Gdje kupiti RAM?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Gdje kupiti RAM?

25.10.2007 | 06:27
Zna li tko gdje se kod nas može naći 2 GB RAM-a za iMac 2.16 GHz Intel Core 2 Duo 20 inch?

Specifikacije RAM-a:

* PC2-5300
* unbuffered
* nonparity
* 200-pin
* 667 MHz
* DDR2 SDRAM

S tim da bi to trebalo biti 2GB x 1, tako da poslije eventualno mogu dodati još jednu pločicu od 1GB.
Tražim po svuda na netu, al nigdje naći

Hvala unaprijed za pomoć.
25.10.2007 | 08:17
Evo ja danas gledao u Ventexu za naš iMac, 2 GB dođe oko 950 kuna.
25.10.2007 | 22:16
Hvala na preporuci.
Kupio sam ga danas u Ventexu, 997 kn.
Radi ko zmaj....fiju.....
25.10.2007 | 23:04
Ivore to je bijeli iMac?
25.10.2007 | 23:19
ja kupih
Kingmax Mars SO-DIMM 2GB DDR2, 667MHz 200-pinski
na diskont24.com za 703 kune.

radi.
26.10.2007 | 03:08
Da da bijeli.
30.10.2007 | 16:27
pozdrav

u potrazi sam za memorijom za power mac g5 quad. mem je FB-DIMM, pa me zanima dali bi nekaj ovakvog radilo http://www.autronic.hr/proizvodi/artSTFB...sp?ArtID=STFB667-1GB

spec se poklapaju ali posto sam noob jos za takve stvari molim za neki savjet u vezi toga.
30.10.2007 | 17:44
2 stylus: Koliko vidim ovaj iz Autronica je ECC dakle to NE odgovara za Macove
Ali ima u Linksu RAM SO DIMM PC-5300, 1024MB, DDR2, CRUCIAL, 667 MHz za 181kn i to pise da je raspolozivo u Rijeci pa Davor, Riba i ekipa navalite!
30.10.2007 | 18:50
tnx MoschuS

sad jos pitanje a gdje da onda kupim dobru memoriju za taj Mac? osim naravno original apple memorije.. ak postoji koja jeftinija varijanta
30.10.2007 | 20:10
evo uzeli mi u firmi sad 4 gb rama iz amerike

www.macsales.com

došlo za 3 dana i poštarina 150 kn

hopes that helps

pozz
30.10.2007 | 20:11
stylus je napisao:
tnx MoschuS

sad jos pitanje a gdje da onda kupim dobru memoriju za taj Mac? osim naravno original apple memorije.. ak postoji koja jeftinija varijanta

Pogledaj cijene ovdje: www.lab2000.hr/
31.10.2007 | 04:51
MiroGorky je napisao:
evo uzeli mi u firmi sad 4 gb rama iz amerike
www.macsales.com

Pa sta vam se isplatilo narucivat to iz USA??
31.10.2007 | 04:57
pa da

daj pogle cijene

mislim da smo platili do 2000 kn 4 gb rama a kod nas u ducanu su po 8000

provjeri si

pozz
31.10.2007 | 05:18
Gdje je 4gb 8000kn?
O kakvom ramu ti opce pricas? 1gb so-dim kakav ide u iMacove (tako je zapoceo topic) je trenutno max 300kn a 2gb moduli su cca 700 tako da mi nije jasno
31.10.2007 | 07:19
di nađe 700 kn 2 GB modula ?
31.10.2007 | 20:14
Imam MacBookPro i unutra su bile dvi plocice od po 1 GB, nedavno mi je jedna crknula. Naravno izvadio sam je jer mi se rusio sistem.. Dakle memorija je samsungova... malo sam cacka po nabava.net trazeci modul od 2 GB i nasao Kingmax 780 kn, Kingstone cca 650 kn i Transcend 500 kn..

E sad Predpostavljam da to sve moze ic u MBP. Koji uzest?? i da li je problem ako ostavim ovaj prezivljeli 1 GB modul od samsunga uz taj neki novi od 2 GB. mislim nece biti problema sto od istog proizvodjaca??
31.10.2007 | 21:46
evo ja kupijo pločicu 2gige za mb.. izguro jednu uguro drugu, prošo hardware test i mac isti ili malo brži.. no ponekad imam osjecaj da ga nekaj muči.. neznam kako bi to opisao ili je to moj subjektivni osjecaj.. mislio sam možda probat izvadit preostalu malu 512 pa ga gonit na \"solo\" 2 gige transcendensa kupljenog u mikronisu oko soma kuna, da vidimo kak ce se onda ponašat..
01.11.2007 | 21:46
pročitao sam na engadgetu da postoji opcija za 250$ da se upgrade na 2.6GHz zanima me jel se to odnosi samo na sa 2.4GHz ili moze i drugi,mene osobno zanima za 2.33GHz na 2.6GHz i jel to moguce samo u americi ili to ima kod nas i koliko bi koštalo
Prilozi:
02.11.2007 | 01:07
2 msabljo: Tvoje pitanje ima tocno kakve veze sa temom topica?
02.11.2007 | 06:25
zar je vazno,nek napravne onda bolji search foruma,ovo je prvo sto je izbacilo kad sam upiso macbook pro
02.11.2007 | 18:08
msabljo je napisao:
zar je vazno,nek napravne onda bolji search foruma,ovo je prvo sto je izbacilo kad sam upiso macbook pro

