garancija na mac kupljen u grazu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

garancija na mac kupljen u grazu

08.11.2007 | 19:53
kupio bih iMac u grazu (sutra), zna,li netko kako funkcioniraju garancije sa kompom kupnjenim vani?
Jel se moze ostvariti podrska, tj popravak za vrijeme garancije i u hr ako se kupi vani ili se mora slati komp (nositi) u ducan u kojem je kupljen?
Hvala

PS nakon vise od dva mjeseca cekanja u mac galeriji, jucer su mi opet rekli da neznaju nis novo, tako da sam povukao novac, i kad mi legne na racun sto se nadam da ce biti sutra..idem u graz kupiti komp jer to ovako moze u nedogled.
08.11.2007 | 20:11
Medjunarodna garancija vrijedi samo za laptope i Ipod. Za iMaca ces morati potegnuti natrag u Graz za garanciju.
08.11.2007 | 21:03
hvala ...i mislio sam da ce tako bit.
Ah nista ... riskirat cu ipak... moj stari komp ( pc) je na izdahu snaga tako da nemogu vise cekat da stignu u hr!
Hvala na odgovoru
08.11.2007 | 23:27
Gledaj to ovako: i da ti zatreba garancija (sto je ipak malo vjerojatno), vjerojatno ces je brze ostvariti u Grazu nego u Zagrebu.
09.11.2007 | 02:23
u kojem ducanu na kraju kupujes?
09.11.2007 | 06:24
www.m-store.at/index.php?id=home

www.mcshark.at/contact

ova dva sam nasao...(tj poslali mi ovdje ljudi na jabucnjaku) imaju ih na lageru, samo se puno kupuju pa traze da se taj dan nazove kad se misli doci po njih...nemoze se bas rezervirati ali kao provjeris prije nego kreces!? Ali kako prodaju... drugi dan dodju novi!
to su rekli ovi m store... ovaj drugi mi je back up.
inace danas su mi ovi iz mac galerije uplatili nazad mojih 7000kn koje su mi \"sacuvali\" na 2 mj i tjedan dana, i neko vrijeme sam bio sretan... onda sam skuzio da sam sretan jer sam na nuli ...hahaha... valjda je onda kupovati od mac galerije minus...ako se zelis odgovoriti od kupnje novog maca samo si naruci od njih... ili ako zelis otvoriti stednju a da nemoras placati za to ... samo ko fol naruci neki komp u mac galeriji i novac ti je siguran cca 2 mjeseca
09.11.2007 | 06:32
jel uplacujes ovima u mstoreu na racun? ja sam si napravio account, gdje pise da sam iz hrvatske i narudzbu i izbacilo mi je cijenu bez VAT-a, a kad sam ih pitao da li je to ispravno, rekli su mi da je, da samo uplatim tu cifru bez VAT-a i to je to.
javi kad se vratis jer me ful zanima jel to fakat istina, ili dobijes povrat tamo (zenska mi je rekla da ako u cashu platim, VAT dobijem natrag vec u grazu na nekom tax-free kiosku).
  • Boom22
  • Posjetitelj
09.11.2007 | 07:46
pozdrav svim jabučarima!!moj prvi post;)
ok ovak...danas sam bio na velesajmu i pribilježio se za imac 24\" ali mi je žena na štandu rekla da ne očekujem niš prije mj. dana..i sve si mislim zaletit se do graza...e sad @darkov koliko te onda ispadne sa i bez pdv-a i na koju foru bi uvezao u hr..pretpostavljam da misliš prijavit jel?jesi računao koliko bi te onda izašao sa pdv i carinom?
09.11.2007 | 19:29
ja idem po laptop, a ne po imac. ispada 12 tisucica, sto je bitno jeftinije od ovdasnjih bezobraznih 16.500.
10.11.2007 | 00:33
Hm, ovo je i meni sad zanimljivo da ne bi trebao nikakve papire potvdjivati na granici. Jel neko zna nesto vise o tome? Mislim uzeti MBP, pa mi je ova cijena super povoljna
  • Boom22
  • Posjetitelj
10.11.2007 | 02:12
darkov je napisao:
ja idem po laptop, a ne po imac. ispada 12 tisucica, sto je bitno jeftinije od ovdasnjih bezobraznih 16.500.

