10.08.2007 | 23:28
Meni se sviđa. Na prvu loptu me malo štrecnuo \"Sony\" stil i crni obrub, ali mislim da stvar ima smisla. Karakteristike su odlične, a cijena još bolja. Posebno mi je drago što su konačno ukinuli onaj smiješni 17\" model, to se zaista slabo prodavalo.
Ipak, od svega toga najviše me veseli nova tastatura. Čak nije bitno da li je dobra ili nije (a oni koji su probali kažu da je bolja od stare), stvar je u dizajnu, netko je jednom morao ovo napraviti, a onda je nekako već uobičajeno da ono što je \"očigledno\", a nitko to ne izvede - onda to na kraju izvede Apple. Siguran sam da će završiti u muzeju industrijskog dizajna zajedno s iMacom.
Što se tiče komentara da je trebala imati crne tipke - ne slažem se, mislim da je ovo jedini mogući odabir za priču koju je Ive odabrao ovaj put, a to je fokus na sadržaj, a ne na sam stroj. Stroj postaje tanak, što tanji, što nematerijalniji, gotovo transparentan, najradije bi da se može da je potpuno proziran. U tom smislu je jasno što je bio cilj crnog paspartuea - jasno usmjerna pažnja na posao i sadržaj, a ne na sam alat. I kapa mu dolje za to.