Novi iMac
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Novi iMac

• User
  • Posjetitelj
10.08.2007 | 18:48
Cudi me da ovoliko dugo jos nije otvorena tema o ovome

Dakle koji su vasi dojmovi? Lijep? Ruzan? Kupujete? Ne kupujete?

Meni je iznutra vrlo zanimljiv, pogotovo zbog opcije Core 2 Extreme procesora... Jel se radi o mobile 2-jezgrenom Core 2 Extremeu ili punokrvnom procesoru sa 4 jezgre?

Na prvi pogled mi je bio ruzan al sam se nekako navikao. Iako mi jos uvijek djeluje ljepsi moj 17\" iMac Core Duo moc cu preciznije rec tek kad novo cudo vidim uzivo.

Kupovat ga necu bar jos 2 godine jer nemam novca a i zadovoljan sam sa trenutnim intelasem.

Sad osim MacBooka ne postoji vise nijedan bijeli Mac! Godine Leoparda dolaze hehehe...
10.08.2007 | 22:20
Uziman 24-vorku na zimu
Core 2 Extreme bas in nema nekog smisla u iMacu,opet si ogarnicen ultralosom grafikom (u odnosu na procesor),osrednjom brzinom memorije i hardom na kojem ne pise Reptor
10.08.2007 | 23:28
Meni se sviđa. Na prvu loptu me malo štrecnuo \"Sony\" stil i crni obrub, ali mislim da stvar ima smisla. Karakteristike su odlične, a cijena još bolja. Posebno mi je drago što su konačno ukinuli onaj smiješni 17\" model, to se zaista slabo prodavalo.

Ipak, od svega toga najviše me veseli nova tastatura. Čak nije bitno da li je dobra ili nije (a oni koji su probali kažu da je bolja od stare), stvar je u dizajnu, netko je jednom morao ovo napraviti, a onda je nekako već uobičajeno da ono što je \"očigledno\", a nitko to ne izvede - onda to na kraju izvede Apple. Siguran sam da će završiti u muzeju industrijskog dizajna zajedno s iMacom.

Što se tiče komentara da je trebala imati crne tipke - ne slažem se, mislim da je ovo jedini mogući odabir za priču koju je Ive odabrao ovaj put, a to je fokus na sadržaj, a ne na sam stroj. Stroj postaje tanak, što tanji, što nematerijalniji, gotovo transparentan, najradije bi da se može da je potpuno proziran. U tom smislu je jasno što je bio cilj crnog paspartuea - jasno usmjerna pažnja na posao i sadržaj, a ne na sam alat. I kapa mu dolje za to.
13.08.2007 | 00:32
Ma super je, nema šta. Pošto Imaca (starog) imam tek pola godine, nema potrebe za novim strojem. Kroz koju godinicu ćemo razmislit.
Ali, ona usporedba s Dellovom šumom kablova na oficjelnoj stranici me nasmijala do suza...))
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
13.08.2007 | 05:09
uzzy je napisao:
[quote]Uziman 24-vorku na zimu

[quote]

sizunic mu na to veselo kaže :

A meni izgleda da ću ubost nekog bijelog intela u zimu i to za sitne pare

Inače Alu iMac izgleda odlično...
13.08.2007 | 07:40
sizunic je napisao:
[quote]uzzy je napisao:
[quote]Uziman 24-vorku na zimu

sizunic mu na to veselo kaže :

A meni izgleda da ću ubost nekog bijelog intela u zimu i to za sitne pare

Inače Alu iMac izgleda odlično...

Moga ne,mater je bacila oko na njega
  • MAK
  • Korisnik
  • 13
13.08.2007 | 08:12
Svatko tko radi satima zna da se takav posao ne radi pri punom svjetlu. Crna tastatura je smrt u takvim uvjetima. Nije da ne kucam napamet, ali je još gore kad me jednom ili dvaput na dan udari \"ZBUNJ!\"

Mora biti bijela! Ne pomaže čak ni osvjetljenje kakvo ima ProBrookovi.

Možda su to godine...
13.08.2007 | 08:19
Je li netko zna kako sad to ide kod nas hrvata?

Kada ce se moci kupiti kod nas i jos vaznije kolika ce biti cijena??? Jer cini mi se da su ameri stavili cijenu najslabijeg novog modela istu kao i bivseg 17\" modela. Hoce li tako biti i kod nas ili ce ovi novi kostati preko 10.000 kuna?

Eto, ne mogu se odluciti, kupiti odmah stare ili cekati nove i ustanoviti da kostaju previse...

POzdrav svima.
13.08.2007 | 08:36
Bazna 20-tica bi tribala bit oko 10.800,jaca oko 12.800,a 24-vorka oko 15.800
13.08.2007 | 08:53
Ajde, to nije tako lose. Drzim te za rijec!
Od koga kupovati u Splitu?
13.08.2007 | 09:22
Ve-mil
Ja san uzima u njih,doslo u roku 24 sata,a i cjena je bila odlicna
  • User
  • Posjetitelj
13.08.2007 | 17:31
uzzy je napisao:
Uziman 24-vorku na zimu

I naravno stizem do tebe to pogledat
13.08.2007 | 23:24
User je napisao:
uzzy je napisao:
Uziman 24-vorku na zimu

I naravno stizem do tebe to pogledat

Moze
  • User
  • Posjetitelj
14.08.2007 | 05:19
Btw kad se vratim tamo u listopadu u ST mogli bi napokon na ono pice a mozda i u nove producentske pothvate... Imam par pitanja i tako.
14.08.2007 | 06:02
User je napisao:
Btw kad se vratim tamo u listopadu u ST mogli bi napokon na ono pice a mozda i u nove producentske pothvate... Imam par pitanja i tako.

