Novi iMac 20\" valja ili ne??
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Novi iMac 20\" valja ili ne??

04.09.2007 | 06:18
Ljudi pozdrav! Nakon svih ovih poruka i ljudi koji pricaju o tom displayu s tn matricom, te pola ekrana svijetlo te tamno , moze li se kalibrirati, ne moze...
Planiram ga uzeti ( onog jeftinijeg od 10k kn ,20\", i tako mislim da nema razlike medju ta dva s grafickom kart. od 128 i 256 mb, ako taj display ne valja , nece valjati niti u jednoj varijanti)

Inace mi novi alu Mac izgleda odlicno!
Da li mi moze netko odgovoriti, ko ga je kupio, valja li ili ne

Btw. ako kupim prije izlaska leoparda, mogu li normalno nadograditii kasnije recimo leoparda skinutog s torrenta ili kako to vec ide? ( dosad sam bio na win i linuxu, nisam upucen u OS X )
04.09.2007 | 16:51
Ja sam naručio isti taj model i sad čekam da dodjem na red:woohoo:
Rekli su mi u dućkasu da svi koji kupe mac u ovom \"prijelaznom\" roku dobiju za neku lovu (cca 200 kn) upgrade na Leopard šta god to značilo. Isto tako i sa tipkovnicom. Dobiješ prozirnu, a kad dodje alu, zamjene ti je u cijeni.
04.09.2007 | 19:53
To nisam znao, a u kojem dućanu si naručio?Ja sam bio u Powercomu i nisu mi rekli da ce mijenjati tipkovnicu ili upgrade-ati na Leopard!
Koliko su ti rekli da moras cekati?
Danas sam ga gledao ponovo i kad se stavi cisti sivi background, i pogleda se malo od ispod primijeti se gradacija boje, tj. na gornjoj polovici ekrana je tamnije, a na donjoj je svjetlija boja. Ali sto se moze, ja se ne bavim profesionalno obradom fotografija tako da mi to nece smetati...
Kakva je tebi kvaliteta ekrana?
05.09.2007 | 08:34
Znači istina je ono što se priča po njemačkim forumima. Neravnomjerno osvjetljen ekran. Brate to treba nekako ispravit.
05.09.2007 | 08:45
ja isto cekam dvadesetku. pa nece valjda bit pola ekrana svijetlo, a pola tamno??!! To mi se ne cini nesto za zanemariti. Bi li trebalo uopce prihvatiti takve strojeve? Jos gore, ako to nije greska vec je to \"normalno\"...

Je li netko uopce to vidio kako treba? nije da podcjenjujem prije navedena misljenja, ali netko sa strucnim okom?
05.09.2007 | 17:17
Ja sam vidio tu 20-icu upaljenu samo na onom štandu u Avenue mallu, ali nisam primjetio tu ili ikakvu grešku na ekranu (a pokušavao sam;) ). Neznam o čemu se radi i nemogu govorit prije no što počnem radit na njemu, ali ukoliko je uočljivo- vraćam natrag:unsure: . Jel tih problema ima/ bilo i sa starijim, bijelim modelom ako neko zna?
10.09.2007 | 00:55
Evo i ja sam skicnuo iMac 20'' na standu u City centru. Pokusavao sam vidjeti tu gradaciju i mislim da mi je uspjelo. Gornja polovica je malo tamnija od donje.
E sad je li to bila autosugestija, ne znam. Da mi netko nije rekao, ne bi primjetio.
S druge strane, tu istu gradaciju sada vidim i na svom iBooku G4! Opet, dok mi netko ovo nije spomenuo, to mi je izgledalo kao da je zbog nagiba lcd-a.
Mozda i jest... I sto sad. Valja ili ne valja, opet nema odgovora...
10.09.2007 | 04:23
hmmm.. nije mi jasno zasto bi se uopce na entry level desktop iMac-u profesionalno obradivala fotografija. on je zapravo zamjena za 17\" iMac koji je nasljednik eMac-a. kaj je netko od vas radio u photoshopu na eMac-u?
10.09.2007 | 08:22
Ja nisam nikad radio u photoshopu
10.09.2007 | 19:05
Evo nakon par dana korištenja imaca20\" nemam nikakvih pritužbi na monitor. Pokazuje određenu gradaciju tj više sjenu, ovismo o kutu gledanja u monitor i svijetlom u pozadini (ambijentom) , ali nema veze s nekakvim oštećenjem ekrana. Čak mi je to simpatično jer imam osjećaj da mi manje umara oko.
11.09.2007 | 06:59
Onda je novi iMac ko Stradivarijeva violina, naime violine su bile neravnomjerno obojene i to im je davalo genijalan zvuk. A tako i ovaj monitor sa neravnomjerno raspoređenim kontrastom možda dadne genijalna grafička ostvarenja
11.09.2007 | 07:08
Drago mi je to cuti , to znaci da ti je vec stigao???
11.09.2007 | 22:02
Stigao u roku 3-4 dana.
Usporedba sa stradivarijem stoji- elegancija, zvuk i- slika;)
11.09.2007 | 22:33
cestitam na odlicnom izboru kompjutera, btw. Mogao bih i ja kapariti jednog....uzet cu tamo di si i ti (najjeftiniji je).
Tipkovnicu si dobio \"staru\"?
11.09.2007 | 23:19
He..tipkovnicu nisam uzeo njihovu jerbo im nisu isporučili \"oni\",a imam okej svoju dok čekam alu-masterpiece
11.09.2007 | 23:32
Testeri vani kažu da je 24\" ekran u razini starog modela po kvaliteti (znači zaista odličan), ali ovaj od 20\" je navodno primjetno lošiji od starog. Ne samo u kutu gledanja, nego i u razlučivosti boja - navodno gradijenti koje monitor prikazuje nisu za profi-upotrebu. OK, to je consumer stroj, pa nije presudno, ali treba paziti ako ga netko uzima za ozbiljan grafički posao.

