Najbolja memorija za mac
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Najbolja memorija za mac

25.01.2008 | 22:39
Po ne znam koji put, post jednog switchera, naime kupio sam iMac 24\" a volio bih
upotpuniti memoriju pa da bude 4 gb.

Koja je memorija najbolja, kakva treba ići?

p.s Ja sam ciljao na Crucial al nemaju više od 1gb, Kingmax i Transcend imaju od 2gb u jednom modulu.
25.01.2008 | 23:42
Transcend 2gb TS256MSQ64V6U provjereno u vise strojeva
Ako netko hoce 1gb sifra je TS128MSQ64V6J
26.01.2008 | 15:32
MoschuS je napisao:
Transcend 2gb TS256MSQ64V6U provjereno u vise strojeva
Ako netko hoce 1gb sifra je TS128MSQ64V6J

Samo je pitanje, GDJE kupiti Transcend? U dućanima u kojima prođem ih nema, a dalje nisam ni gledao...
26.01.2008 | 15:45
nabava.net
27.01.2008 | 00:00
2 Vanjuska: http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?ite...225&catid=50
Ali izgleda da je trenutno bas i nema jer nabava.net ne izbacuje nista a bilo ih je i u diskontu i jos na par mjesta pa mozda samo treba pricekati jer su ljudi razgrabili posto su cijene trenutno odlicne i treba nakrcati koliko ide
27.01.2008 | 00:13
E, ajde pliz još koji detalj?

Piše negdje na netu ovako:

This Apple Mac Mini is powered by an Intel Core 2 Duo 1.83 GHz dual-core processor and includes 1 GB of system memory expandable up to 2 GB!

E, sad ja imam onaj skuplji model od 2.0 GHz, na apple.hr piše da je unutra 2x512.

Zanima me što točno znači da se može proširiti na 2 (zaokružite sve točne odgovore )?

1. hardware ne podržava više od 2 GB, odnosno ima samo 2 banke koje ne primaju module veće od 1GB (ili samo 4 banke koje ne primaju module veće od 512 MB )

2. proširenje na 2 GB se mora obaviti kupnjom 2x 1 GB te 2x 512 baciti u smeće (pokloniti, prodati...)

3. proširenje na 2 GB znači da ima još 1 slobodnu banku u koju ide 1x 1 GB

4. proširenje na 2 GB znači da ima još 2 slobodne banke u koje ide 2x 512 GB (te nije moguće ubosti 1x 1GB )

5. informacija koju sam pronašao je BS i mogu ako hoću proširiti Mac Mini i na 4GB (npr 2x2 ili 4x1), ili na 3 (uz postojeći 1 GB ubosti još 1x2 ili tako nekako)

I, naravno, da li ova Transcend preporuka vrijedi i za Mini. Za slučaj da neka trgovina ne barata originalnim PN, kakav je to točno modul? Za desktop? Za laptop (s obzirom na veličinu, ne bi se čudio)?

Hvala.
27.01.2008 | 00:30
trebalo bi raditi i najbolje je 2x 1gb staviti, tako radi najbolje
ti sada imas 2x512, 2 je točan odgovor.

moj iMac bijeli intel, zadnja bijela generacija moze maximalno 3gb??? zasto sam ja mislio da moze 4?
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
27.01.2008 | 01:07
1) ima dvije banke u koje se može staviti max 2 keksa od 2 GB

2) proširenje na 2 GB se obavlja kupnjom 2 x 1GB i rješavanjem 2 x 512MB na način koji ti odgovara

3) proširenje na 2 GB sa JEDNIM keksom od 2 GB znači da ti ostaje jedana banka slobodna ( ukoliko si iz nje izvadio 512 MB koji je došao s minijem )

4) netočno (moguće je ubosti 1x1GB )

5) vidi 1) i imaj u vidu da je Intel 945 chipset limitiran na 3 GB Rama (staviš 2x2GB, a u praksi radi sa 3 GB ) Andrej obrati pažnju

Preporuka stoji, radi se o 200 pinskom SO DIMM modulu - u PC svijetu za laptope.