Javi se
14.08.2007 | 20:16
Očekivao sam puno više od novog iMaca. Ne samo što je postao vizualno neprivlačan već hardverski ne predstavlja nikakav veliki napredak. Nije se krenulo prema HD DVD-u ili Blu-rayu, a i HDMI ili Display Port su također izostavljeni. Da još stave sol na ranu odabrali su ATI što je iznimno razočaravajuće s obzirom da nVidija trenutno dominira, što po većoj prodaji, što po specifikacijama. Sviđa mi se nova tanka tipkovnica i poboljšani iSight.
Nadam se da će se s vremenom vratiti bijelo kućište jer se bojim da ćemo za par godina na stolu imati Dell računalo s Appleovim logom.
15.08.2007 | 02:21
ima nesto u ovome...
ma ja samo cekam da dodje novi macbook pro...moze se naslutiti nesto lijepo
15.08.2007 | 03:37
ma kakav blu-ray, nije jos vrijeme za to, ima vremena doci ce i on na red a i neznam da imaju ugovor s nvidiom sto je onda bezveze uopce spominjat u vezi s redizajnom stroja i osvjezavanjem konfiguracije, nece licat na delove nebrini, ne se vatat za nesto sto je valjalo i ne gledat dalje, meni je lijep. dobar je korak, ali samo korak, zasto skakati i pomisljati na skokove, doci ce sve na red
  • User
  • Posjetitelj
15.08.2007 | 04:16
danijelr15 je napisao:
Nadam se da će se s vremenom vratiti bijelo kućište jer se bojim da ćemo za par godina na stolu imati Dell računalo s Appleovim logom.

Kad vec tako kazes, pogle na Appleovoj galeriji iMac u usporedbi s onim Dell XPS PC-em i reci jel primijetis kakvu slicnost? (boje, boje, boje )
15.08.2007 | 05:38
iMac je najbolje kucno racunalo bez prave konkurencije,al neki ocito zele iMac Pro
15.08.2007 | 23:59
Meni iMac ne treba, ja zelim Mini, ali cini se da je to Appleu zadnja rupa na svirali.
Nedavno su upgradeali sve osim onoga sto je trebalo upgradeati, a to je graficka kartica.
16.08.2007 | 00:01
bilo bi fora kada bi se mogli uparivati macovi..nesto tipa nVidia-in SLI na grafickim...zamislite...
dva 24\" iMaca spojeni bezicno jedan na drugoga tako da rade duplo brze
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
16.08.2007 | 00:51
Riba je napisao:
Meni iMac ne treba, ja zelim Mini, ali cini se da je to Appleu zadnja rupa na svirali.
Nedavno su upgradeali sve osim onoga sto je trebalo upgradeati, a to je graficka kartica.

Priželjkujem isto, ali se bojim da to neću nikad dočekati promatrajući Apple-ovu politiku s grafičkim karticama u novim modelima strojeva.
16.08.2007 | 02:07
Ma ne trazim nista posebno, ali neki simbolicni upgrade bi bio taman ono sto mi je potrebno da ga konacno kupim. Ovako su upgradeali ono sto si prije mogao i sam upgradeati (procesor i memoriju).
S obzirom da iducu generaciju sad ne moram ocekivati u iducih 9-10 mjeseci, mogu ga kupiti i ovako. :-/
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
16.08.2007 | 04:22
Ja sam čak razmišljao o PPC G4 1.5 Ghz modelu s Radeon 9200 64 MB, kad već ništa pristojno ne stavljaju u ove Intel Minije.
Ali vjerovatnija solucija će biti neki bijeli iMac iz oglasa.
16.08.2007 | 04:24
Da te utješim, novi iMac također nema baš neku state-of-the-art grafiku, točnije, jači model je u klasi stare 7300GT na prošlom modelu, a bitno je sporiji od 7600GT koja je bila BTO opcija u prošloj seriji. Ne znam zašto toliko škrilje na tome.

Meni je Mini baš sladak i žao mi je što to nisu ispravili. Ja imam stari G4 1.5 GHz model i on je, na sreću, još imao Radeon unutra koji je bio OK. Istina, ovi novi mnogo toga nadoknađuju sirovom snagom procesora.
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
16.08.2007 | 04:47
To sam i pretpostavljao, a evo i link:
www.barefeats.com/imacal.html

Ono sto je također interesantno, na XP-u funkcioniraju bolje nego OSX-u
(barem što se grafičke tiče):
www.barefeats.com/imacal2.html
16.08.2007 | 07:45
Mislim da ce uskoro doci, daj Boze 24\" verzija , a ako ne proci ce i 20\".
20.08.2007 | 12:40
Novi iMac je postao kriminalac! S ovim crnim povezom oko očiju izgleda opakooo! Iako će mi falit jedan lijepi dizajnerski detaljčić sa prijašnje generacije-prozirni obrubić zbog kojeg mi iMac izgleda kao da lebdi... imam dojam da će ovaj novi od aluminija djelovati nekako \"teško\", zbog te sivkaste boje i aluminija. Ali-treba ga prvo vidjeti uživo, pa tek onda suditi
22.08.2007 | 01:13
Narucujem od Filexa novi iMac, rekli su isporuka za 20tak dana ali nisu spominjali nedostatak aluminijske hrvatske tipkovnice. Hm... Malo mi je zao sto je sivo crni jer mi se vise svidjaju bijeli, ali sto cemo. Veci ekran, veci disk...
Pitalo me iz Filexa je li zelim njihovu uslugu instalacije? NIsam uzeo. Koliko moze biti komplicirano? Gurnes DVD unutra?

POzdrav,
v.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 16 sati, 59 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Gjuroo, moragd, Riba, smayoo, temeljnik, Anonimci (845)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.27 Seconds

Provided by iJoomla SEO