iMac pitanja & savjeti
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac pitanja & savjeti

17.10.2007 | 05:38
evo nakon duzeg vremena zelje za kupnjom napokon je dosao i taj dan kad mogu otici naruciti svoju novu pilu. Jest da je na zalost kasno sta se tice ove pohvaljene edicije 24\" plasticnih modela ali kako citam razlika je jedino u glosy ekranu novih modela.

Molio bih sve koji imaju bilo kakve savjete na sto trebam pripaziti da mi kazu.

Gdje je najbolje kupiti? Gdje se najmanje ceka? Tko je najpristupacniji cijenom i uslugom. Tko najbolje izvrsava servisiranja u slucaju bilo kakovog kvara?

i jos samo pitanje sto se tice rama. kako je tvornicki u njemu 1GB a ja mislim staviti 4GB da li ulaze u susret oduzimanja od cijene ili ne moralno naplate i taj 1GB?

hvala!
  • User
  • Posjetitelj
17.10.2007 | 07:18
1. i osnovno - \"iMac\" a ne \"iMack\"
2. Pricekaj Leopard, jos ti je 9 i pol dana

A kasnije razmisljaj o ostalome...
17.10.2007 | 15:23
Ja ga isto čekam (naručen prije više od dva tjedna u Powercomu), tako da ti na ove sve podatke koje tražiš ne mogu dat odgovor, ali mogu na to da bez obzira na Leopard koji izlazi za 9 dana, možeš naručit računalo jer svatko ko kupi novo mac računalo od 01.10.07, uključujući i iMac, ima pravo ua update na leoparda za neku siću od 10$.
Tako da što se kupovine tiće, samo naprijed!
  • User
  • Posjetitelj
17.10.2007 | 18:28
blue_devil je napisao:
možeš naručit računalo jer svatko ko kupi novo mac računalo od 01.10.07, uključujući i iMac, ima pravo ua update na leoparda za neku siću od 10$.

Da, samo se postavlja pitanje vrijedi li to i kod nas, kao i uvijek
17.10.2007 | 20:19
User je napisao:
blue_devil je napisao:
možeš naručit računalo jer svatko ko kupi novo mac računalo od 01.10.07, uključujući i iMac, ima pravo ua update na leoparda za neku siću od 10$.

Da, samo se postavlja pitanje vrijedi li to i kod nas, kao i uvijek

Kako ne! I kod nas kreće u prodaju isto kao i u Americi!
18.10.2007 | 07:22
a kolike su cijene rama?
18.10.2007 | 07:50
Leonidas je napisao:
a kolike su cijene rama?

U Hgspota trenutno imas 1GB (kingmax) za 250kn
18.10.2007 | 08:36
Idemo po redu...

Razlika nije samo u ekranu, novi modeli su brži i imaju drugi grafički procesor (koji je negdje brži, a negdje sporiji od starog).

Svaki Apple Reseller bi se morao držati preporučene cijene ovlaštenog uvoznika (+/- par posto) tako da je što se cijene isto gdje ga kupiš. Kupi kod onog tko ti je blizu i tko je na glasu kao pouzdan - znači drži se rokova isporuke.

Podrška i servisiranje u slučaju softverskih problema se uvelike razlikuje od mjesta do mjesta, opet tu najbolje pomaže dobar glas. Ako se radi o ozbiljnom kvaru, onda ti je potpuno svejedno jer je servis centraliziran.

Ako naručiš stroj s tvorničkih 4 GB čekati ćeš ga dodanih 30 dana kao BTO opciju i (pre)skupo platiti RAM. Dakle, ne zamaraj se, prodaj 1 GB koji dolazi sa strojem i kupi 2x2GB sa strane.
18.10.2007 | 19:00
Davore koji brand RAMa preporucujes? Znam da u principu nije bitno ali posto ste ih sigurno ugurali vise nego ja valjda preferirate nesto.
18.10.2007 | 19:49
Mi nikada nismo imali problem s Transcedentom. I Kingov je uvijek bio dobar koliko se sjećam...
19.10.2007 | 01:41
dpasaric je napisao:
Ako naručiš stroj s tvorničkih 4 GB čekati ćeš ga dodanih 30 dana kao BTO opciju i (pre)skupo platiti RAM. Dakle, ne zamaraj se, prodaj 1 GB koji dolazi sa strojem i kupi 2x2GB sa strane.