da to je stvarno povoljno ako možeš na taj način ostvarit povrat što mi je dosta čudno jer inače se papiri potvrđuju na izlasku iz eu,znači na slo granici...bolja je varijanta ako ideš sa avionom jer onda na aerodromu potvrdiš i digneš odmah povrat i nitko ne javlja ništa našim carinicima,bar je tako na berlinskom aerodromu,ali to sve vrijedi samo za laptop!24\" se baš i nemože sam tak prešverat:P

@equest javi kak je prošlo i kolko te izašlo!
10.11.2007 | 03:57
i meni je cudno, ali tako su mi rekli u ducanu.
a ukoliko se ispostavi da nije tako, idem u englesku po to, opet mi se isplati visestruko. a i imati cu moralnu satisfakciju da nisam kupio u nasem jadnom appleu.
10.11.2007 | 20:53
cekajte sad... znaci nije na sve stvari kupljene u apple storeu world wide garancija?

za iMacove to ne vrijedi?

ima li kojim slucajem i netko iskustvo kupnjom robe na American ali graz ili bec recimo???
10.11.2007 | 23:47
ww garancija na desktope ne vrijedi.
11.11.2007 | 04:47
Pozdrav grupi,
eh da, ja sam svojevremeno kontaktirao taj m-store u Grazu, i cijene imaju sasvim ok.Placanje on-line, nekom kreditnom karticom a cijene koje imaju u on line shopu su ravne onima koje su u apple storu (at), bez poreza.....
Malo mi je bilo cudno ali je zaista tako....samo me zanima jel si mozes dignut MWSt. ak platis kreditnom karticom....
Npr. mislim uzet iMac 24\".bla,bla (ne onaj najjaci).... i sa MWSt me ispada 1.500,50 EUR (ceka se max. 7 dana) tako su mi bar rekli prek fona...
i ak si jos nato digne MWSt. pa to je bomba.....

Regas se i malo vidis cijene su zbilja uredu......

shop.m-store.at/

shop.m-store.at/shop_content.php/coID/1/...a033decf34e72639794b

(cijene su zbilja s ukljucenim porezom)

Pozdrav,
Tomislav

PS: Sto se tice par postova prije.....
MWSt. se moze samo podici kod slijedeceg dolaska u taj ducan (ili tax-free shop) naravno s potvrdjenim racunom na granici (izlasku iz EU), tj iz Slovenije...
jedino me zanima dal takodje daju MWSt natrag ako je placeno kred karticom...hmmmmm
jel imao netko takav sluca.....
thnx
11.11.2007 | 07:25
ako malo bolje pogledas, cijena za taj 24\"imac ti je bez poreza, jer webshop automatski izbacuje cijenu bez poreza, ako prilikom registracije accounta navedes da si iz hrvatske (ili izvan EU).
da li se tu radi o njihovoj nesmotrenoj gresci jos pokusavam saznati. kao sto sam vec naveo, kontaktirao sam ih u vezi toga i rekli su mi da je taj iznos bez poreza taj koji ja trebam uplatiti. to mi ipak zvuci predobro da bi bilo istinito, da se ne moram zezati sa merverom.
11.11.2007 | 09:23
Ovako, ja sam mislio kupit komp na firmu na diners karticu... i ispostavilo se da ne primaju u m storeu diners jer im navodno to nes kasni pa im se ne isplati. amerikan sigurno primaju... nisa siguran za vizu...
a mervestojer se mze povratit bez obzira na kes ili kredit!
Ja sam morao na kraju odustat, jer imam taj \"damn\" diners.. tako da sad neznam... vidio sam onaj thread sta ga je postavio ecvis17 za trst pa cu tamo vidit kako stvari stoje!
Ovo u gratzu je dosta ok ako imate ove druge dve kartice ... ja nazalost nisam te srece ,,, tako da mi preostaje ili cekat da dodje u u hr ili probat italiju!
btw riba je rekao da ne vriedi garancija medjunarodna za desktope... to ukljucuje i imac... dakle ... ako se sta desi ... put pod noge!
11.11.2007 | 16:48
Pozdrav,

