Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina

13.05.2024 | 23:50
Točno tako Igore, još se i vidi po eksploziji da je udar iz prizemlja išao prema van. Da je bio udar izvana drugačija bi bila reakcija same eksplozije. Sad nam samo ostaje da nagađamo, jesu li to dečki u plavom, iz one koncertne dvorane u Moskvi, ili su Ukrajinski diverzanti. To ne isključujem je je samo mjesto dosta blizu Ukrajine.
14.05.2024 | 11:46
Nesto se cudno desava oko Harkiva. Rusi su na sjever prebacili svoje udarne snage sa juga. Ocigledno je da anemicna Ukrajina kojoj je opstruirana zapadna pomoc ne predstavlja prijetnju na tom dijelu fronta, pa mogu sebi dozvoliti luksuz realociranja trupa.

Kharkiv je drugi grad po velicini, sa snaznom vojnom industrijom i specificno je da je svega 35-40km udaljen od ruske granice. Dok rusofili imaju vlazne snove o Odesi, niko ne smije da pita kako Rusija nije u stanju napasti grad koji je 15 minuta voznje od njihove granice A i tu oblast su dekretom pripojili matici Rusiji

E sada su konacno krenuli sa napadima iz same Rusije, te su usli par kilometara u nebranjeni dio. Ukrajinske obrambene crte su doduse par kilometara od same granice, zbog rijeke i konfiguracije samog terena. Odabrali su dio terena na kojem je lakse braniti se.

Postoje 3 moguce opcije:

1. Rusi fejkaju napad na sjever da bi odvukli ukrajinske trupe i napali recimo u Donbasu, jer zakocili su skroz nakon Avdiivke.

2. Rusi stvarno zele pokusati napasti Kharkiv i rasteretiti pritisak svoj Belgorod. Nadajuci se da je ukrajinska vojska iscrpljena i zato sto jos uvijek nisu dobili tek nedavno odobrenu vojnu pomoc.

3. Rusi zele pomjeriti obrambene crte na 20-25km od samog grada, kako bi klasicnim topnistvom mogli razarati centar grada te na taj nacin onemoguciti ljudima da tamo zive. Vremenom totalno unistiti cijeli grad, jeftinom i primitivnom municijom koje imaju u izobilju.

Za sada samo ponekad napadaju sam grad glide bombama koje su prica za sebe.

JDAM projekt je pokrenula americka vojska da od primitivnih bombi napravi pametne i visoko precizne, navodjene GPS. Posebnu JDAM verziju za krilima je dobila i Ukrajina u sklopu pomoci, i uspjesno su gadjali ruske ciljeve sa svojih aviona.

Neka JDAM bomba vjerojatno nije eksplodirala ili je korumpiranim kanalima zavrsila u ruskim rukama, i sada imamo situaciju da i Rusija ima svoje glide bombe sa krilima.

Vjerojatno su posudili neka zapadna dizajnerska rjesenja za svoju inacicu Cak su sami priznali da ruska glide bomba radi na GPS signal, ne na ruski GLONAS. Pametnom dosta.

Veliki posao su odradile u Avdiivki jer su polupale duboko utvrdjene tocke kojima klasicna 152mm artiljerija nije mogla nista.

Rusija ima ogromna skladista ovih bombi koje proizvode jos 1960. Kit nadogradnja kosta niti $20K i predstavljat ce veliki problem Ukrajini u buducnosti.

Pratimo dalje...
14.05.2024 | 12:16
drlovric kaže:
Nesto se cudno desava oko Harkiva...

Ukrajina je već neko vrijeme najavljivala da Rusi spremaju ofanzivu na Harkov. Imali su mjesec-dva igranja StarCrafta da se pripreme na taj napad. Vidjet ćemo koliko je to urodilo plodom. Navodno Ukrajina tamo nema bog-zna-kakvu obrambenu strukturu.

Pratimo dalje...
14.05.2024 | 13:04
Pa je vjerujem da ce se narednih dana milijun+ ljudi iseliti iz svog grada i pobjeci glavom bez obzira.

