22.11.2020 | 11:10
Postivani Davore, hvala ti neizmjerno na trudu da mi pomognes.
Dual dvi adapter sam spomenuo jer sam probao spajati cinemu i na displayport, da probam da nije do izlaza DVI. Probao sve sto si naveo. Instaliram High Sierru i opet sve savrseno radi. Podignem clean mojave opet monitor pravi problem. Samo da napomenem, monitor se ugasi nakon ucitavanja OSx. Znaci, upalim racunar, uredno vidim bijeli ekran i jabukicu kao i boot bar, nakon toga dolazi do gasenja i crnog ekrana. Na High Sierri uredno se nastavi prikazivati slika.
Na Mojaveu (catalina, big sur)uradim sljedece, nakon podizanja sistema, i crne slike, iskljucim monitor iz DVI porta, ukljucim u DualLink adapter i Disolayport, pa potom vratim na DVI direktno i slika se pojavim. Radi uredno monitor do odlaska u sleep u bilo kojem modu. Da ga ja stavim u sleep ili da sam ode ili ponovnog paljenja racunara.
Cinema 23” uredno radi, sleep takodje radi i kada sam Mac Pro ode u sleep. Zgog svega sam dosao do zakljucka da moze biti do tog standarda koji trazi Cinema 30”. Kao da sistem na high sierri ima drivere ili sta vec, sto na Mojaveu i novijem OSx promjenjeno.
Moze biti nesto do Cineme, ali jedino me buni sto radi savrseno sa Osx high sierrom i starijim savrseno.
Spojim tv na hdmi port, nemam problema
P.s. Probao na 2 mac pro, sa dvije razlicite x580kartice. Jedna flashana a druga PC firmware.
Prikljucim 30" na Duallink, a 23" na DVi. Upalim i uredno slika na 30". Bijeli ekran, lagano bar se puni i nakon ucitavanja se ugasi. 23" uredno radi. Izgasim 23", slika se upali na 30.
Spojim 30" na DVI,a 23" ma display port, tada 30" ostane crna, dok 23" uredno isprati podizanje sistema. Opet istekam 23" i 30" se upali, ponovo prikljucim 23" i imam sliku na oba monitora.
ENIGMA na kvadrat
Lp
Agdal