Macbook baterija, problem(macbook servis, problem)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Macbook baterija, problem(macbook servis, problem)

29.11.2007 | 00:46
Ok, evo opet jedan problem sa macbookom (ili problem sa macservisom)
Uglavnom kad je na bateriji i dode negdje do 25 % izgasi se bez upozorenja. probao sam sve, od kalibracije baterije, koju usput receno ne mogu napraviti je mi se laptop izgasi prije nego se bat isprazni, do restartanja pmu-a i nista nije pomoglo, jednostavno se izgasi, e sad nasao sam na netu dosta postova, ljudi imaju isti problem npr.
discussions.apple.com/thread.jspa?messageID=5825254
i saznao sam da u SAD apple mijenja baterije na macbookovima koji imaju ovakav problem prije 300 punjenja, a ja trenutno imam 116
evo info o bat iz system infa
 Model Information:
  Manufacturer:	DP
  Device name:	ASMB013
  Pack Lot Code:	0001
  PCB Lot Code:	0000
  Firmware Version:	0102
  Hardware Revision:	0300
  Cell Revision:	0100
  Charge Information:
  Charge remaining (mAh):	2549
  Fully charged:	No
  Charging:	Yes
  Full charge capacity (mAh):	5010
  Health Information:
  Cycle count:	116
  Battery health:	Good
  Battery Installed:	Yes
  Amperage (mA):	1440
  Voltage (mV):	11872

e sad gdje je problem?
prije dva tjedna sam poslao u servis macbook radi pokrova tipkovnice koji je pukao i zamjenili su mi ga jer je bio pod produzenom garancijom, i spomenio sam im bateriju rekli su da ce pogledat. nakon sto su mi javili da je laptop gotov rekli su da bateriju nisu zamjenili jer ne spada pod produzenu garanciju za baterije koja se tice samo mbook pro-a.
e sad ja san malo gledao po netu, produzena garancija se tice svih core duo laptopa iz prve serije i njihovih baterija koje imaju ovakav problem proje 300 punjenja i vani se sve redovito mjenjaju a ovi nasi to ne rade? wtf???
sta mi je raditi? da im opet proban poslati laptop i da se pravim lud ili da trpim i da pazim da ne ispranim bat do kraja?
29.11.2007 | 10:33
probaj poslat mail u neki od appleova vani da vidis shta ti kazu. a nasima reci da vani mijenjaju baterije (shto je onda ocito globalna politika tvrtke) i da zelis novu bateriju... pobogu apple care i apple support u hrvatskoj... kamenovat cemo ih ako ne reagiraju !
29.11.2007 | 20:25
pa rekao sam im da se vani baterije mjenjaju i da postoji program zamjenje cduo baterija, oni su mi rekli da oni ne vide problem sa mojom baterijom i da je program zamjene samo sa macbook pro laptopima ??? a moja jednostavno ne radi i na apple stranicama pise da ako pokazuje ovakve simptome ovako rano mora biti zamjenjena. vani ga ne mogu slati jer si ne mogu dopustiti da toliko budem bez njega, mogu samo ovako prigovarat na forumu i opet ih zvati i reci da se moj problem nije rjesio i da jos uvijek postoji. danas cu se zaletit do merkatora vidit sta ce oni u storeu reci. mozda budu malo bolji.
29.11.2007 | 22:24
eh pisi mejl onda u svetu nedjelju. maltetiraj ljude dok ne polude. gle, ako apple veli da treba mijenjat onda treba mijenjat. to shta oni vele da ne vide problem je bullcrap. njihova strucnost je najblaze receno upitna. tlaci ih dok se ne nadje nacin da se to rijesi. odnosno da netko iz APPLEa to ne rijesi, ne ti. best of luck
15.12.2007 | 00:14
Samo da zatvorim temu. Napravio sam prema uputstvima, kontaktirao apple.hr, nakon par mailova su mi rekli da pošaljem bateriju, jučer su mi javili da je baterija zamijenjena i poslana. Uz nju sam poslao i mightija jer mi kuglica više ne radi (probao sam sve načine čiščenja) nadam se da će i njega zamijeniti ili bar popraviti (on je unutar garancijskog roka). Eto jedan zadovoljni apple korisnik u našoj Hrvatskoj.
15.12.2007 | 21:10
boki je napisao:
Uz nju sam poslao i mightija jer mi kuglica više ne radi (probao sam sve načine čiščenja) nadam se da će i njega zamijeniti ili bar popraviti (on je unutar garancijskog roka).

Unutar kojeg garancijskog roka ti je Mighty? Garancija na njega ti je 7 dana a sumnjam da si zaprljao kuglicu u tom roku. Mozda budu dobri pa ti ga ociste
16.12.2007 | 03:01
Ja san uz mightija lipo dobio papiric o garanciji od godinu dana...
19.12.2007 | 00:27
Evo danas stigao novi zapakirani majti maus - besplatna zamjena za stari koji nije radio i nova novcata baterija... ipak je garancija na patanganu godina dana
16.07.2008 | 15:36
da ne otvaram bezveze novu temu....

imam problem s baterijom: javi mi da je slaba baterija (npr 14%) i za 10tak sekundi se isprazni ili je na 25 %, poklopim laptop (stavim ga u sleep), nakon minute otvorim i baterija je na 16%

da li postoji neki nacin da sama od doma skuzim (kako) kaj je to s baterijom (ili sa pokazivacem koliko jos baterije imam) ili moram odvesti laptop na servis (koji)?
kako pravilno kalabrirati bateriju?

hvala vam puno na bilo kakvom savjetu

info o mom laptopu (ako je to potrebno):

Hardware Overview:

Model Name: MacBook Pro 15"
Model Identifier: MacBookPro1,1
Processor Name: Intel Core Duo
Processor Speed: 1.83 GHz
Number Of Processors: 1
Total Number Of Cores: 2
L2 Cache (per processor): 2 MB
Memory: 512 MB

Battery Information:

Battery Installed: Yes
First low level warning: No
Full Charge Capacity (mAh): 3251
Remaining Capacity (mAh): 876
Amperage (mA): 2478
Voltage (mV): 12441
Cycle Count: 628
16.07.2008 | 16:45
Pokušaj na Apple webu iznaći koje serije ulaze u program zamjena baterija o kojem se mnogo pričalo. Ako je tvoj u tom rasponu serijskih brojeva jednostavno traži zamjensku bateriju.
17.07.2008 | 19:35
dpasaric je napisao:
Pokušaj na Apple webu iznaći koje serije ulaze u program zamjena baterija o kojem se mnogo pričalo. Ako je tvoj u tom rasponu serijskih brojeva jednostavno traži zamjensku bateriju.

been there, done that, imam novu bateriju (već jedno godinu dana)
20.10.2008 | 12:43
Eto, i ja imam isti problem. Vjerojatno je vrijeme da kupim novu bateriju. Netko je na jednom drugom topicu predložio ovaj sajt: eshop.macsales.com/item/Newer%20Technology/BAP15AL50RS/ , no i ne čini mi se toliko povoljan - 120$+poštarina. Za ne mnogo veću cijenu mogu je kupiti i kod nas. Zato se nešto razmišljam da uzmem bateriju preko ebaya, gdje se mogu naći već za 50-tak dolara + poštarina.

Jel netko imao slična iskustva? Možete li mi reći na što treba paziti?
22.10.2008 | 01:49
Probajte i ovo za svaki slucaj: www.mackorisnik.com/2007/10/21/bapske-price/
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 2 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Borisone, Ender, Riba, rusty, songoku, stefanjos, Anonimci (674)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.29 Seconds

Provided by iJoomla SEO