za darkov-a:

jos jedamput:

shop.m-store.at/shop_content.php/coID/1/...c89a6b14ad8b0af8b3bd

Ako imalo kuzis njemacki, zadnja recenica glasi:
\"Sve cijene u našem on-line shopu uključuju 20% MWST-a\" (ili ti poreza)

i uopce nema veze odkud si ...dal iz Hr,Slo itd
Gle ja sam sergistrirao i odabrao sam jedan artikl, bezveze kao probu dal mi Diners prolazi...
i dosao sam do predzadnjeg koraka kad trebas unesti broj kartice itd, i suma je ostala ista i bilo je ispod napomenuto \"inkl.20%MWSt.\"

z a equest-a:
Sto setice Diners-a moze se kupit ali samo ON-line...ne u njihovom ducanu da se popegla kartica...jer sam zvao i tako mi je tip rekao....
Kod njih u ducanu kes ili Maestro kartica...

Mislim da idem slij. tjedan po jednog 24\" incnog iMaca......
he..he...

...
Pozdrav,
Tomislav
11.11.2007 | 20:23
z a equest-a:
Sto setice Diners-a moze se kupit ali samo ON-line...ne u njihovom ducanu da se popegla kartica...jer sam zvao i tako mi je tip rekao....
Kod njih u ducanu kes ili Maestro kartica...

Mislim da idem slij. tjedan po jednog 24\" incnog iMaca......
he..he...

...
Pozdrav,
Tomislav[/quote]

u hvala , nisam znao, ja neznam njemacki a telefonski se moze na engleskom dogovoriti.. cudno da mi to nisu predlozili...
zanimljivo... poslat cu im mail u vezi s tim pa ako potvrde, cu cjerovatno i ja tamo kupit...
kad kupis ajd javi da znamo kako je proslo...
fala:lol:
  • Boom22
  • Posjetitelj
12.11.2007 | 04:35
@tomika..ok i kolko te onda ispadne kad platiš pdv i carinu+dodatni troškovi?znači zanima me kad dođeš doma i kad si podigao mwst kolki je suma sumarum?

ps ak je fakat takva cijena bez razmišljanja idem tam po imac!
  • Boom22
  • Posjetitelj
12.11.2007 | 04:35
@tomika..ok i kolko te onda ispadne kad platiš pdv i carinu+dodatni troškovi?znači zanima me kad dođeš doma i kad si podigao mwst kolki je suma sumarum?
12.11.2007 | 16:12
za Boom22:

Carina se ne naplacuje(znaci nema je, po zakonu) na racunala i ostale inf. komponente ili proizvode kupljene unutar EU. (frend mi je carinik, provjereno), a sto se PDV-a tice trebas imat neku \"shemu\"(ak me razmes) na nasoj grani
, ili platis uredno PDV, u tom slucaju PDV ti je priblizno jednak iznosu MWST-a koji ionak dobis natrag, znaci u najgorem slucaju ispadne te tolko koliko ga i realno platis!!
Da, sto se dodatnih troskova tice,put do Grazai natrag, itd, to ide naravno na tvoj racun...(max +50EUR)benzin, neka klopa itd....
Pozdrav,
Tomislav
  • Option
  • Posjetitelj
12.11.2007 | 22:42
Tomika je napisao:
za Boom22:

Carina se ne naplacuje(znaci nema je, po zakonu) na racunala i ostale inf. komponente ili proizvode kupljene unutar EU. (frend mi je carinik, provjereno), a sto se PDV-a tice trebas imat neku \"shemu\"(ak me razmes) na nasoj grani
, ili platis uredno PDV, u tom slucaju PDV ti je priblizno jednak iznosu MWST-a koji ionak dobis natrag, znaci u najgorem slucaju ispadne te tolko koliko ga i realno platis!!
Da, sto se dodatnih troskova tice,put do Grazai natrag, itd, to ide naravno na tvoj racun...(max +50EUR)benzin, neka klopa itd....
Pozdrav,
Tomislav

