27.05.2021 | 19:50
Bok jabukoljubci. Trebam nekoliko savjeta
Dakle, dvojba je generalno između Air M1 modela sa 512GB SSD i sve po 8 jezgri (znači ne onaj najosnovniji model) i Pro M1 13" s istom memorijom. Zguglao sam glavne razlike, prednosti jednoga i drugoga, čak sam i dalje iznenađen sa jednom recenzijom nad Air M1 osnovnim modelom (onaj sa 7 graf jezgri) koliko toga može progutati i raditi bez trzaja.
Ali da budem konkretan, meni treba ponajviše za Photoshop (ugl simple dizajniranje i editiranje, pravljenje plakata i sl.) te najviše za edit fotki na Lightroomu (only RAW jer ostalo ne postoji
), ponešto igranja i editiranja videa u DaVinci Resolveu ili napokon i u Final cut-u kada pređem na Mac.
Ima netko da je probao oba i zna realne performanse i razlike? Je li potrebno 16GB RAM-a ili je stvarno 8GB dovoljno? Kod kuće bi Macbook pretežno koristio na eksternom monitoru Benq pd2700u (4k), za teren i sve ostalo mi je super što je manjih dimenzija.
Druga problematika za koju bi od vas volio čuti nekoliko savjeta - prodati PC i kupiti jači model Mac-a ili kupiti osnovni model pa za kućne potrebe ostati na Windowsima?
PC je: MSI B450 Mortar MAX, Ryzen 7 3700X, Artic Freezer 34 esports duo, Corsair 32GB (2x 16) DDR4 3200, MSI GTX1660 Super 6GB GDDR6, M2 SSD Samsung evo970 500GB, Intel SSD 500GB
U jednu ruku mi nebi bilo žao odvojiti se od njega, a s druge strane poprilično je dobra radna stanica