Napada te nuklearna sila da ti ukrade ves masinu. Sta ces drugo
14.05.2024 | 13:22
drlovric kaže:
Napada te nuklearna sila da ti ukrade ves masinu. Sta ces drugo

Bato moj, nemreš u rat bez vešmašine.
  • Air
  • Korisnik
  • 70
15.05.2024 | 16:15
Događanja u Gruziji su u tijeku...

Bilo bi zanimljivo sada čuti Davorovo objašnjenje događanja u Gruziji po principu kako je objasnio događanja u Ukrajini, naravno u skladu sa njegovom pravdom (odnosa zapada i Rusije).
15.05.2024 | 16:55
Izjava Peskova, baš me je nasmijao

"Europski predstavnici su se nakon što im je uskraćeno da posjete vladu i parlament priključili proeuropskim prosvjednicima na trgu u Tbilisiju, gdje su ih podržali i iskazali obećanje da Europa neće zaboraviti Gruziju. Iz Moskve su odmah reagirali da je "takvo ponašanje Bruxellesa" miješanje u unutarnje stvari Gruzije, kako je to formulirao kremaljski glasnogovornik Dmitrij Peskov napomenuvši da je Gruzija suverena država koja ima pravo sama donositi zakone za koje misli da treba."

Ako Rusija hoće biti "prijatelj" s Gruzijom, tko je ona da to prijateljstvo odbija

Ovo je jedina Ruska istina.

"Nitko nije bolje opisao Ruse nego oni sami sebe. Sve o sebi rekli su u samo jednoj recenici: “Boji li se nas itko osim Bjelorusije”. Njima nije vazno da ih netko postuje i voli, nego da ih se boji."
15.05.2024 | 17:50
DJI drone unistava glavne borbene tenkove rucnom bombom koja kosta valjda 5 eura. Ubaci je kroz otvoreni poklopac na vrhu, tenk se zapali i eksplodira.

To je jos bolji bang for a buck od ovih kamikaza dronova koji isto tako brutalno odrade posao.

Drone od 300-400$ onesposobi tenk kojeg onda dovrsi Javelin od $120000. Jebes takvu ekonomsku racunicu

Kao sto se mobiteli racunaju prije i poslije iPhone, tako ce se i ratovanje proucavati prije i nakon Ukrajine.

Ove male dronove treba svaka normalna drzava proizvoditi u tri smjene. U jako bliskoj buducnosti ce broj angaziranih vojnika postati potpuno irelevantan na bojnom polju.

16.05.2024 | 08:21
drlovric kaže:
DJI drone unistava glavne borbene tenkove rucnom bombom...

Brutalno dobri snimci, a bogme i montaža.

Frontovski način ratovanja je svakako dobio novu dimenziju s korištenjem dronova.
16.05.2024 | 08:40
Više mi se sviđa kad se dronovi koriste za geodetske usluge i za snimanje vjenčanja.
16.05.2024 | 10:28
Bio sam ja na nekim vjencanjima gdje bih dva puta razmislio o ovome.
16.05.2024 | 11:31
Kako god da je prošlo, više mi se sviđa, nego da se dronovima ubija ljude.
16.05.2024 | 12:37
UK MOD: "The head of Ukrainian military intelligence claimed that serious resistance in the Kharkiv direction, unexpected for the Russian army, has forced the Russian military leadership to revise their plans, and they have now abandoned a similar invasion plan for the Sumy direction. Meanwhile, Russia is trying to generate a flow of information that an invasion in the Sumy direction is about to start."
Zanimljivo. Rusi igraju neku pucačinu in real life, i sa svakim lošim pokušajem, samo se respawnaju negdje drugdje i pokušaju neku drugu verziju prijašnjeg napada.. Ali sa stvarnim ljudskim životima.
Definitivno netko u Moskvi igra neku igricu i iskušava varijante "ovaj puta sa više pješadije", "ovaj put sa pješadijom na motorima", "pošalji ih u malim golf autićima, pošalji ih... 70 kom a u njima 4-5 vojnika" da vidimo kako to ide.
Blyat, ne valja. A što ako sve sravnimo sa polutonskim bombama prvo pa onda pješadija?
Rusi već tri dana zaerdom imaju +1200 žrtava u jednom danu (cca 1200, 1700, 1500).. ima se, može se.
16.05.2024 | 14:19
smayoo kaže:
Više mi se sviđa kad se dronovi koriste za geodetske usluge i za snimanje vjenčanja.