Ako imaš vezu ili račun ispod 1200 EUR onda može. Na sve iznad te cifre ide špedicija što je još papirologije i novaca
13.11.2007 | 00:07
Za Option:

\"Ako imaš vezu ili račun ispod 1200 EUR onda može\"

naravno, na to sam i mislio u prijasnjem postu.....

a sto se papirologije i ostalog tice imas dvije solucije:

Ak je rn iznad 1200 EUR, u pravilu ga nemozes cariniti na granici, negu u nekoj carinskoj ispostavi, al na Macelju prolazi......
Druga solucija je da ti tip u ducanu napravi dva racuna (ako prodavaca lijepo zamolis i ak naravno, mozeeee i zeli to napraviti, a ne vjerujem da nemoze....mozda bi kostalo koji EUR....) npr jedan na 800 a drugi na 700 EUR i onda ga motes ocariniti bilo na kojem prijelazu....

No nema veze, uglavnom idem po jednoga 24 incnoga iMaca, drugi tjedan .......

Pozdrav,
Tomislav
  • Option
  • Posjetitelj
13.11.2007 | 01:40
Tomika je napisao:
No nema veze, uglavnom idem po jednoga 24 incnoga iMaca, drugi tjedan .......

Ja se nadam da idem ovaj tjedan, pitati ću ako mogu dobiti 2 računa, nikad se nezna
13.11.2007 | 02:33
Kontaktiraj ih prije, mislim da se ceka tjedan dana, al ak mislis platit kesom moras ionako ici dvaput....
ja cu to rijesit Diners karticom, i oni ti samo jave kad si dojdes po stroj....

More rec ko kaj hoce, al se isplati i gotovo!!!!

Kad jednog dana, u dalekoj buducnosti nasa draga nam drzava i uvoznici nebudu tolko gladni poreza i ostalih marzi, prireza,zareza,rabata i sveg ostalog, mozda si moje dijete jednog dana kod nas kupi Mac-a........

Pozdrav,
Tomislav
13.11.2007 | 19:17
eto, ja sam narucio macbook pro u mstoreu graz i dobio racun na mail za platiti 1600 eura, da bi mi danas, tri dana poslije, stigao novi racun na 1900€. zamisli da sam uplatio vec onih 1600 u ova tri dana. na kraju ispada da je zenska koja radi toma ili smuljala mene ili samu sebe.
izgleda da cu otici u sloveniju, imaju nove cijene i ispada me za 14000 kn macbook pro sa porezom. merver se necu ni trudit podizat jer mi se ne da svercat, a ni placat porez ovdje.
13.11.2007 | 22:27
znači to su ipak cijene bez mwst jer točno tak ispada 1900€- 19% je oko 1600€...bilo je predobro da bi bilo istinito:dry:

darkov možeš stavit link za shop u slo!
14.11.2007 | 01:31
epl.si
14.11.2007 | 04:23
Za Darkov-a:
Cuj neznam zast su ti slali dvije ponude, al nes onda nije bilo u redu,
znam da mi je tip rekao peko telefona a i prije mail poslao, da ak se placa on-line , cijene su izrazene s ukljucenim MWST-om, osm toga tak i pise .....

shop.m-store.at/shop_content.php/coID/1/...r--und-Versandkosten

\"Die Lieferung erfolgt per Nachnahme, Bankeinzug, Überweisung vor Versand.Alle Preise in unserem Online Shop sind inkl. 20 % MWST \"

Da ne duljim, nazvat cu ih sutra ujutro i jos jednom provjerit, prije nego peglam karticu, jer sam ga i sutra mislio narucit, pa da nebi bilo \"nismo znali\"...

Uglavnom javim vam, sto i kao je u stvari da nebi bilo zabluda......

Pozdrav,
Tomislav
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 20 sati, 28 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, iAnte, m@xym, Riba, VanjusOS, Anonimci (911)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.32 Seconds

Provided by iJoomla SEO