monitor
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

monitor

06.11.2007 | 04:34
ima li netko od vas graficara iskustva pa da mi dogovori na ovo pitanje:

tu na finderovoj stranici nadjoh LaCie monitore...cijene su dosta visoke...
ima li netko iskustva sa njima?
zanima me cisto informativno...u usporedbi sa Apple monitorima...jer Apple ispada jeftiniji...a koliko sam gledao i vidio...slika na Appleovim monitorima je fantasticna.
naravno, moje iskustvo je ograniceno ovdje, nikad nisam zbog posla trebao dobar monitor...
06.11.2007 | 06:33
Apple je izuzetno dobar ali skup. Mitsubishi Diamond se pokazao kao jedan od najboljih monitora za tu branšu (bez obzira što je cjevaš).
06.11.2007 | 21:51
mi na poslu imamo tri mitsubishi daiamond-a...kad smo ih dobili slika je bila vrhunska, ali za godinu dana SVA tri otišli u k...

Sad nam kupili Apple monitore 23\"... very nice
07.11.2007 | 04:23
zasto je Cinema toliko bolja od ostalih LCDova? jel do matrice ili do nečeg drugog ili nešto treće?
jesu li i prijašnje Cineme bile tako dobre? Isplati li se kupiti polovnu?
07.11.2007 | 05:00
john_st je napisao:
zasto je Cinema toliko bolja od ostalih LCDova? jel do matrice ili do nečeg drugog ili nešto treće?

Nije toliko bolja, to su vise urbane legende
Monitor je odlican, kad je izasao mozda je i bio puno bolji od drugih ali vise nije i kad ga usporedis sa drugima ima poprilicno lose karakteristike! Jednostavno ga je vrijeme pojelo i za te novce se sad moze kupiti i bolji monitor. Apple bi hitno trebao izbaciti novu seriju jer ljudi masovno kupuju ekrane drugih proizvodjaca.
07.11.2007 | 05:36
Ja kupijo Asusa 22' za 2299kn i monitor prva liga ...........
07.11.2007 | 09:31
MoschuS je napisao:
john_st je napisao:

Nije toliko bolja, to su vise urbane legende
Monitor je odlican, kad je izasao mozda je i bio puno bolji od drugih ali vise nije i kad ga usporedis sa drugima ima poprilicno lose karakteristike! Jednostavno ga je vrijeme pojelo i za te novce se sad moze kupiti i bolji monitor. Apple bi hitno trebao izbaciti novu seriju jer ljudi masovno kupuju ekrane drugih proizvodjaca.

ili nova serija, ili cijene dolje...
radije ovo drugo...sasvim mi je dobra slika na cinema 30\"

nego...nitko u ovim postovima nije spomenuo LaCie monitore...jel netko ima iskustva...ili mozda ima frenda koji ima iskustva...ili je cuo razgovor u tramvaju...?
  • sly
  • Posjetitelj
07.11.2007 | 11:41
koji su jeftiniji monitori dobri kao cinema...dell?...jos nesto?
hvala
07.11.2007 | 18:25
komar je napisao:

nego...nitko u ovim postovima nije spomenuo LaCie monitore...jel netko ima iskustva...ili mozda ima frenda koji ima iskustva...ili je cuo razgovor u tramvaju...?[/quote]

ajme, ja bi cinemu od 30\" i na njoj bi gleda i TV. Treba mi TV kartica i MBP ili MP a kad se to sve zbroji, to je whole lot of cash

samo se pitam, da li se isplati dat 14772kn (nakon 5% popusta) za takvu stvarcicu?
07.11.2007 | 18:47
e pa oko toga se vrti cijela ova prica
07.11.2007 | 23:40
john_st je napisao:
komar je napisao:

nego...nitko u ovim postovima nije spomenuo LaCie monitore...jel netko ima iskustva...ili mozda ima frenda koji ima iskustva...ili je cuo razgovor u tramvaju...?

ajme, ja bi cinemu od 30\" i na njoj bi gleda i TV. Treba mi TV kartica i MBP ili MP a kad se to sve zbroji, to je whole lot of cash

samo se pitam, da li se isplati dat 14772kn (nakon 5% popusta) za takvu stvarcicu?[/quote]

Pa Cineme imaju 16ms odziv.............
08.11.2007 | 16:26
uzzy je napisao:

Pa Cineme imaju 16ms odziv.............[/quote]

Mmm... a to je problem jer...? Mislim, znas li da oni \"super brzi\" LCD-i s 2ms nisu brzi dapace spektralno gledajuci razlika je SAMO 10% u brzini! I da ovih 16ms je black-white-black, a ovih 2ms je grey-white-grey (a moras priznati da je grey vrlo sirok pojam).
08.11.2007 | 23:48
mruzic je napisao:
uzzy je napisao:

Pa Cineme imaju 16ms odziv.............

Mmm... a to je problem jer...? Mislim, znas li da oni \"super brzi\" LCD-i s 2ms nisu brzi dapace spektralno gledajuci razlika je SAMO 10% u brzini! I da ovih 16ms je black-white-black, a ovih 2ms je grey-white-grey (a moras priznati da je grey vrlo sirok pojam).[/quote]

Iman doma i 2ms monitor i Appleov 16ms............
09.11.2007 | 03:58
Lacie je CRT imao od Mitsubishia...Ja imam Cinema 23. To je ok, ali ako vec trazis profi monitor za grafiku racunaj na Eizo (samo pogledaj koliko kosta). Ako pratis industriju treba znat tko radi matricu za Cinema, tko za lacie ili Sony (gdje placas samo ime, a ostalo ide Samsungu). Cinema je odlicna prilika i vrhunski monitor.
18.01.2008 | 19:53
LaCie ti je napokon izbacio malo povoljniji monitor namjenjen za:
– Graphic & Multimedia Design
– Photography, Illustration, Layout
– Music & Video Editing
– 3D CAD & Game Development.
Ima 24 inča a povoljniji je od 21 inčnog. Nema 100% istu sliku kao CRT al ima 92% no ima respons time od 6ms a ne 20ms kao 321. Znači ako nisi neko ludi tiskar koji još plače za katodnim cijevima onda je ovo prava stvar.

www.lacie.com/uk/products/product.htm?pid=11034

Cinema ti je jako zastarjela i hitno joj treba osviježenje jer ne zadovoljava profesionalne potrebe.
Prilozi:
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 19 sati, 45 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.17 Seconds

Provided by iJoomla SEO