Slazem se. Ali ja da se nadjem u situaciji da moram branim svoj dom i svoju obitelj, radije bih nekoga izbacio iz stroja ovako dronom na daljinski, nego da moram da mu gledam lice u bliskoj borbi.

Puno je bolje za mentalno zdravlje, u svakom slucaju.

Previse sam mrtvih ljudi vidio u zivotu, tako da znam kroz sta ovi momci prolaze... Ne svojom voljom.
16.05.2024 | 22:36
Ovo sam počeo gledati preko volje i nisam ništa očekivao ali je dobro:

www.yahoo.com/news/prison-putins-russia-...works-160000724.html

Osobno iskustvo iz Ruskih zatvora, gulaga, kolonija. Čovjek je i dalje veseo, pun duha i pola stvari opisuje sa smiješkom zbog apsurdnosti i besmisla događaja koji su ga zadesili. Moderni Kafka. Optužili su ga da je ukrao 13 milijardi, dolara - 13 pa veliko b.
17.05.2024 | 00:48
Ok, priča je dobra, ali glavna je priča ovog sukoba, što nam to Rusija može ponuditi, pa da odemo na Davorevu stranu. Ja sa zad ne vidim niti jedan benefit, da guslam poput Davora. Prihvaćam da sam možda u krivu, to nije nikad bio problem, jer ljudi tijekom vremena mjenjau stavove. Jedini problem je ovih ljudi, što podržavaju Rusiju u ovom sukobu, da nam ne žele saopćiti razloge, zašto to čine i zašto ne šire pravu istinu o ovom sukobu ? Prvo što mi pada na pamet, da neće biti dosta rubalja za sve, pa zato šute !!!

Možda sam preizravan u svojim pitanjima, ali sam primoram jer "druga" strana ne želi saopćiti svoje odgovore., koje čuvaju kao zmija svoje noge. Ovdje nije uopće bitno, tko će pobijediti ( može Rusija osvojiti cijelu Ukrajinu ) nego je bit ovo moje pitanje. Šta nam ostaje ako Rusija osvoji Ukrajinu...novi svjetski poredak, nije više unipolaran svijet, nego je bipolaran u kojem ćemo stalno ratovati?

