03.12.2007 | 00:56
Znači, kupih
Lacie RAID kako bih namjestio backup preko mreže. Problem je što koristeći metode iz manuala samog uređaja ne mogu doći do web interfacea. Ima li tko iskustva s instalacijom NAS-a (u ovom slučaju Lacie NAS-a) u network te \"suradnju\" s Macovima...
Na MBP-u imam OS X 10.4.10 (.11 mi je skoro brejkao računalo, stoga zasad ne updateam dok ne nađem vremena staviti Leopard) uz dva Base Stationa. Jedan od njih spojen je na cable rooter, a drugi je ethernet kabelom te stavljen u Bridge Mode. Prvi base station putem DHCP-a sharea IP adresu. Uz to, na oba rootera namještena je wireless mreža sa WPA zaštitom... Pokušao sam putem Firefoxa otvoriti interface. Sljedeći postupak iz manuala pokušao sam preko Terminala (koji inače ne koristim) naći IP od NAS-a, ali ne da ga ne mogu naći prema broju na samom NAS-u (neka identifikacija njihova), već mislim da ga uopće i ne registrira. Na žalost, ovo mi je prvo skustvo s setupiranjem malo kompleksnije mreže uopće stoga je vrlo moguće da sam napravio neku trivijalnu grešku.
U manualu kaže da se ne voli s AFP-om... Which means?