2x1 GB je najmudrija odluka - cjenovno vs performanse
27.01.2008 | 13:22
2 Smayo: Max koji mozes staviti u stroj je 2gb koliko vidim na Appleovom siteu, imas dva slota i po specifikacijama bi ti trebao odgovarati isti ovaj ram koji sam gore napisao. 2x512 ti na zalost ostaje visak isto kao i meni

2 andrej: Ja imam isto bijeli iMac i 3gb je max (ja sam stavio 2+1gb) a u novi Alu ide 4gb. Ne znam zasto je to tako ali moram priznati da je 3 sasvim dovoljno
27.01.2008 | 21:22
sizunic je napisao:
3) proširenje na 2 GB sa JEDNIM keksom od 2 GB znači da ti ostaje jedana banka slobodna ( ukoliko si iz nje izvadio 512 MB koji je došao s minijem )

2x1 GB je najmudrija odluka - cjenovno vs performanse

Hvala na odgovoru. U slučaju da mi cijena/performanse nije bitno, da li bi mogao ubaciti 1x2GB umjesto jedne od 512 pa da imam ukupno 2,5 GB?

Je li ovo ziher? Probano?

Ako je tako, zašto apple.hr piše da je proširivo samo do 2?

Hvala!
31.01.2008 | 11:57
Vanjuška je napisao:
Samo je pitanje, GDJE kupiti Transcend? U dućanima u kojima prođem ih nema, a dalje nisam ni gledao...

Evo ja sam narucio u Mikronisu,stiglo postom nakon 2 dana. 1 GB + postarina = 254 kn.
01.02.2008 | 17:12
MoschuS je napisao:
2 Vanjuska: http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?ite...225&catid=50
Ali izgleda da je trenutno bas i nema jer nabava.net ne izbacuje nista a bilo ih je i u diskontu i jos na par mjesta pa mozda samo treba pricekati jer su ljudi razgrabili posto su cijene trenutno odlicne i treba nakrcati koliko ide

Hvala, znam za ubuduće.

Škicam novi Mac Pro i gledam na nabava.net FB-DIMM. 2x1GB samo 3600kn
  • Dijete
  • Posjetitelj
01.02.2008 | 18:20
Ja sam Samsungovu uspio ulovit 3x1gb.. 2 ošlo bratiću u Macbook, 1 ženi u iMac (uz jedinicu koju je dobila prije)..

tih 3 keksića = 395kn... šteta što nema više..
01.02.2008 | 21:45
Dosta teorije!

U Mac mini ide najviše 3 GB, isto kao u bijeli iMac. Slotovi mogu primiti 2 x 2 GB, ali kontroler je limitiran na 3 GB. Dakle, opcija 1 + 2 GB radi na zadnjoj generaciji Minija.
02.02.2008 | 11:11
Wow, hvala! Anbilivabl, dobio sam koristan i konkretan odgovor. Ideš...

(Sad sam toliko u šoku da moram ići malo odspavati da se oporavim)

OK, šalu na stranu, hvala još jednom. Ali zašto na webu piše da je proširiv samo do 2?
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
02.02.2008 | 16:42
Možda u to vrijeme nije bilo 2 GB keksa.
Možda jer preporučaju da keksi budu upareni (isti) zbog performansi, a taj mini ne vidi više od 3 GB, pa nema smisla da ti 1 GB samo čami u stroju.
Možda su u šumi...

Upikni 2 x 1GB i to je to
02.02.2008 | 16:58
sizunic je napisao:
Možda jer preporučaju da keksi budu upareni (isti) zbog performansi.

Mislim da je tako samo u slucaju integrirane graficke,inace nema veze.
03.02.2008 | 09:11
Da, upareni RAM je potreban samo za strojeve s ntegriranom grafuljom (macmini, Macbook). Ali, negdje na netu sam našel test gdje su zaštekali NEUPARENI RAM i rexultati su bili bolji, nego s manje uparenog. Nije bilo nak super ko s uparenim, ali je bilo bitno bolje nego s malo uparenog. Mislim da je bila riješ o 2GB neupraenog, vs. 1 GB uparenog. Zaključak: zaštekaj koliko se da tj. ima!
03.02.2008 | 09:22
Evo ga, našo stvar ne netu. Link koji rješava nedoumice u mnogim pitanjima, nadam se

eshop.macsales.com/shop/apple/memory/iMa...performance_testing/
03.02.2008 | 13:21
Hvala svima na info. Vjerojatno će na kraju biti 2x1.
03.02.2008 | 14:05
smayoo je napisao:
Hvala svima na info. Vjerojatno će na kraju biti 2x1.

