.com/itm/Sony-DSR-11-DSR11-NTSC-...8d7f5#ht_1677wt_1187
09.04.2012 | 11:07
Ako si nakon pražnjenja smeća još zapisivao masu podataka na taj disk, imaš jako jako male šanse da ti je nešto ostalo za spasiti. No, ništa ne ne košta probati. Treba ti Stellar Phoenix Data Recovery ili neki sličan alat. Svi se oni plaćaju, ali puno manje od cifri o kojima se ovdje priča. U svakom slučaju, sa Stellar Phoenixom možeš ga bez plaćanja pustiti da prekopa slobodan prostor na disku i potraži što ima za spasiti. Kad završi, imaš thumbnail preview onog što je našao i, ako je to to što si izgubio, onda platiš i napraviš recovery.
09.04.2012 | 11:25
Pa to je 4500 kn za kolekciju. Mogao bi se poceti baviti s time i naplacivati. LOL
10.04.2012 | 12:53
odscanirao sam cijeli HDD, i pojavila se je ova stranica od Stellar Phoenix Mac Data Recovery...

Pošta nisam baš najbolji s vraćanjem fileova, želim vas pitati što trebam dalje raditi, neobično je što je samo 3 stvari našao da su izbrisane, a ne više. Da li mogu vidjeti što scanner može vratiti, pa da tek tada kupim taj program?
Koju verziju da kupim, onu koja košta 99USD ili onu koja košta 78USD?
Razliku između dvije verzije nisam baš najbolje shvatio.
01.jpg
10.04.2012 | 15:28
Zapravo ti nije našao ništa korisno. Dakle, ne kupuj softver jer si sve do čega ti je stalo već uspješno pregazio novim sadržajem.

Ako pogledaš bolje, ta dva "film effects" su fajle po 4,4 MB, dakle to je nešto bezveze, a ono prvo je cijela particija od 1,8 TB.

Dakle, u ovom slučaju ti data recovery više ne može pomoći. Žao mi je

Ostaje ti da si ponovno prebaciš sve filmove s kazeta.
12.04.2012 | 07:39
Pogledao sam na webu na eBayu. Za Sony DSR-11 DV je cijena oko 250USD.
Našao sam u Zagrebu firmu koja radu prebacivanje mov fileova s miniDV kaseta na HDD. Cijena za 65 kaseta je 1600kn + PDV.
Cijena je za Sony nešto niža (bez PDVa), ali opet mislim da mi neće Sony više trebati, a ljudi se bave videom u firmi koju sam kontaktirao i tu ne bi trebalo biti većih problema.
Da li vi znate neke firme u Zagrebu koje bih mogao nazvati (ili poslati eMail), pa da kasete koje nisu probletatične dam njima na prebacivanje videa s trake na HDD, a da problematične opet dam firmi koja se baš s time bavi?
12.04.2012 | 07:55
Kakve su to problematične kazete? Sama kazeta ili sadržaj?
12.04.2012 | 07:58
Kaseta je ispravna izvana, ali traka je na početku (prvih 15min) malo oštećena.
Sadržaj je jednostavan, ili mi na odmoru ili rođendanu i slično, ili Renatine probe ili predstave.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 19 minuta
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)
  • Szguri: Ono što želim reći je da ljudi mogu živjeti nevjerojatno sigurne i udobne živote zato što je njihova država spremna za loše scenarije.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Bertone, Ender, IgorD, magitian, Riba, robee, Anonimci (700)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.22 Seconds

Provided by iJoomla SEO