Je, vazno je ili bi trebalo biti vazno
To su neke osnove pristojnosti i svaki korisnik bi ih se trebao pridrzavati u nekim granicama a ne da se ide u offtopic i ponasa kao u birtiji. Problem je u tome i sto se puno ljudi postavlja prema forumima kao prema servisima za informacije koje su platili bezobrazno puno pa onda ocekuju cuda (neka naprave search??) i da se odgovara na svako pitanje promptno. Forum nije tu da bi sluzio tebi nego da bi svi skupa trebali doprinositi doticnoj zajednici.
Anyway, necu vise kenjat jer postoje modovi i ljudi zaduzeni za ovaj forum i NHF!
06.11.2007 | 02:49
Na Web stranici http://eshop.macsales.com modul od 2 GB za iMac Core 2 Duo košta $82,99.
Na to dolaze troškovi dostave u Lijepu našu od $22,03 što čini ukupan iznos od $105,02.
Na Web stranici www.carina.hr našao sam da su ukupna davanja za stavku PAMTILA (MEMORIJE) ukupno 117,26 Kn.
Dakle, plaća se samo PDV, pa je ukupan iznos 650,26 Kn.
Ne znam da li se mora platiti još kakva dadžbina (kao npr. na bijelu tehniku), ali taj iznos mi se čini povoljnijim od Ventex-a.
06.11.2007 | 02:57
Pa nije Ventex jedini ducan
Neznam samo tko bi se zbog 50tak kn razlike u cijeni hebavao sa narucivanjem rama iz usa. Sto ces ako ne radi? Slat nazad?
06.11.2007 | 03:13
Možda i nije vrijedno zezanja kupovati memoriju preko Neta iz USA, ali taj memorijski modul je kompatibilan sa iMac-om.
Mislim da pri kupovini memorije treba paziti na kompatibilnost tih modula sa Mac računalima. Ako npr. Kingston ili Crucial u svojim konfiguratorima točno navode serijski broj takvih modula, onda bi trebalo takvo što pronaći u Hrvatskoj. Osobno nisam bio te sreće.
06.11.2007 | 04:23
Da, najbolje je ako se mozes dogovoriti u ducanu da ti zamijene ram u slucaju da ne radi sa Macom ali koliko vidim ljudi trpaju svasta i vecina toga radi.
A sto se tebi dogodilo?
06.11.2007 | 05:46
MoschuS,

Ništa mi se nije dogodilo. Samo tražim gdje je napovoljnije nadograditi memoriju za novi iMac kojeg uskoro namjeravam kupiti. Upgrade memorije putem Apple-a je dosta skupo, pa gledam alternativna rješenja.
Čak sam i našao od Kingstona 2GB memorijski modul kompatibilan sa 24\" iMac (2,4 GHz) i firmu u HR koja ih prodaje (asbis.hr), a oni su me uputili na jednog njihovog partnera u Rijeci, koji nakon mog upita odgovara da takav modul nemaju na skladištu.
Konfigurator na www.nabava.net prikazuje 3 memorijska modula (SO-DIMM, 2GB, 667MHz), ali nijedan nije kompatibilan sa iMac-om, nakon provjere na Web stranicama proizvođača.
Zato sam prije na ovom topicu naveo http://eshop.macsales.com/ jer su im cijene i više nego OK. Još namjeravam provjeriti www.crucial.com, tj. njihov EU portal, pa ću se odlučiti. Jer novi iMac-ovi sa Leopardom će doći vrlo brzo.
06.11.2007 | 07:09
evo samo da spomenem da je ram koji sam trazio par postova iznad (mac pro g5) narucen u petak iz lab2000.hr te dolazi ovu srijedu (imaju isporuku iz amerike svaka 2 tjedna pa se bas poklopilo). racun je 950kn za 2GB, kaj mi se dopada.
pretpostavljam da su povezani s nekim dealerom tipa macsales.com pa se u slucaju nabavke robe iz inozemstva bolje isplati (ili s manje muke) kupovati indirektno preko takve firme u Hr.

jos ak memorija radi..
06.11.2007 | 17:37
sanjinko je napisao:
Konfigurator na www.nabava.net prikazuje 3 memorijska modula (SO-DIMM, 2GB, 667MHz), ali nijedan nije kompatibilan sa iMac-om, nakon provjere na Web stranicama proizvođača.
[/quote]
Kako znas da niti jedan nije kompatibilan??? Ljudi kupuju tu memoriu i vecini uredno radi a to sto nije \"sluzbeno\" podrzana od proizvodjaca ne znaci nista!
06.11.2007 | 18:23
u mom MB-u se nalazila Hynix korejska memorija 2x 512.. zamjenski modul od 2gige transa radi, no tek nakon kaj sam ga preselio u bank 0 a 512 u bank 1.. kada je bilo obrnuto imam dojam da nije baš tako glatko radilo kao sada...

trans je oko 700kn u mikronisu neznam više točno
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 20 sati, 41 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, hal9000, m@xym, Riba, VanjusOS, Anonimci (793)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.39 Seconds

Provided by iJoomla SEO