26.09.2007 | 05:37
Evo samo da nabacim komentar buduci da sam prije par dana pokupio svoj 20\" alu iMac kojeg cu koristiti na poslu.
Meni stroj izgleda odlicno. Izrada je vrhunska do svakog detalja (napomena: imam iskustva samo s apple laptopima). Djeluje izrazito solidno, pa cak i jako lijepo iako sam do sada mislio da su bijeli iMacovi mnogo ljepsi.
U svakom slucaju, trudio sam se jako naci zamjerke, ali osim nekih cjepidlacenja (daljinski se ne lijepi magnetski na kuciste i ostao je bijeli, bijeli je i kabel napajanja) cini mi se da nema \"pogreski\".
Jako sam se trudio pronaci defekte na monitoru o kojem svi pricaju. Meni izgleda kao i svaki drugi lcd, osim sto je stvarno jaaako svijetao. Gloss povrsina mi nije ni najmanje smetala. Pojave koji neki opisuju (gore tamnija, dolje svjetlija boja pozadine) meni izgledaju kao da ovise o kutu gledanja. Nemam iskustva s proslim monitorima, moguce da takva pojava prije nije bila prisutna. Ponavljam, monitor izgleda 10 puta bolje od bilo kojih drugih prosjecnih lcd-a koje vidim na drugim kompjuterima. Pored njega i moj iBook izgleda isprano i 5x tamnije.
20\" je sasvim dovoljno za rad za standardnim stolom, velik je i za svakodnevnu upotrebu je odlican. Usudio bi se reci da bi 24\" bio prevelik za moje potrebe.
Eto, rasprave o 16 bitnoj grafici i ostalo ostavljam upucenijima, a moja ocjena je da je za tu cijenu ovo jako dobar stroj i mislimo nabaviti jednog i za doma.