spajanje računala na high end sustav
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

spajanje računala na high end sustav

10.12.2009 | 16:37
smayoo je napisao:
Wizzy, daj malo pojasni svoju opservaciju. Ako Airport Express streama 16 bit 44.1 kHz signal na optički izlaz, tu nigdje ne dolazi ni do kakve konverzije, šuma, ničeg. Čista digitalna propagacija. Što onda znači "daleko je to od high enda"? Jedini problem može biti da je wireless veza preslaba pa efektivna širina pojasa nije dovoljna za stabilnu propagaciju tih 1,68 Mbit/s koliko zauzima AIFF (16 bit 44.1 kHz).

elem, u megaguzvi sam, pa samo brzinski osnove - raspisem se drugom prilikom:
bendvit nje krucijalni problem - kvaliteta pcm signala ovisi o kvaliteti clocka koji u airportu nije na razini koji bi trebao bit za high end... moderni dacovi to teoretski popravljaju, no u praksi to zvuci lose.
ima jos - vise drugi put

Koji su to točno digitalni audio zapisi visoke rezolucije u čiju eru ulazimo?

obzirom da se signal mixa na 24-bitnim pultovima, prebacivanje u cd-kvalitetu jest degradacija signala. zadnjih godinu dvije pojavio se popriličan broj izdavačkih kuća koje onlajn dilaju digitalne losles audio zapise u visokoj rezi - 24 bita 96 / 192 khz
10.12.2009 | 19:41
zabac je napisao:
WiFi ne dolazi u obzir zbog kvalitete.

Ajde, Žabac, ne bilo ti teško, probaj objasniti ovo malo detaljnije. Što "zbog kvalitete"? Gubi se kvaliteta? Kako? Zašto?
10.12.2009 | 19:49
wizzy je napisao:
kvaliteta pcm signala ovisi o kvaliteti clocka koji u airportu nije na razini koji bi trebao bit za high end... moderni dacovi to teoretski popravljaju, no u praksi to zvuci lose.

Koliko može driftati clock? Radi se o ne više od 1-2%. Evo, ja bi baš volio to usporedo čuti. Možda se varam, ali ne vjerujem da bi čuo tu razliku.

obzirom da se signal mixa na 24-bitnim pultovima, prebacivanje u cd-kvalitetu jest degradacija signala. zadnjih godinu dvije pojavio se popriličan broj izdavačkih kuća koje onlajn dilaju digitalne losles audio zapise u visokoj rezi - 24 bita 96 / 192 khz

Nisam znao da se toga pojavio popriličan broj. Baš ću potražiti da vidim koliko toga ima... Hvala na informaciji.
10.12.2009 | 20:29
smayoo je napisao:
Koliko može driftati clock? Radi se o ne više od 1-2%. Evo, ja bi baš volio to usporedo čuti. Možda se varam, ali ne vjerujem da bi čuo tu razliku.

kad mi zavrsi ovo prednovogodisnje ludilo, sa zadovoljstvom cu organizirati jednu demonstraciju za jabucare... mislim da ne bi trebao biti problem uvaliti se u slusaonu nekog od zg hifi shopova.
btw, cuje se, cuje...

u najgorem slucaju - netko ti treba ukazati na sto da obratis paznju.

Nisam znao da se toga pojavio popriličan broj. Baš ću potražiti da vidim koliko toga ima... Hvala na informaciji.

chekiraj:
www.computeraudiophile.com/content/List-...ality-Download-Sites
11.12.2009 | 09:11
wizzy, šef TD elektronike, alisa Sonus Arta na Srebrnjaku je moj kompa s faksa pa nam upad unutra ne bi trebal biti problem. Zbilja bi mogli održati neko slušačko sijelo, i mene jako zanima ova tema...
11.12.2009 | 10:11
Djuro genijalac je napisao:
wizzy, šef TD elektronike, alisa Sonus Arta na Srebrnjaku je moj kompa s faksa pa nam upad unutra ne bi trebal biti problem. Zbilja bi mogli održati neko slušačko sijelo, i mene jako zanima ova tema...