Kada se odlučiš za proširenje, javi se da ti to ja obavim u KO jer otvaranje Minija nije trivijalno ako to nisi prije radio.
07.02.2008 | 12:17
Transcend i nije definitivno najbolja memorija, ali sigurno radi na Mac, jer sam je prije tri dana instalirao na MacMini INtel. Odlicna cijena je (tamo sam ja kupio) u Optimum Racunala. 123,90 kn + pdv za jedan keks od 1 GB DDR2 667 Mhz 1 GB
07.02.2008 | 19:20
Koja bi onda bila najbolja za Mac ako takva postoji? Cijelo vrijeme smo pričali o Transcendu, što sad?
07.02.2008 | 20:20
Nema tu najbolja, ili radi ispravno ili ne radi. Tome služi Apple Hardware Test.
07.02.2008 | 20:35
Boze stvarno komplicirate!
Nadjite memoriju koja radi i gotovo, ja sam napisao Transcend jer ti modeli rade provjereno na vise strojeva ali isto tako ce raditi i hrpa drugih proizvodjaca.
07.02.2008 | 22:47
dpasaric je napisao:
Kada se odlučiš za proširenje, javi se da ti to ja obavim u KO jer otvaranje Minija nije trivijalno ako to nisi prije radio.

Hvala, tako sam i namjeravao.

Tamo prije skoro 25 godina nisam izdržao ni tjedan dana prije nego sam otvorio novog novcatog C64 tek tako, da vidim što ima unutra.

Od onda sam 25 godina iskusniji. I naučio sam cijeniti riječ \"garancija\".
08.02.2008 | 22:45
Jel netko probao ovu memoriju: SODIMM DDR PC 5300, 2 Gb, DDR-2, 667 MHz, KINGMAX (for notebooks) iz Hgspota, i da li radi?
09.02.2008 | 13:07
I bez Apple Hardware testa mozemo izabrat memoriju. Najbitnij dio je koji je chip na doticnoj memoriji tj. koja vrsta chipa, jer najverovatnije vecina Mac usera nece radit overclock memorije te mu oznake D9GMH/GKX/GKC (Micronovi chipovi) nista ne znace. Dakle ovi chipovi su gladni voltaze i pogodni su za clockanje, ali to nas ne zanima. Za ram koji ide u novi IMac ili Intel MiniMac se treba drzat onoga sto je u spec. DDR2 SO-DIMM 667 Mhz. Chipovi koji su OK:Infineon, Micron, Hynix, Samsung... Ovdje vam je lista ddr2 memorije, nas zanima PC2-5300 DDR2 SO-DIMM 667 Mhz. Mozete vidjeti koji su cipovi,:ramlist.ath.cx/ddr2/
Trebalo bi je update, ali pruzit ce informaciju.
17.02.2008 | 22:24
Evo još jedan novi macovac. Imam imac 20\" 2,16GHz core duo i probao sam ubaciti modul od 2GB PATRIOT \"PSD22G6672S\" cijena 360kn te ostavio jedan od 512. Sve radi super!!! Total 2512 mb
23.05.2008 | 16:20
Bok !
Upravo ubacio memoriju 2 x 2 GB u iMac, star oko pola godine i mogu priznat da je malo brži nego je bio sa "keksima" 2 x 1 GB.Uzeo sam Kingmax jer sam pročitao da je dobra ona memorija koja radi, pa ova fino radi i nadam se da će tako i ostati.Interesantno je da mi je jedan keks bio Kingston, a drugi Hynix.
Ako ima zainteresiranih za memorije,mogu se javiti.Cijena je da pokrije poštarinu i da mi ostane za Tamno Pivo. Pozdrav.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 23 sati, 3 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, Gjuroo, grgaa, m@xym, Riba, Anonimci (650)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.35 Seconds

Provided by iJoomla SEO