jedno glupo pitanje na koje mislim da znam odgovor ali jos jednom da cujem iz prve ruke.
Znaci ovdje se ne radi o ne postivanju garancije otvaranjem i samostalnim nadogradjivanjem RAMa?
Slobodno kupim negdje sastrane, nasao sam da su 4giga oko 1800 kn ovih koji se koriste u tvorničkoj postavi, i sam ubacim inside?
19.10.2007 | 18:58
tako je, ako ubaciš svoj ram i dalje ti ostaje garancija, jer nema potrebe otvarati stroj.
samo pripazi da uzmeš odgovarajući Ram, u suprotno će ti ili odbiti raditi ili raditi pa će biti problema tijekom vremena
19.10.2007 | 19:05
okej! Zahvaljujem! Znaci 2x2 GB ili ovih koje oni koriste po difoltu ili ovih koje je dpasaric naveo?
19.10.2007 | 19:35
Bitno je da su specifikacije RAM-a u skladu ili bolje od traženih. Ostalo je manje bitno. S Transcedentom i Kingmaxom nisam nikada imao problema, s nekim drugim jesam. Jako važno je da po instalaciji novog RAM-a, bez obzira što sve radi ok i stroj uredno prijavljuje memoriju, ipak napraviš službeni Apple Hardware Test. Tek kada on kaže da je memorija OK možeš mirno spavati.
19.10.2007 | 20:21
okej! Zahvaljujem! Ako zapnem kad sve bude kod mene javim se za pomoc
19.10.2007 | 23:42
ima li bilo kakve veze ako se stavi u jednu banku 1 gb a u drugu 2 gb , tj. da su \"raspareni\" moduli, na nekim laptopima se to pika ... a posto je hardware u imacu slican kao u laptopu../? small outline dimm i 2,5\" hd itd.
23.10.2007 | 18:28
2 mmarijan: Evo ti jedan clanak i testovi o tome da li je bolje vise rama ili da su paru pa pogledaj
eshop.macsales.com/Reviews/Framework.cfm...rce=tnd1286mbmemtest
24.10.2007 | 15:58
Hvala.Uglavnom, zakljucak - vise je bolje a ako nisu moduli u paru ne bi trebalo smetati za overall system stability

p.s. sto se tice upgrade na leoparda.za komp koji su kupljeni od 1.10. vrijedi i kod nas. (10 e cijena)
.provjereno
02.11.2007 | 00:50
ja sam naručio svoj 24\" sad vec prije DVA MJESECA u mac galeriji i svaki tjedan mi kazu da nazovem sljedeci...nista neznaju o tome kad ce doci komp ...navodno sam drugi na listi cekanja ali kako je prva izjava bila dva tjedna a sad je dosla do dva mjeseca bojim se da ne dodje do dvije godine... kakva su vasa iskustva ... jel netko dobio svoj 24\" novi iMac ili svi jos cekate?
02.11.2007 | 01:06
2 equest: Jucer su ljudi poceli dobivati svoje masine tako da ne brini
02.11.2007 | 01:08
a jel znas u kojem ducanu da imam argument ovima
02.11.2007 | 01:44
Neznam koji ducani ali to su jucer napisala 2 covjeka na mackorisnik forumu pa ih mozes tamo pitati
02.11.2007 | 01:46
hvala, super...a jel se radi o 24\" ili su 20\" ...cisto sam sumnjicav jer su mi govorili da 20-ke stizu prije?
02.11.2007 | 02:29
hvala, super...a jel se radi o 24\" ili su 20\" ...cisto sam sumnjicav jer su mi govorili da 20-ke stizu prije?
02.11.2007 | 03:03
02.11.2007 | 15:52
Meni došlo računalo u ovu srijedu, kolegi s Mackorisnika dolazi danas, a koliko sam shvatio, veća količina dolazi slijedeći tjedan!
Oba smo kupili u Powercomu i čekali nešto manje od mjesec dana!
Radi se o 24\"!
BTW, čekanje se isplatilo!!! Računalo je ludnica!
02.11.2007 | 18:10
Super, hvala na informaciji. jel stiglo sa Leopardom ili cete kasnije traziti?
U svakom slucaju ...hvala!
02.11.2007 | 18:52
sramota.
02.11.2007 | 18:59
nikad nisam gore iskustvo kao musterija imao ....U ZIVOTU... kad dobim komp cu izreferirat svuda o cijelom iskustvu sa \"dobavljacem\" da svi znaju koga izbjegavati.
kakva god da iskustva vi ostali imate s ovim cnini mi se ipak da vam se ovo ne desava...o tome kasnije..
hvala na info
02.11.2007 | 20:53
Tu Mac Galeriju bi trebalo zatvoriti. Gubitnici - ne rade od prvog dana kako treba. Izbjegavati u velikom luku. Meni htjeli uzeti pare i da čekam komp. Kako da ne.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 16 sati, 39 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, temeljnik, Anonimci (1180)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.21 Seconds

Provided by iJoomla SEO