28.06.2021 | 09:10
Pozdrav ljudi,
Dakle ovako. Macbook Pro M1, 8, 256. Kupljen u Njemackoj pred Bozic prosle godine, dakle, cca pola godine star. Nekoliko puta mi se desilo do sada, ali nisam pridavao znacaju, no jutros ponovo ista situacija.
Desava se, kad poklopim ekran i tako stoji, na primjer, par sati, ili preko noci, kad ga otvorim, na ekranu mi se pokaze ono sto se vidi na slikama. Bijeli krug. Dok je krug na ekranu prisutan, ekran je osjetljiv na pokret misa ili trackpada, ali u tom dijelu gdje je krug, ne reagira na klik. Jedino sto pomaze je restart racunala i tada krug nestaje i sve dalje normalno radi, dok se sljedeci puta ne ponovi ista situacija. Ne zelim nista sam dirati, jer je uredjaj pod garancijom. Prije nego zovem u Apple, postam ovdje da cujem sta vi imate za reci na ovu situaciju. Bojim se da ako ne reagiram, da bi mi nakon isteka garancije mogao riknuti ekran i onda svi znamo koliko takva zabava kosta.
Uz tobih takodjer pitao, kao sto se vidi na jednoj slici, da nakon pola godine koristenja i 91 ciklusa punjenja, zdravlje baterije je na 91%, a Coconut Battery i Sensei pokazuju 87% zdravlja.
Hvala i pozdrav iz Njemacke