MacBook Pro M1 - Gdje kupiti u Hrvatskoj
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacBook Pro M1 - Gdje kupiti u Hrvatskoj

23.08.2021 | 16:45
Pozdrav, kolege. Zna li netko gdje se može u Hrvatskoj kupiti MacBook Pro M1 sa 16GB RAM-a i 1TB SSD-a, a da se ne čeka duže od mjesec dana? Unaprijed hvala.
26.08.2021 | 11:55
99,9% vjerojatnosti je za nigdje :/
I sam sam u toj nedoumici bio za 16gb ram model i odustao sam od toga te na kraju uzeo Air sa 8gb ram i 512ssd jer mi je na kraju ispala hitna potreba za prijenosnim računalom pa nisam imao vremena čekati, a i sad je na akciji i kada uzimaš preko firme ispadne te cca 8100kn što je super cijena po meni.
30.10.2021 | 10:58
Gdje kupiti MacBook M1 Pro 14"?
Cijenja u Njemačkoj je jeftinija ~2k kn, ali nije da mi se da slati gore laptop u slučaju nekih poteškoća kojih vjerojatno ne bi trebalo biti, ali tko zna
Kod nas košta malo manje od 19k kn, a vidim da Links nudi produljeno jamstvo od 36 mjeseci koje košta 700kn, ali nisam to nikad koristio pa ne znam šta točno uključuje to jamstvo, zna li netko možda?
30.10.2021 | 12:11
NuDg3 kaže:
Cijenja u Njemačkoj je jeftinija ~2k kn, ali nije da mi se da slati gore laptop u slučaju nekih poteškoća kojih vjerojatno ne bi trebalo biti, ali tko zna

U tom slucaju ne moras uredjaj slati u Njemacku nego u najblizi servis bilo gdje u svijetu, ukljucujuci i Hrvatsku.

NuDg3 kaže:
Kod nas košta malo manje od 19k kn, a vidim da Links nudi produljeno jamstvo od 36 mjeseci koje košta 700kn, ali nisam to nikad koristio pa ne znam šta točno uključuje to jamstvo, zna li netko možda?

Vidim da je to neko osiguranje od Uniqe, pa se najbolje raspitati kod njih.
A mozes recimo kupiti i Applecare za produzeno jamstvo:
www.apple.com/support/products/mac/
  • Daddo
  • Posjetitelj
30.10.2021 | 15:39
NuDg3 kaže:

Takva "jamstva" ti uključuju popravak van proizvođačkog / trgovačkog jamstva (1 godina Apple / 2 godine EU direktiva za fizičke osobe) o trošku osiguravajuće kuće.

U principu nije riječ o jamstvu (ne spada u lažno oglašavanje, zapravo je više "loša poslovna praksa"), već o osiguranju od štetnog događaja. Ti kod trgovca sklapaš policu osiguranja za uređaj gdje imaš ugovorenu osiguranu svotu za štetni događaj. Ako se on ne realizira - ti si izgubio 700 kn. Ako se realizira, trošak popravka snosi osiguravajuća kuća.

U praksi ti to izgleda nekako ovako:

Tebi se laptop pokvari nakon 2 i pol godine, odneseš ga u ovlašteni servis*. Servis pregleda uređaj, napravi ponudu i istu pošalje osiguravatelju. Na osiguravatelju je da tu ponudu prihvati ili ne. Ako si ti kao korisnik sudjelovao u nastalom štetnom događaju (kvar je prouzročen tvojim nekim ponašanjem) postoji mogućnost da te osiguravatelj traži da participiraš u trošku popravka. Ako je trošak manji od osigurane svote - osiguravatelj plati popravak, ti kao korisnik dobiješ popravljen uređaj. Koliko brzo se stvar odvija, ovisi o tome koliko u nekom trenutku osiguravatelj ima odštetnih zahtjeva i/ili premija za isplatu (odnosno koliko ima love za pokriće onog što osigurava).

Iz iskustva u rada s lancem prodavatelj -> servis -> osiguranje, ne bih preporučio tu opciju. Radije plati Apple Care.