amen.
uvijek sam spreman za slusanje glazbe na hifi i naklapanje o istom, samo sam do bozica na 16 satnom radnom vremenu...

btw, imam i ja nekih opcija za slusaone - budemo se dogovorili kad za to dodje vrijeme.
12.12.2009 | 09:22
Smayoo, mislil sam zbog smetnji, krivo sam se odrazil. Znas kakvi su audiofili (nisam taj) da traze dlaku u jajetu. Po "papirima" to radi, ali u praksi nisam siguran. Ipak naslov teme je "spajanje računala na high end sustav". Malo sam se igral s prijenosom zvuka i slike. Znalo mi se desiti zastoj u protoku podataka (na kratko doduse). Eto, da ne ostane u zraku.
12.12.2009 | 11:01
ovako imam problem na iphone ja sam mu srusio softvere dok sam htjeo stavit igricu na iphone preko itunesa i međutim meni su svi podaci unisteni to znam ali ja vise nemogu uci u njega upalim ga pise na njemu kao usb i cd na ekranu i pise otkljucaj ja ga otkljucam nece odnjeo sam u servis kazali su mi da je zakodiran telefon i mene sad zanima kako da ga otkodiram i da mu nađem ponovo sortfere i da mogu ponovo da mi radi iphone ako itko zna neka mi se javi na ovaj br 091-977-6804 ili na kucni 032-425-332 ili na email Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript hvala vam unaprijed
6931_101676359852108_100000292337399_45076_2641531_n_1_.jpg
12.12.2009 | 11:02
ovako imam problem na iphone ja sam mu srusio softvere dok sam htjeo stavit igricu na iphone preko itunesa i međutim meni su svi podaci unisteni to znam ali ja vise nemogu uci u njega upalim ga pise na njemu kao usb i cd na ekranu i pise otkljucaj ja ga otkljucam nece odnjeo sam u servis kazali su mi da je zakodiran telefon i mene sad zanima kako da ga otkodiram i da mu nađem ponovo sortfere i da mogu ponovo da mi radi iphone ako itko zna neka mi se javi na ovaj br 091-977-6804 ili na kucni 032-425-332 ili na email Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript hvala vam unaprijed
16.12.2009 | 20:38
wizzy
ajde molim te kad uhvatis malo vremena probaj malo objasnit potrebu reclockera između airporta i Dac. Obzirom da AE ima veliku razinu jittera potrebno je ubaciti reclocker, pa me zanima tvoje mišljenje i prijedlozi kako upristojiti da AE u high end sustavu
17.12.2009 | 20:28
lukenzi je napisao:
wizzy
ajde molim te kad uhvatis malo vremena probaj malo objasnit potrebu reclockera između airporta i Dac. Obzirom da AE ima veliku razinu jittera potrebno je ubaciti reclocker, pa me zanima tvoje mišljenje i prijedlozi kako upristojiti da AE u high end sustavu

vrlo rado - negdje nakon bozica...
13.01.2010 | 11:24
wizzy mozda sada ima vise vremena za kakav post
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
13.01.2010 | 22:28
Riba je napisao:

Rotel RA-03 je stereo integrirano pojačalo, tako da ne vidim gdje bi se to dalo zapiknuti na njega.

Za prvu ruku kablić - mini stereo banana na 2x chinch bi radila. Koristiš linijski ulaz (aux) na ampu

@smajo: sistemčić sa Rotelima je simpatičan, dapače odličan u klasi, ali nije high end
14.01.2010 | 09:56
ok, hvala,
i što se tiče smayinog odgovora, on je odgovorio u skladu s naslovom topica, samo sam se ja u međuvremenu ugurala sa svojim rotelom
30.05.2010 | 18:33
Dali mora AE biti uštekan u modem da bi stvar funkcionirala ?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 19 sati, 8 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.08 Seconds

Provided by iJoomla SEO