30.09.2007 | 00:57
Ciao ekipa!
Ovaj post nažalost pišem sa PC-a, jerbo se od jučer ujutro ne mogu spojiti na net sa mojim 2 godine starim G4 Powerbookom (zadnja generacija prije Intelovih). Imam wireless router (T-com provider) koji koristimo ja sa mojim macom i moji roditelji sa svojim laptopom sa Windowsima. Sve je bilo u najboljem redu dok jučer usred surfanja nisam izgubio signal (airport status - nula crtica). Prva mi je pomisao bila da se router stiltao (događalo se i ranije), pa me stoga iznenadila činjenica da internet na roditeljskom laptopu još uvijek radi (sa njega vam ovo i pišem). Resetirao sam moj mac i (za svaki slučaj) router, ali signal i dalje ne hvata - čak niti otvorenu mrežu koju router emitira nakon što ga se resetira (inače štitim bandwith filtriranjem MAC adrese). Sve me ovo navodi na zaključak da mi je interna airport kartica krepala (doduše, ne mogu dokučiti zbog čega, budući da nije došlo do ikakvog fizičkog šoka, niti sam surfao gdje ne bi trebao i skupio kakvu gadariju). Pitanje je sljedeće: postoji li način da sa sigurnošću ustvrdim stanje airport kartice, ili moram rastvarati kučište i hardwerski provjeriti radi li (možda je u pitanju nešto skroz deseto)? Također, koje su mi mogućnosti servisa?
Od srca hvala na svim komentarima, mišljenjima, savjetima!