Vipove HSDPA kartice i MacBook Pro?! Rade li?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Vipove HSDPA kartice i MacBook Pro?! Rade li?

19.09.2007 | 20:27
Znači, mislio sam nabaviti Vip Mobile Connect i fino strpati HSDPA karticu u njega te veselo skakutati surfajući na obl... You get the picture. Eh sad, pitah Gavrilovića iz Mac galerije kakva su njegova iskustva i rekao je da se radi o starim karticama koje ne rade kako spada \"out of the box\" na Macovima zbog nekompatiblinosti, tj. da Vip drži te stare kartice dok ih ima. Eh sada, kolega jedan mi javlja da je uspio srediti svoju karticu da mu radi na Ubuntuu, iako ona to ne bi trebala moći. Uspio ju je natjerati da radi iskompajlirajući alternativne drivere.

Stoga, da li netko ima osobno iskustvo s Vipovim HSDPA karticama na svom Macu, te ima li način da ih se natjera da prorade? Hvala unaprijed.
  • Dijete
  • Posjetitelj
20.09.2007 | 03:54
Nažalost, nisi baš precizan..

HSDPA kartica koje Vipnet nudi ima 2 komada (3 komada, ako i usb harver vodimo kao \"karticu\").. software za sve je isti i skida se sa vipove stranice..

Najmanje problema s kojima sam se ja susreo prilikom testiranja je bilo sa HSDPA PCMCIA karticama, koje predu u Powerbook(c)ima..

Card+ (naziv kartice za ovaj novi uži, ne da mi se razmisljat kak se zove slot koji ces nac na MacBookProovima su mi ponekad znale stvarat probleme i nisu se htjele spojit iz prve.. ali su radile..

USB modem, radi na svim kompovima koje sam probao od G3 ibooka pa do macbookproa (možda večeras istestiram iMaca) samo što ne dobiješ soft out of the box, nego moraš skidat sa njihove stranice.. (po meni i najbolje rješenje jer ga možeš ukopčat bilo gdje.. a ima HSDPA gdje signal dopušta)

p.s. sa najnovijom karticom (card+, dobija se i adapter za PCMCIA slot) sam imao najvise problema, nisam uspio upogonit na dva stroja - jedan je bio macbook, drugi powerbook.. ali opet na druga dva takva sam uspio, ali nisam uspio shvatiti onaj negativni dio - neuspjeh.. dakle, preporučujem ipak stariju karticu
20.09.2007 | 05:47
HSDPA PCMCIA kartica koju spominješ kao najbolju je na Vipovom popisu ova lijeva, zar ne? Eh, na tu sam mislio. Hvala. Znaš li \"voli\" li ta kartica i MacBook Pro?
  • Dijete
  • Posjetitelj
20.09.2007 | 06:21
ne..

ona je pcmcia slot.. dakle malko je prevelka za taj utor, a fora pepeljuginih polusestara rezanja da bi ju sveo na adekvatnu veličinu nije podatna za elektroničku opremu..

ona skroz desna mi ima 50% uspješnosti upogonjenja tako da ne mogu tvrditi da će raditi.. (na zadnjoj beti leoparda - 0 bodova)
ono što je dobra stvar, je to što se vodafone, tj. netko tko radi drivere za vodafone, trudi razvijati programe tako da uopće ne sumnjam da će sve dječije bolesti biti riješene..

i dalje dajem glas za usb modem.. što zbog dizajna (nekako je mekovski, ako zažmiriš na crvenu suzicu), što zbog toga što nisi ograničen na macbookpro, macbook, ibook, pb, wintel..

e da.. sjetih se.. ono uže je express card
20.09.2007 | 06:54
Ipak bi radije karticu - ali izgleda da ću prema sudeći svakako modem. Bar zasad. Hvala...
21.09.2007 | 04:44
evo, još jedno VIP broadband iskustvo od svibnja. imao xpress karticu (na MBP). radila 10 dana. odjednom - prestala. jednostavno neće. kad sam došao u vip zamijeniti, ispred mene je također bio neko sa MBP-om. ista stvar. serviser ju je gurnio u svoju toshibu i sve ok. uzeo sam nakon toga varijantu s USB modem i radi ko urica. sad ga štekam u ženin HP i radi. također sam probao i na G5-ici u studiju i radi. nisam probao na mikseru al to ću za vikend kad se uhvatim palačinki.
---
topla preporuka: USB varijanta.
naj iskrenije.
21.09.2007 | 05:13
Yep, USB it is... Hvala Marko na komentaru.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 16 sati, 27 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, jura22, moragd, Riba, temeljnik, Anonimci (973)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.97 Seconds

Provided by iJoomla SEO