Ako je od WWII bio, amo reći pod navodnicima unipolarni svijet do danas, gdje smo živjeli u miru,ja glasam za njega. Molim argumente druge strane
17.05.2024 | 08:03
Pa mislim da je do stila života srednje klase i onih "nižih". Bogatima je uvijek dobro, pa čak i u totalitarnim režimima ala Sj.Koreja, Kina, Iran, Rusija... Njima ništa ne fali osim ako ne zgriješe katastrofalno pa ih pogube pucnjem iz haubice. Ali srednja klasa je ona koja im privređuje bogatstvo, a njih treba držati u nekom limbu, niti da su prezadovoljni niti da su presiromašni pa da se pobune protiv vladajuće kaste. E sad, kako ih držati u tom limbu, ili strahom (Sj.Koreja) ili neki miš maš represije i "demokracije" ili nešto treće... E sad, gdje bi htio živjeti, u kojoj okolini, kakvoj atmosferi, u kojem limbu?
Svi znamo kako je otprilike u Kini, kako je u Hong-Kongu, kako je na Kubi, kako je trenutno u Rusiji ili Afganistanu i Iranu. Čiji bi model usvojili, taj neki "istočnjački" ili "zapadnjački" (Francuski, Kanadski, a da ne spominjem svjernoeuropske države)?
Sad će netko reći "money makes world go round", da, definitivno, samo je pitanje koliko od tog kolača dobije srednja klasa, kako se oni drže na svojem mjestu, što im je važno od sloboda koje mogu prakticirati (izražavanje mišljenja u javnosti, mogućost biranja partnera i biti javan, pravo na bolovanje...).
Zar nisu stari iGrci prošli sve varijacije upravljanja državom pa na kraju zaključili da demokarcija i nije neko najsretnije rješenje, ne znam koji im je bio najbolji. Ali se ovog za demokraciju sjećam.
Bez imalo razmišljanja, znam u kojem bih svijetu htio živjeti a u kojem ne. Siguran sam i u kojem bi svijetu htjeli živjeti rusi, srednja klasa, mladi (na kojima svijet ostaje). Iako im je taj stil života nametnut, i nemaju baš mogućnost za mijenjanje (za razliku od nekog Portugalca) i moguće da im je ispran mozak (kao i nekom amerikancu) o ostatku svijeta. Nemam pojma kud vodi ovaj tekst al ovo nisu argumenti druge strane, samo moje mišljenje vezano na cariblancov zadnji odgovor.
17.05.2024 | 08:41
Demokracija je najmanje loše rješenje jer ima kakav-takav (najmanje loš) mehnizam zaštite od luđaka i manijaka s apsolutnom vlašću u rukama. Rekao bih (i nisam jedini) kako bi, u nekom idealnom scenariju, tzv. prosvijećeni apsolutizam bio najpoželjniji oblik vladavine. Pri tom to podrazumijeva da je osoba s apsolutnom vlašću u rukama - prosvijećena. Dakle, razumna, promišljena, etična, i, uz sve to, također i moralna vertikala društva. A to je scenarij koji se ne događa često (pada mi na pamet Marija Terezija, iako i tu ima povijesnih prijepora). Puno češće je, nažalost, povijest nas uči, apsolutni vladar bio maliciozni egomanijak - psihijatrijski slučaj - retardirani rezultat gomilanja recesivnih gena - marioneta u rukama nekih zlonamjernih koji su stajali iza njega (nepotrebno precrtati). Pa je, u tom smislu, ustavno uređena država (bilo monarhija ili republika) s ustrojenom trodiobom vlasti (zakonodavna-izvršna-sudska) i apsolutnim vremenskim limitom nečijeg (ičijeg) ostanka na vlasti - ipak sigurnije okruženje.

Osobno mi se čini da bi najbolje bilo kad bi se u današnjim uvjetima moglo replicirati sustav vlasti Dubrovačke republike, gdje je javna dužnost vlasti bila obaveza na kojoj su se izmijenjivali svi po redu (iz kruga onih koji su kompetentni), a nitko se nije želio zadržati dugo jer bi mu u tom periodu patili njegovi privatni poslovi. Ali, avaj...
17.05.2024 | 12:41
Demokracija je najmanje zlo, iako ima svojih mana.

Glas nekog klosara koji je zivot proveo ispred lokalnog ducana i pio pive, vrijedi isto kao glas profesora sa fakulteta ili uspjesnog poduzetnika koji cijeli zivot puni drzavni proracun.

Ja bih danasnju demokraciju modernizirao na nacin da politicari sa 65 godina idu prisilno u mirovinu i ne mogu ucestovati u bilo kakvom obliku vlasti.

Ako nisi sposoban da vozis sanitet, radis na salteru, gasis pozar i sl, onda 100% nisi sposoban da rukujes nuklearnim arsenalom ili da "vizionarski" krojis sudbinu mladjima.