* - ovlašteni servis ne mora nužno biti isti onaj koji je ovlašten od proizvođača za jamstvene popravke, obzirom da se radi o popravku van redovnog jamstvenog roka. Osiguravatelj može imati sklopljen ugovor sa PeroŽdero&sin j.d.o.o. koji popravlja tvoj uređaj. Kod Apple uređaja je to malo vjerojatno da će se dogoditi s obzirom na Apple poslovnu politiku, ali na HR tržištu me ni to ne bi čudilo.
30.10.2021 | 15:56
Banke, osiguranja i telekomi - carobna trojka zla, uvijek tu da ti "pomognu".
30.10.2021 | 16:08
catalina kaže:
Pozdrav, kolege. Zna li netko gdje se može u Hrvatskoj kupiti MacBook Pro M1 sa 16GB RAM-a i 1TB SSD-a, a da se ne čeka duže od mjesec dana? Unaprijed hvala.

Za razliku od prve generacije M1 strojeva kod novih 16 GB unificirane memorije nije BTO stavka, ali jest ako tražiš (radi niže cijene) osnovni procesor s 8 jezgri i onda 1 TB SSD.

Ukratko, uvijek, svuda na planetu Zemlji, BTO strojevi se čekaju 30 do 40 dana u redovnoj situaciji. U pandemiji nam je Apple rekao da to povećamo na 50 do 60 dana i da i to ne obećajemo čvrsto.

Ako misliš na obične, redovne strojeve, ali ove zadnje serije - situacija je sada slična, čekanje je 50 do 60 dana jer se radi o novom modelu i navala je neviđena. Samo prvi dan smo primili uplata koliko inače u kvartalu.

Znači u Hrvatskoj baš nigdje to nećeš dobiti u okviru mjesec dana. Ima li gdje u svijetu? Ima, ako nije bitna HR tipkovnica, onda se vjerojatno može dobiti na najvećim "elitnim" Apple lokacijama kao Kocka u New Yorku, Apple Store u Regent Streetu u Londonu i moguće u Genevi i na par sličnih mjesta gdje se uvijek pobrinu za lager čisto imidža i reklame radi.
30.10.2021 | 17:28
Jamstvo “bilo gdje” vrijedi samo prvu godinu, a ostale u ducanu gdje si kupio. Ako uzmes Apple jamstvo onda je stvarno bilo gdje. U EU je jamstvo 2 godine i amen.
01.11.2021 | 10:32
A ako se laptop kupi u nekoj EU trgovini, je li moguće napraviti povrat poreza i kako napraviti povrat?
01.11.2021 | 12:33
Naravno da nije. Dio smo EU već 8 godina, kakav povrat poreza?
EU je carinska i porezna unija. Kad kupiš nešto u Austriji i odvezeš to u Hrvatsku, to više nije izvoz i nema više povrata poreza.
Povrat poreza možeš eventualno tražiti kad nešto kupiš u npr. BiH, Crnoj gori ili Srbiji, možda i u Švicarskoj (Švicarska je u jednom dijelu ugovorom u nekoj zajednici s EU, ali mislim da ne u carinskoj i poreznoj).
01.11.2021 | 12:48
Nezz to mi je netko spomenuo pa sam zato i pitao.
U svakom slučaju hvala na objašnjenju =
01.11.2021 | 12:56
01.11.2021 | 19:11
Ima ovdje ljudi iz BiH i drugih ex-YU država koje nisu u EU. Oni imaju pravo na povrat poreza kad kupe nešto u Hrvatskoj ili gdje drugdje u EU, kad izvezu to izvan EU. Možda je netko to spominjao?
01.11.2021 | 20:57
Mozes u Svicarskoj kupiti itraziti povrat poresa, ali bolje ne jer nije jednostavno.
Na firmu imas pravo poreznog odbitka, ali to nije povrat.
01.11.2021 | 21:39
Možda je najbolje i najisplativije otići sa avionom u Švicarsku i na aerodromu kupiti u duty free trgovini
01.11.2021 | 22:42
NuDg3 kaže:
Možda je najbolje i najisplativije otići sa avionom u Švicarsku i na aerodromu kupiti u duty free trgovini

Bojim se da dutyići nemaju nove stvari koje je teško dobiti i u ovlaštenim trgovinama, znači mala šansa da se to nađe na aerodromu dok ne bude svuda raspoloživo.
02.11.2021 | 21:06
Odobrena mi je ESTA, pa sam danas bas gledao karte, $1100-1300 za USA.

Ko ce malo veci shopping obaviti i ima viska vremena, isplati se samo radi toga otici
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 17 sati, 27 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.17 Seconds

Provided by iJoomla SEO