Macbookair
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Macbookair

• iMo
  • Korisnik
  • 19
16.01.2008 | 10:20
Macbookair - Znao sam da mora doći! Nije toliko bitno kolikima je dostupan koliko je bitno da postoji
16.01.2008 | 12:52
Samo da ih sad Jordan ne tuzi za kradu imena
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
16.01.2008 | 15:24
Da, možda bi bilo bolje da su ga nazvali Macbook light... Samo tad bi podsjećalo na hranu: jogurt, mlijeko i druge prehrambene artikle
16.01.2008 | 17:47
evo da imate novaca i da imate nekoga tko ide iz SADa za Hrvatsku, koliko vas bi uzelo MBAir i koju verziju?

Ja bih recimo uzeo MBAir sa ekternom pržilicom i običnim diskom i još bih uzeo i onaj TimeCapsule, cijena: 2200$ tj po današnjem kursu 11000kn
16.01.2008 | 18:30
Za te pare bi ja rade uzeo MacBook Pro.
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
16.01.2008 | 19:02
Zna li se već sad koje su mu slabe točke? S kojim se \"light\" prijenosnicima može usporediti i u čemu prednjači?
16.01.2008 | 19:49
Ja bi uzeo osnovnu... koji kua će mi ext pržilica jer to nije namijenjeno da bude primarna mašina, a svi partizani koji bi kemijali posao sa subnotebookom neka se najedu graha ...
16.01.2008 | 22:04
Breed je napisao:
Ja bi uzeo osnovnu... koji kua će mi ext pržilica jer to nije namijenjeno da bude primarna mašina, a svi partizani koji bi kemijali posao sa subnotebookom neka se najedu graha ...

Blago tebi. Kad se već tako se*eš od para, kupi i meni jedan takav. Ne-osnovni.
16.01.2008 | 22:12
Ako ti se pritrollalo odi na newse...
Air nije namijenjen da bi bio glavna mašina nama siromasima :>
17.01.2008 | 00:12
Air je konceptualno potpuno pogođen stroj - iako mi je jasno da će se naći sto ljudi sa sto primjedbi i \"Zašto nema ovo, zašto nema ono?\". Oni koji bi nešto njurgali samo trebaju pogledati širu sliku - ovo je bio nedostajući komadić mozaika za jedno specifično tržište. Kome uvijek treba optički pogon, neka kupi obični MacBook. Tko želi pro-performanse i jaku grafiku, taj mora biti spreman na malo veće kućište (još uvijek najmanje u industriji među full-optional strojevima) i kupiti nešto is Pro serije.

Air nije zamišljen kao glavni stroj, on nije dnevna soba, on je Smart za gradsku gužvu, gomile sastanaka, sajmove i rad na terenu. U 90% takvih situacija ne treba ti niti optički drive, niti drugi USB (obično niti prvi), a niti je običaj spajati se kabelom na tuđu mrežu. Dakle, u većini situacija taj stroj je idealan. Za one kojima treba više, Apple nudi soluciju za sve - od eksternog drivea, pa do Ethernet adapterića.

Air nije za svakoga, a oni kojima treba, koliko vidim, oduševljeno su ga prihvatili.
17.01.2008 | 01:29
Ma sve je to OK. Uopće nisam komentirao Air.

Ali, znaš, mi jesmo zemlja partizana koji uvijek nešto kemijaju posao nečim što je nije tome namijenjeno.

Električara koji štemaju za instalacije hobi štemalicom od 400 kn umjesto Hilticom.

Taksista koji putnike prevoze u Renault Meganeu.

Poslovnih ljudi koji putuju low-budget kompanijama.

Projektanata koji vrte AutoCAD na laptopu od 8000 Kn.

Radio stanica koje puštaju muziku s ripanih MP3-ca, sa PC kante koju im je sklepao susjedov mali.

itd, da dalje ne nabrajam

zato što smo se rodili tu gdje jesmo, i zato što 15-20.000 kn nije svakom baš takav p... dim zaraditi pa da si kupi po jednu jabuku za dnevnu sobu, spavaću, ured, auto, vlak, avion i još jednu za rezervu. Pogotovo ako imaš i drugih troškova u životu.

Pa vjerojatno zato i jest grah tako popularan u Hrvata.
17.01.2008 | 05:08

Naravno, pa ne treba niti ponavljati da je MacBook Air zapravo čisti luksuz, a u prvo vrijeme će biti i \"stausni simbol\". Sve to što on može svatko može obaviti i s nekakvom starom \"ciglom\" od notebooka. Možda malo sporije, možda malo nespretnije i svakako uz mnogo manje stila, ali na kraju bi obavio posao i spremio kakav malo teži bloket od notebooka u ruksak i put pod noge uz koju kapljicu znoja! No, kao što kažeš, to je kod nas normalno, navikli smo mi na svašta...