Kada vids bidena, sve ti je jasno A takvih je koliko hoces, u svim drzavama...
17.05.2024 | 13:25
Zvuči kao dobar kriterij kad pogledaš površno. A onda uzmi u obzir da je Churchill 1940 imao 66 godina i zapravo već otpisan. Chamberlain ga je predložio za ratnog premijera samo zato da ispadne žrtveno janje. A ostvario je povijesnu ulogu ne samo za svoj narod, nego za cijelu Europu. Istovremeno Mussolini je došao na vlast kad mu je bilo 39, a Hitler kad mu je bilo 49. Hm.
17.05.2024 | 14:14
Ma lijepo uvesti test inteligencije, općeg znanja i kulture. Za političare malo teži, za glasače malo lakši. Ko ne prođe prag, ne može sudjelovati u izborima i ajbok.
  • Air
  • Korisnik
  • 70
17.05.2024 | 15:13
Problem demokracije je u (ne)postojećim sustavima kontrole i odgovornosti koji se lako riješe (da ima volje i namjere činiti društvo pozitivnijim, pravednijim, poštenijim socijalnijim, itd.).

Rješenje je da kandidati moraju provesti svoje program ili odgovarjau svojom imovinom.
Nakon provedbe dobijaju određeni bonus.
Ako ne provedu svoj program financijski odgovaraju svojom imovinom i doživotnom zabranom obnašanja društvenih funkcija.

Na taj način bi u redove političara išli samo oni koji nešto znaju i žele napraviti nešto pozitivno za društvo, a narod je odgovoran i snosi posljedice ako je program bio loš.

U takvom slučaju bi vidjeli kako se ekspresno mjenjaju mnogi zakoni koji su na ruku kapitala a protiv održivog razvoja čovječanstva.

Trenutno stanje je toliko očito loše da bi pozitivne pomake napravili svi prosječno obrazovani ljudi pozitivnih namjera.
17.05.2024 | 15:44
smayoo kaže:
Zvuči kao dobar kriterij kad pogledaš površno. A onda uzmi u obzir da je Churchill 1940 imao 66 godina i zapravo već otpisan. Chamberlain ga je predložio za ratnog premijera samo zato da ispadne žrtveno janje. A ostvario je povijesnu ulogu ne samo za svoj narod, nego za cijelu Europu. Istovremeno Mussolini je došao na vlast kad mu je bilo 39, a Hitler kad mu je bilo 49. Hm.

Slazem se. Ali rat su iznimne okolnosti. Nase zivote unistise ovi "mirnodopski" politicari

Politicar je profesija/zanimanje i to treba tako gledati. Mirovina sa 65 god svima, pa i njima.

Ja bih vjerojatno glasao za stranku koja ima takav program. Do tada, ne izlazim na izbore i ne glasam. Niti u jednoj drzavi, od dvije koje imam.
17.05.2024 | 15:55
Jedan video od 2.5 minute, šetnje kroz bojište. Nema niti muzike, niti govora, samo je jeziva realistika bojnog polja

t.me/supernova_plus/31540
18.05.2024 | 08:45
Mrzimo USA iz dna duse ali volimo da se pretvaramo da smo Amerikanci. Jer ipak dolar vrti bolje nego ijedna ideologija.

Kakvi ljigavci

fortune.com/2024/05/16/north-koreans-sto...mote-work-tech-jobs/
18.05.2024 | 10:13
Tko su ljigavci? Ljudi iz Sjeverne Koreje koji su se na prijevaru daljinski zaposlili u američkim firmama? Ili sam te nešto krivo shvatio?

Zašto ti se podrazumijeva da svi koji žive u Sjevernoj Koreji podržavaju politiku svoje vlasti i mrze USA?
18.05.2024 | 11:23
Možda ovi?

www.snopes.com/news/2024/03/13/kim-jong-...passport-disneyland/

> In 1991, Kim Jong Un and another boy did enter Japan using fake Brazilian passports. They were reported to have visited Tokyo Disney Resort.

...

> A man detained by immigration officials at Narita airport on suspicion of trying to enter Japan illegally has admitted he is the oldest son of North Korean leader Kim Jong Il, Japanese public security officials said Thursday.

> The officials quoted the man, who confirmed that he is Kim Jong Nam, as saying he wanted to visit Tokyo Disneyland.

> South Korean sources in Japan said it was "highly likely" that the detained man was Kim, adding that Kim has entered Japan before on a fake passport.
18.05.2024 | 12:54
Evo kako ratuju dvije najmnogoljudnije nuklearne sile...

