02.05.2021 | 02:45
Sorry Davore, ali ovo mi stvarno zvuci nevjerojatno.
Pretpostavljam da ti onda stvarno nisi obracao paznju na to, jer da ti je samo stotinjak MBPr-ova proslo kroz ruke (koristenih naravno, cca. godinu do dvi najcesce, ali ovo se znalo javiti i vec nakon 6 mjeseci), bar jedan bi morao biti sa ovom delaminacijom. A virujem da je tebi moralo proci kroz ruke puno puno vise od toga.
Vec sam to nekoliko puta ovdje na forumu spominja, Apple ima i Quality Program upravo za ovaj problem. Problem nikad nije javno priznat od strane Apple-a (pretpostavljam, s obzirom na razmjere problema, da bi im to bio poprilican udarac), ali masu drugih siteova je vec odavno pisalo o tome prema leakanim internim dokumentima (npr.
MacRumors).
Ja na svom 2015 modelu imam isti problem, a u zivotu ga nisam cistio nicim osim microfiber krpicom i vodom.
Takodjer sam osobno zaminio ekran na ne znam ni sam koliko komada (ali sigurno je bilo priko 100, svi modeli, od 2013 do 2017) pokriveno tim QP-om u godinu dana dok sam radio u AASP-u, a necu ni spominjati koliko ih je ukupno proslo kroz servis ili koliko sam prijavljenih slucajeva vidio. Bilo je i dosta njih koji bi se niti 6 miseci nakon sto im zaminimo ekran vratili s istim problemom.
Meni je tu najzalostnije to sto je njima jednostavnije skrivati to i zaminiti ekran samo onome tko se zali, nego da zasucu rukave i rijese problem. Toliko ocajnicki pokusavaju sakriti ovaj problem da u sklopu ovog QP-a su pokriveni i razbijeni ekrani (znaci fizicko ostecenje) ako ima vidljivu delaminaciju tog anti-reflective coatinga.
Od 2018 vise ne radim tamo pa ne znam je li se sto prominilo na zadnjim modelima, ali na 2017 modelu znam da je problem jos bio prisutan.
@baba nazalost, ovaj QP vridi 4 godine od kupovine, sto znaci da tvoj 2014 vise nije pokirven. Ali ja bi ti ipak preporucio da nazoves AppleCare, pristojno objasnis situaciju i malo inzistiras (koliko sam cuo u zadnje vrime, mislim da ti ni engleski nece tribati, vjerojatno ces dobiti nekoga iz Ceske sa dovoljno dobrim hrvatskim). Ovaj program ukljucuje samo jednu zamjenu ekrana (znaci, kad je jednom ekran zamijenjen, MBP sa tim SN vise nije eligible za program), ali mi smo imali nemali broj ljudi koji su dobili exception od AppleCare-a za drugu (a vidio sam neke cak i za trecu, rijetko ali bilo ih je) zamjenu i za zamjenu ako je proslo vise od 4 godine od kupovine.
Btw. uvik trazi senior advisora ili supervisora ako ti prva osoba ne ponudi to sama i samo kaze ne. Ako ti jednom kazu ne, male su sanse da ce vise itko prominiti tu odluku bez obzira koliko puta zva nakon toga, zato uvik nastoj doci do seniora na prvom pozivu.