12.04.2021 | 03:16
Prije dva tjedna stigao mi je
Thunderbolt 4 Dock i zamijenio HyperDrive za rad od kuce i Hypedrive sad zivi u ruksaku.
Dosta mi je vazan rad na vise monitora, a M1 MBP za sada sluzbeno podrzava samo jedan.
Kako nisam kupovao dodatne adaptere za video (usb-c to HDMI ili bilo kaj), istestirao sam kombo HyperDrivea koji ima Display port i Thunderbolt 3 -> Thunderbolt 2 - Apple Thunderbolt Display preko docka da vidim da li ce OWCov hardware prosiriti M1 ogranicenje za koristenje samo jednog externog monitora.
Na moje razocarenje - Owc - nula bodova... isto kao ni prvotni test, samo HyperDrive i Thunderbolt 3 -> Thunderbolt 2 -> ATD
Na internetu su ljudi testirali DisplayLink tehnologiju i upogonili sa raznim adapterima do 5 vanjskih ekrana sa MacBook Pro M1, i 6 sa Minijem (ili 4 i 5 )..
Uglavnom, to mi se cinio preskup sport posto vec imam OWC dock, a svaki adapter na NZ kosta oko 150$...
Al za oko mi zapeo ovaj
StarTech koji preko USB-C gura dva dodatna monitora... ali kosta 400NZD
Srecom na Trade.me, koji je NZ ebay, bio je jedan za pocetnom cijenom 20 i zadao sam limit od 150$ i osvojio aukciju - i stigao je danas...
Nisam isprobao dva monitora kroz Startech, ali za sad radi 27" ATD i 27" Dell putem HDMI.. Plan je bio da na jednom od monitora imam full screen playback dok montiram na laptopu - i bio sam skeptican da ce bit traljavo, ali - radi vrlo dobro...
Vidjet cu kako se ponasa u sljedecih par dana, ali pocetni rezultati su mrak - preporucujem...