Granični oružani sukob Indije i Kine iz 2021. zbog par metara nenaseljive i neiskoristive zemlje:

Ko kad se zagorci zakače zbog "meje".
18.05.2024 | 13:00
drlovric kaže:
Mrzimo USA iz dna duse ali volimo da se pretvaramo da smo Amerikanci. Jer ipak dolar vrti bolje nego ijedna ideologija.

Kakvi ljigavci

fortune.com/2024/05/16/north-koreans-sto...mote-work-tech-jobs/

Postovani vodja Kim Dzon Un je inace korisnik apple-ovih prozivoda, ima slika gde na radnom stolu ima iMac a pored njega neki iPhone. Cak su napravili neki svoj OS - "Red Star OS", baziran na Fedora Linux distribuciji, sa kompletno iskopiranim Mac OS 10.6.x/10.7.x 'look & feel'. samo sto u gornjem desnom uglu umesto jabuke je crvena petokraka ostalo je sve iskopirano, i ikone i sve.
instalirao sam to za probu da vidim kako to radi, najsmesnije mi je wallpaper-i su u skladu sa njihovom ideologijom.
18.05.2024 | 13:02
Gjuroo kaže:
Evo kako ratuju dvije najmnogoljudnije nuklearne sile...

Granični oružani sukob Indije i Kine iz 2021. zbog par metara nenaseljive i neiskoristive zemlje:

Ko kad se zagorci zakače zbog "meje".

