Kupovina Maca u Grazu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kupovina Maca u Grazu

• Option
  • Posjetitelj
31.10.2007 | 00:00
Tražio sam po forumu teme vezane za kupovinu u Austriji ali dosta su stare pa se nadam malo svježijim informacijama.

Pošto se kod nas dugo čeka, uskoro planiram u Graz kupiti 24\" iMac, zatražiti povrat poreza i prijaviti ga na našoj granici. Čuo sam da se kod nas plaća slijedeće:

- 22% PDV
- špedicija pošto je mašina iznad 1200 EUR.

Interesira me da li su gorenavedene informacije točne te vaša iskustva i savjeti. Nisam nikada imao veze sa špedicijom pa neznam kako to funkcionira.

Osim toga, netko je spomenuo da se treba zatražiti internacionalna verzija Maca. Da li to i dalje vrijedi i da li se tiče ičega osim tipkovnice?

Hvala unaprijed
31.10.2007 | 00:49
Amo misliš kupovat i prijavljivati na carini, predlažem da kupiš u Slovenskom Apple storu jer ćeš na tatsaturi imati naša slova, nečeš čekati...a možda prođeš i jeftinije...

ray
31.10.2007 | 05:31
Kad zatražiš povrat poreza za bilo koju robu te vrijednosti moraš prilikom ulaska u Hrvatsku prijaviti to, zatim ideš kod špeditera na granici da ti napravi graničnu prijavu, tamo ćeš morati reći na koju unutarnju car. ispostavu ideš ocariniti računalo. Na unutarnjoj ispostavi moraš imati špeditera koji će ti napraviti uvoznu car. deklaraciju, onda moraš platiti pdv, pa dobiješ papire i računalo i možeš ići doma. Cijena ti je min: granica cca 300 kn, carinjenje na unut. cca 500 kn, plačaš još pdv na neto iznos, izgubiš 1 h na granici (ako uspiješ naći nekokoga tko će htjeti napraviti to uopće, postoji mogućnost da moraš ostaviti polog), 2-3 sata na unutarnjoj u najboljem slučaju.

Sretno!
31.10.2007 | 08:09
bas sam sad gledao taj ducan u grazu. mislim otici gore i kupiti macbook pro, ali nisam bas namjeravao to prijaviti na grani. nema sanse da pokupim merver bez prijavljivanja jelda?
31.10.2007 | 17:04
Za svu robu za koju račun iznosi preko 500 eur, slovenci kad ovjere obrazac za povrat poreza javljaju našoj carini, koja te onda lijepo pričeka, a ako ne prijaviš još te čeka prijava za prekršaj...
01.11.2007 | 07:19
bkrstic je napisao:
Za svu robu za koju račun iznosi preko 500 eur, slovenci kad ovjere obrazac za povrat poreza javljaju našoj carini, koja te onda lijepo pričeka, a ako ne prijaviš još te čeka prijava za prekršaj...

Teoretishe ja, praktishe nein ili nemora bas...
Kaj slovenci gledaju? S kojim si autom dosao?
Mozes izac iz auta, ionako uvijek naprave guzvu i otic do kucice ovjerit papire i krenut pehaka, to je malo onak, paorska fora...
Mozes i narucit nekog da te dodje skupit (ostavis svoj auto sparkan), pa promjenis auto na nicijoj zemlji i kad si prosao, prodje i ovaj s kojim si dosao, bez tebe i bez kompjutera, mogu mu soli na rep stavit...
01.11.2007 | 12:04
Eto, vec sam komentirao na vou temu u nekom starom postu, al da te ohrabrim... ja sam svoj MacBook Pro kupio u austriji i uredno prijavija na izlazu iz EU odnosno sloveniji, udrio pecat, prosao nasu granicu bez prijavljivanja i bez problema.. u zagrebu sutra dan predigao povrat poreza.. to je bilo prije 9 miseci i mirno spavam.. Isto tako kolegica je ohrabrena mojom avanturom napravila isto tako nakon misec dana.. dakle ili je prica da slovenci prijavljuju nasima u onih par stotina metara urbana legenda da zastrasi potrosace ili smo i ja i moja kolegica imali srece
nadam se da sam pomogao..
  • Option
  • Posjetitelj
01.11.2007 | 18:25
Hvala svima na informacijama. S obzirom na šta sam saznao mislim da ću se ostaviti kupovine vani, barem u Grazu.

Jedino što mi nije jasno je zašto se u HR određeni Apple hardver mora čekati tjednima a koji put i mjesecima dok je preko granice dostupan u trgovini bez najave. BTW, ne odnosim se na BTO konfiguracije. Valjda smo stvarno pre mali.
01.11.2007 | 20:09
a kolika je zastara?
01.11.2007 | 20:41
mnjah, provjerio sam u jednom shopu u austriji i kazu da dobijem povrat poreza odmah tamo u trgovackom centru, a ako vrsim uplatu preko banke, cifra koju uplacujem je bez VAT-a. tako da definitivno idem gore.
02.11.2007 | 00:37
Ej ja sam isto zainteresiran za kupnju maca u austriji ali nemam neki sajt od konkretne trgovine temo ... posaljes link pliz?
Zanima me dali se moze pokupiti racunalo direktno u trgovini, da se ne desi da dodjem tamo pa da mi kazu da nema. Neki broj telefona da se nazove?
Zanima me konkretno 24\" iMac ovi novi alu koji kasne poprilicno u hr i ne najavljuju ih bas ubrzo ... zna li neko ima li njih da su vec u trgovniama u gratzu???
Hvala
02.11.2007 | 03:02
Sve je moguće, možeš uvijek probati tako nešto, ali pošto radim već neko vrijeme na takvim poslovima znam da je prilično teško izvesti tako nešto. Slovenac iskopira tvoju putovnicu, račun, obrazac za povrat poreza, upiše registraciju i pošalje našima. Znači naši znaju kako se zoveš, u kojem si autu, što si kupio i vjeruj mi neće te pustiti samo tako. Puno puta sam carinio robu ljudima koje su ulovili. Takodjer mogu te kazniti i ako te na izlazu iz Hrvatske ulove da ideš dići lovu, a da nisi platio carinu.
02.11.2007 | 03:03
Ovo sa prijavljivanjem slovenaca našima počelo je negdje u 4 mjesecu, tako da si vjerojatno prošao u zadnji čas.
02.11.2007 | 03:03
Ovo sa prijavljivanjem slovenaca našima počelo je negdje u 4 mjesecu, tako da si vjerojatno prošao u zadnji čas.
  • Option
  • Posjetitelj
02.11.2007 | 06:55
@equest - I ja sam baš pikirao 24\" iMac, ima ga u Grazu, kontaktirao sam www.mcshark.at i imaju ga na lageru. Uz njega dolazi Tiger kao kod nas ali za 9 EUR imaš pravo na Leoparda. Cijena je cca 1780 EUR sa porezom.
02.11.2007 | 18:44
equest imas pm.
02.11.2007 | 18:45
equest imas pm.
02.11.2007 | 19:18
darkov je napisao:
equest imas pm.

sorry al ja sam ti novopeceni forumas, tj i nisam bas forumas pa ne kuzim sve kratice... sto znaci pm?

Hvala
02.11.2007 | 19:20
ok ok, private message skuzio i hvala
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 16 sati, 30 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, jura22, kupus, moragd, Riba, temeljnik, Anonimci (998)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.13 Seconds

Provided by iJoomla SEO