Program za računovodstvo Bouquet - BETA
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Program za računovodstvo Bouquet - BETA

22.12.2008 | 02:54
Pozdrav,

Ovo ljeto je bilo par postova tu i preko na Mac korisniku u kojima sam najavio beta testiranje Mac OS X verzije mog programa Bouquet za računovodstvo. Program je napokon gotov i od danas je sve spremno.

Na adresi www.delovski.hr/beta.html mogu se pročitati osnovne informacije o programu i skinuti disk image u kojem se nalazi aplikacija i mapa sa demo podacima, tako da ne morate kreirati sve iz početka (iako se po želji može krenuti od praznog). Postoji i tutorial koji opisuje kako započeti rad u programu. Sve druge informacije i eventualne probleme možete prijaviti ovdje ili na privatni mail.

Igor
22.12.2008 | 04:39
Čestitke!
22.12.2008 | 10:28
Izvrsno, vidio sam kad si bio najavio oaj program na MacKorisniku i tada mi se isto ucinilo odlicnim. A sada mogu reci samo cestitke. Samo nek ide prodaja i nek se prosiri mac kao poslovno racunalo.
Ovo je osnovni prigovor koji ljudi imaju na Maca u HR a na koji ima nemam sto reci jer ovaj tip domaćih programa eto nije bas portan na Macove.
Samo naprijed.
22.12.2008 | 13:28
Svaka čast Igore!
Sve najbolje i neka ti je sa srećom !
22.12.2008 | 21:03
Probao sam software i meni j esasvim OK. Iskrene pohvale.

Knjigovodstvo je uvijek bilo nekako "suhoparna" i ruzna materija ali eto, ovdje ipak nekako simpa izgleda

Jos kad bi bio cjenik na webu...
22.12.2008 | 23:42
> Jos kad bi bio cjenik na webu...

Oh, malo ću morati dotjerati neke stvari - očito.

Uvijek sam mislio da je OK ako je to unutar stranice sa opisom na koju se dođe klikom na bilo koju sliku na naslovnoj, ali pošto ni ti ni Vanjuška niste pronašli cijenu izgleda da ću morati nešto mijenjati.

Hvala na upozorenju.

Igor
24.12.2008 | 14:44
ne znam da li sam dobro shvatio ali ako jesam softver kosta oko 1000eur. pa nije li to malo previse s obzirom na to da slicni softveri kostaju za 2 nule manje a da ne spominjem da je adobe cs4 koji je ipak malo kompleksniji proizvod samo dvostruk skuplji.
pozdrav
24.12.2008 | 18:15
Po meni je isto malo preskup, ali cijenu nekog softvera obicno definira broj radnih sati (dana, godina) za njegovu izradu, kao i broj ljudi koji su radili na tom projektu, plus neki dodatni troskovi.

S obzirom da smo mi prilicno jadno trziste, autori moraju ici sa nesto vecim cijenama nego sto bi realno trebale biti, kako bi na taj nacin pokrili troskove izrade i eventualno generirali neki profit, kako bi mogli nastaviti raditi na projektu.

Jer da izdavac ocekuje da ce prodati na stotine licenci, nudili bi ga po 100€ i opet jako dobro zaradili.

Osnovni problem kod softvera tog tipa je da se mora non stop unaprijedjivati i imati implementirane najnovije zakonske odredbe, porezne ili kamatne stope i slicne stvari.

Najgora stvar za kupca takvog programa je da njegov software bude abandoned od strane autora jer im nije financijski isplativo to raditi, a desavalo se takvih slucajeva.

Osobno sam za scenarij da se kupuju licence te na taj nacin autoru plati za njegov rad, ali ipak smatram da je 1000€ prilicno napumpana i nerealna cijena.

S druge strane, autori tog programa smatraju da vrijedi toliko, a trziste ce najbolje pokazati da li je ta cijena pogodjena ili ne.

Tko smo mi da sudimo?

Osobno pozdravljam varijantu da je program modularan, te se ne mora kupovati cijeli paket ako ti ne treba.
25.12.2008 | 16:33
istanisl je napisao:
...da ne spominjem da je adobe cs4 koji je ipak malo kompleksniji proizvod samo dvostruk skuplji.

Hvala na usporedbi sa cs4. "Malo kompleksniji proizvod" koji rade tisuće ljudi i koji se prodaje u milijunima primjeraka. Kako je drlovric napiso, tiraža je ovdje presudni faktor. Kad bi hrvata bilo par stotina miliona onda bih i ja srezao koju nulu.

Svejedno, hvala. Svaka sugestija je vrijedna na bilo koji način. Nije da nisam svjestan da je cijena programa važan element u svemu. Kao što avio kompanije smišljaju načine kako da isto sjedalo u avionu prodaju po deset različitih cijena tako možda i ja smislim nešto.

Do tada, sretan Božić i svako dobro.

Igor
12.01.2009 | 00:23
Nakon dva tjedna i više od dvije stotine downloada danas sam na stranice stavio beta 2 verziju.

Dobio sam nekoliko poruka da se program kod nekih korisnika ruši kod dodavanja novog zapisa u adresar i još par drugih stvari koje su u međuvremenu popravljene.

Zahvaljujem svima koju su pokazali interes i skinuli beta verziju programa Bouquet i pozivam sve koji imaju najmanji problem da se slobodno jave, bilo ovdje bilo na mail.

www.delovski.hr/beta.html

Igor
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 22 sati, 18 minuta
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr
  • zvone: Imaju apple.hu. Valjda je to istyle.
  • kupus: samo hoće li ti htjet prodat minija s 256gb storagea, to je pravo pitanje :P :)
  • kupus: a imaš i našeg dpasarica s foruma, pa se njemu javi. vjerujem da ti može složiti konkurentnu cijenu
  • kupus: imaš translate u browseru, čak i u firefoxu od ne toliko davno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, robee, smayoo, Anonimci (577)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.02 Seconds