e al zamisli kad poleti milijardu i nesto kamenica i stapova...
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 34 minuta
  • Bertone: Gdje? Ja vidim samo stari nedostupni M2 za 799
  • stefanjos: 799
  • stefanjos: a evo ih
  • stefanjos: dobro sto ovaj istyle ceka sa ponudom...
  • Zdravac: na Apple Mađarska su cijene kao u DE, a može se odabrati HR tipkovnica
  • m@xym: Naravno, sve to ne vrijedi za naše tržište jer kod nas vrijede neka druga pravila.... Kod nas je Air sa 8 GB 200 € skuplji of Air-a sa 16 GB u Njemačkoj.
  • m@xym: Zašto bi inače Apple davao "besplatan" i tihi upgrade za baš sve strojeve iz game (Studio čak počinje sa 32 GB RAM-a i M2 MAX procesorom!!!)
  • m@xym: S obzirom da nitko ne daje nešto što ne mora, postavlja se pitanje kako će novi strojevi raditi sa 16 GB RAM-a i uključenim AI dijelom OS-a.... Možda su 32 GB upravo postala ono što je bilo 16 GB na starim strojevima...
  • Yonkis: Mora biti 16GB da bi korisnici imali UX za AI, sve manje od toga ne zadovoljava. Sami su si "jamu" iskopali, baš mi ih je žao :)
  • m@xym: Još samo da shvate da umjesto 256 GB trebaju staviti 1 TB SSD... za istu cijenu... :o)
  • m@xym: Ne samo Air-ovi, nego i svi ostali... Očito je Apple AI veliki potrošač memorije.
  • Piko: Ne znam da li je itko uočio ... Ali svi Airovi dolaze po defaultu sa 16 GB RAM-a .... a cijena ista kao i prije za 8 :)
  • dpasaric: Evo i MacBook Pro M4...
  • mbp2009: nece ni biti jos
  • stefanjos: na istyleeu i dalje nema cijena....
  • dpasaric: Eto osvrt na Mac mini M4 na naslovnici...
  • kupus: Evo, otvorit ću temu pa da ne pisemo ovdje
  • kupus: Hvala Bertone
  • Bertone: *ništ
  • Bertone: @kupus, pa nije to nišz novo oko audio izlaza s prednje strane, HDMI će otpeljati zvuk u monitor, a večina današnjih monitora ima audio out priključak.
  • stefanjos: mea culpa
  • stefanjos: kupus, sada kuzim sto si mislio. mislio sam na ovu ogavnu naslovnicu koju su stavili ovi lol
  • imar: Imam osjećaj da će se ovaj novi Mac Mini prodavati ko' vruće kifle.. :D
  • dpasaric: Top model Mac minija = 4.700 € hahahahahah
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: Evo novi Mini je vani!
  • MoschuS: DE Store ima cijene 699, 929, 1159 i 1649 za Pro
  • MoschuS: Bas i ja gledam taj 3.5mm jack i pitam se zasto je naprijed!?
  • kupus: Minusi : ista cijena storage upgradea, headphone jack s prednje strane? Kako misle spojiti zvucnike na to?
  • kupus: Plusevi : 3 monitora, gigabit ethernet kao standard, ista početna cijena, 16gb ram
  • kupus: Legit je :) Jonny Ive je već dugo na aparatima, navodno i na lifesupportu otkad je vidio novi iMac :)
  • MoschuS: Evo i Minija ;)
  • kupus: Nije ni studio baš proprcionalan, ako ćemo tako
  • kupus: Vidi ove screenshotove, ne njihov render. Meni izgleda poprilično legit, a to i potvrđuje činjenica da su navedene screenshote i maknuli s weba
  • stefanjos: stvarno mislis da ce tako bez proporcionalno sranje izaci iz applea? doslovno se vidi da je fake
  • kupus: mini leakan, bar s prednje strane [link]
  • Piko: ma što se mene tiće ne mora imati slova gore .... ali mi treba svjetlo da nađem pepeljaru i upaljač :)
  • Yonkis: @piko očekuje se da je tipkanje na slijepo defaultno za usera.
  • Piko: magična tipkovnica još uvijek nema pozadinsko svjetlo .... ;-(
  • dpasaric: Evo novi iMac M4. Ništa zanimljivo nema, samo novi procesor i više memorije u osnovnoj konfiguraciji.
  • drlovric: Isto kao nedostatak hrvatskih titlova na Apple TV. A pokrili bi trziste 4-5 drzava sa tom malom modifikacijom slovenskih. Al ne moraju, pa sto bi :)
  • miomika: ma gle...ako mogu kotolirati sve te feture putem DNS-a po svakoj državi, zašto to onda uopće daju u EU. I zašto nema nigdje JASNO napisano. "Call record ne radi u cijeloj EU", točno se sojeća ono.....osveta za USB-C. ma Idiotizam na najjače..a tek one pizdarije da Aple One nije dostupan u .hr, ali je u Sloveniji....ma...sve više i više mi se sve to jako gadi
  • drlovric: Zao mi je samo ljudi koji su potrcali da kupe nove mobitele radi inteligencije. To ije bio bas inteligentan potez :D
  • drlovric: Sveje to jos uvijek poluproizvod, i zvanicno u Beta fazi. Imam osjecaj da ce se to taman popeglati dok dodje na EU trziste. Tako da, ne bih se ja tu nist aisjecao zakinutim ni nervirao :)
  • miomika: u banani....ko da smo u zimbabwe--u...mislim, ovo nadjebavanje EU-USA, preregulirana EU, oni stave update, koji niti jedan od fetaure-a ne radi. Da bi radilo, trebalo bi jailbreakat uređaj. Koja je poruka poslana ovime?
  • Zdravac: Do travnja 2025. ce proraditi i u EU
  • miomika: ja sam sad na drugom telefonu stavio svoj stari US AppleID i proradio je Call record i na čekanju sam s AI. pokušat ću s glupim trikom, ali mi je stvar preglupa.......
  • drlovric: Nakon pola sata aktivirali su mi AI. Siri animacija je prekrasna i moram priznati da je malo manje tupava. Neke stvari su iznenadjujuce dobre (za Siri). Ali nije to jos Google Assistant razina.
  • miomika: RU=EU :)
  • miomika: Ne radi niti RSC, niti previev summarize..MA NIŠTA!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Gjuroo, MacSlavko, robee, tino1, Anonimci (401)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.20 Seconds

Provided by iJoomla SEO