27.01.2008 | 00:13
E, ajde pliz još koji detalj?
Piše negdje na netu ovako:
This Apple Mac Mini is powered by an Intel Core 2 Duo 1.83 GHz dual-core processor and includes 1 GB of system memory expandable up to 2 GB!
E, sad ja imam onaj skuplji model od 2.0 GHz, na apple.hr piše da je unutra 2x512.
Zanima me što točno znači da se može proširiti na 2 (zaokružite sve točne odgovore
)?
1. hardware ne podržava više od 2 GB, odnosno ima samo 2 banke koje ne primaju module veće od 1GB (ili samo 4 banke koje ne primaju module veće od 512 MB )
2. proširenje na 2 GB se mora obaviti kupnjom 2x 1 GB te 2x 512 baciti u smeće (pokloniti, prodati...)
3. proširenje na 2 GB znači da ima još 1 slobodnu banku u koju ide 1x 1 GB
4. proširenje na 2 GB znači da ima još 2 slobodne banke u koje ide 2x 512 GB (te nije moguće ubosti 1x 1GB )
5. informacija koju sam pronašao je BS i mogu ako hoću proširiti Mac Mini i na 4GB (npr 2x2 ili 4x1), ili na 3 (uz postojeći 1 GB ubosti još 1x2 ili tako nekako)
I, naravno, da li ova Transcend preporuka vrijedi i za Mini. Za slučaj da neka trgovina ne barata originalnim PN, kakav je to točno modul? Za desktop? Za laptop (s obzirom na veličinu, ne bi se čudio)?
Hvala.