No, moje mišljenje je ionako da su i 20\" trebali ukinuti, a ne samo 17\". Ionako najbolje ide prodaja velikih. Mi smo prodali tek 10% ovih od 20\" i 0% 17\". Ljudi kada kupuju Mac ne žale par kuna više za pravu stvar.
12.09.2007 | 01:44
Par kuna ili par tisuca kuna? Ne bih se bas usudio reci par kuna jer onda pola hrvatske radi za par kuna
12.09.2007 | 05:51
A i malo tko uzima za cash, pa moze rastegnuti na par mj vise.

Al nije to bitno, ja imam 24\" i to mi je super, al netko zeli mac od 20\" jer mu je 24\" preveliko da gleda u njega sa pola metra. Po meni jedino sto bi trebali popraviti na 20\" je to da se moze zamjeniti GPU. Ja sam imao srece pa pogodio na 24\" gdje mogu zamjeniti GPU, ali da ne mogu bome bi se lupao po glavi. I slazem se s tim da je 17\" trebalo izbaciti. Jer stvarno JAKO malo ljudi danas koristi 17\".
12.09.2007 | 07:05
cavarovobrdopictures je napisao:
Onda je novi iMac ko Stradivarijeva violina, naime violine su bile neravnomjerno obojene i to im je davalo genijalan zvuk. A tako i ovaj monitor sa neravnomjerno raspoređenim kontrastom možda dadne genijalna grafička ostvarenja

a dobro...nije ni sa stradivarijem sve bilo tako jednostavno...a osim toga postoji jos jedna komponenta, malo ljudi zna da su se izlagale uv-zracenju pri izradi (naravno, prije je bilo samo sunce, danas komore) nije nuzno, al mozda i iMacu pomogne...
12.09.2007 | 07:51
icanic je napisao:
A i malo tko uzima za cash, pa moze rastegnuti na par mj vise.

Al nije to bitno, ja imam 24\" i to mi je super, al netko zeli mac od 20\" jer mu je 24\" preveliko da gleda u njega sa pola metra. Po meni jedino sto bi trebali popraviti na 20\" je to da se moze zamjeniti GPU. Ja sam imao srece pa pogodio na 24\" gdje mogu zamjeniti GPU, ali da ne mogu bome bi se lupao po glavi. I slazem se s tim da je 17\" trebalo izbaciti. Jer stvarno JAKO malo ljudi danas koristi 17\".

Kako mislis zamjeniti GPU ???
12.09.2007 | 17:50
uzzy je napisao:
Kako mislis zamjeniti GPU ???[/quote]
Pretpostavljam da msili na to da mozes birati koju ces graficku unutra kao sto se moze na 24\" modelima.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 16 sati, 46 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, temeljnik, Anonimci (1159)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.10 Seconds

Provided by iJoomla SEO