Mene veseli da je netko imao petlje napraviti takav notebook i da će takvih stvari vremenom biti sve više i da će biti sve jeftinije i dostupnije. Sada kada staviš na stol Air i do njega iMac 24\" (a koštaju isto), gotovo da nema logike odabrati ona dva metalna listića s ekranom između pored pravog malog kućnog kina koji nema što nema od opreme.

Ništa, zovem vas na demo kada dobijemo koji Air... samo tko zna kada će to doći kod nas... u ovoj našoj zabiti još uvijek je problem i najobičniji iMac 24\", čeka ga se mjesecima...
17.01.2008 | 08:05
smayoo, uopće mi nije bila namjera biti socijalno neosjetljiv

I ja isto jedem grah
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
17.01.2008 | 10:10
Šminka ili ne, MBA donosi nešto novo na tržištu, a Ameri su uvijek znali kroz proizvod radnika nadahnjivati za posao, davati mu polet - kojeg s \"ciglom\" u ruksaku ne možeš dugo imati, pogotovo ako ti je pogonska osnova grah. Zato je lijepo barem živjeti u nadi da će ovakve stvari biti sve dostupnije radničkoj klasi, bilo zbog zasićenja tržišta IT industrije bilo zbog dizanja standarda građana koje je obećala pobjednička stranka. (Jedino ne razumijem onu njihovu poruku da će svako kućanstvo imati brzi internet, ako ima toliko ljudi koji nemaju ni za zdravstvene potrebe, primjereno odijevanje i prehranu, školovanje... Čini mi se da su preskočili neke \"stepenice\".)
17.01.2008 | 11:26
pa ja mislim da je brzi internet jeftinji od zdravstva, školovanja, prehrane,...
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
17.01.2008 | 11:37
Nije bitno što je jeftinije, bitan je redoslijed...
  • Dijete
  • Posjetitelj
17.01.2008 | 12:44
Meni doktor sluzi za ispričnice, sam si postavljam dijagnozu sa pliva i sličnih stranica.. liječim se rakijom, medom i kiselim zeljem..

Sve mi se više svidja Air.. i drago mi je da idemo prema nekom LCARS konceptu.. sam jos nek usavrse punjenje uredjaja bezicno i na konju smo..

nadam se da netko i ubrzano radi na razvitku Čovjeka, jer ak nam se ne promijene neki klikovi u glavi, uzalud nam sva tehnologija..
17.01.2008 | 19:37
iMo je napisao:
Nije bitno što je jeftinije, bitan je redoslijed...

Točno, a redoslijed su uspješno odredili još u starom Rimu:

1. kruha
2. igara

kruh=junk food, \"Pevec\" i sl restorani za 22 kn, paštete, parizeri...
igre=brzi internet, televizija, Big Brother i slične lobotomistike

Sve ostalo (školovanje, zdravstvo, zdrava prehrana...) dolazi poslije toga.

Breed, sve je cool, i ja sorim, malo sam preosjetljivo reagirao.
18.01.2008 | 12:46
Netko je ovdje pitao hoće li Steve napraviti pomlađeni iBook Clamshell.
Mene MB Air asocira na prvi iBook zbog zaobljenih rubova, malo šireg okvira oko monitora... Malen je, tanak i lijep...
Doduše i skup
  • zorz3
  • Posjetitelj
18.01.2008 | 12:49
da...ja sam to pito
i mene podjeca svida mi se
  • iMo
  • Korisnik
  • 19
18.01.2008 | 20:57
Meni je iBook Clamshell ljepši dok je zatvoren negoli kad je otvoren. Osim toga onaj debeli rub oko displeja izgleda mi kao višak plastike, kao strije... Od toga mi ružnija samo ona \"nadstrešnica\" koju imaju neki IBM-ovi modeli (ako se ne varam).
  • zorz3
  • Posjetitelj
18.01.2008 | 22:24
slazem se, ali meni bi bio ljepsi dok je otvoren, samo da je tanji i da je manji...mislim da je ljepsi...hh, ma super je clamshell-legenda!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 20 sati, 39 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, hal9000, m@xym, Riba, VanjusOS, Anonimci (799)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.28 Seconds

Provided by iJoomla SEO