MACBOOK ????
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MACBOOK ????

• tinse
  • Posjetitelj
30.01.2008 | 18:28
Oi lojudi!
Kupovao bi novi macbook 13\" zanima me vaša iskustva, prijedlozi, pohvale....?
(Dali bi ga nakon nekoga vremena moga nadograditi, dali staviti po POTREBI gore windowse dali se to može)
ali pretežito me zanimaju vaša mišljenja!

Dali cu se moci bežićno sa njime spoiti na simensov ruter 555???

store.apple.hr/IMC-Apple-Store/WebObject....0.1.2.1.0.1.7.1.3.1

i zanima me dali ti modeli imaju tipokvnicu koja svijetli?
HVALA!
30.01.2008 | 19:02
Ako ti nije jako vazna graficka onda onda ti je tak macbook dosta.(npr. neces moc igrat sve igre ako ti je to uopce vazno). Sto se tice windowsa,mozes ih stavit preko vrste emulacije(Parallels,Crossover) ili uz pomoc BootCampa(nativno vrti win kao i na svakom pc-u). i za kraj,naravno da se mozes spojit na router.
  • ddeva
  • Posjetitelj
30.01.2008 | 22:39
meni ti je to malo premalo, više volim veće ekrane, al ok, ko voli nek izvoli
31.01.2008 | 00:56
Vlasnik sam novog MacBooka oko tjedan dana (ovog najnovijeg srednji model) i moram priznat da nije uopce los

Ekran mi je sasvim ok, iako sam prije njega koristio 12\" powerbook pa sam mozda navikao na male ekrane. Al uvijek ga mozes spojit na vanjski ekran.

Tipkovnica ne svijetli niti se moze osvijetlit, al dovoljno svjetla dobiva sa ekrana ako bas moras gledat u nju.

Windowse mozes normalno instalirat, dobijes cak na dvd-u i sve drivere za njih i instaliras ih u jednom potezu. Iskreno, ni na jednom PC-u jos to nisam vidio tako dobro rijeseno.

Mozes se na bilo koju mrezu spojit bez ikakvih problema.

Sto se nadogradnje tice, kao i kod vecine laptopa, mozes stavit samo vise rama (do 4 GB DDR2) i veci disk. Al vec i s defaultnom konfiguracijom je mali imresivno jak

Jedina zamjerka po meni je da je malo pre velik s obzirom na velicinu ekrana i tipkovnice, tj. ima dost praznog mjesta okolo, mogli su ga malo stisnut.

Inace je odlican laptop, veliki touchpad i fina tipkovnica, svi potrebni konektori, odlicna baterija (traje mi 4.5 do 5.5 sati), a secer na kraju su magsafe i magnetsko zatvaranje poklopca

Da ne spominjem koja je leopard zvijer... Sve u svemu, MacBook je dobra investicija.
31.01.2008 | 01:16
kupi si najslabiji moguci macbook, externi hard i ak ti treba dokupi 2x1gb rama (preporucam crucial). ja ga imam skoro godinu dana, i zakon je. brz i portabilan. jedino shto ljudi kazu, mozda veci monitor tj externi nece skodit... a za koju namjenu? anyway sve radi mrak, osim nekih igrica i final cuta (oke meni je to recimo totalno nebitno).
  • tinse
  • Posjetitelj
31.01.2008 | 01:25
ma ja se uopce na bavim igricama, uopce ih ne igram.... meni treba za internet, \"msn\", i par programa poput photoshopa i malo za glazbu.. I TO JE TO:D
  • ddeva
  • Posjetitelj
31.01.2008 | 17:48
onda pođi u apple i kupi
  • tinse
  • Posjetitelj
31.01.2008 | 19:32
A GDIJE KUPITI NAJPOVOLJNIJE MACBOOK??
31.01.2008 | 20:40
Kod nas su ti svuda iste cijene. Mozes proc jeftinije samo ako uzmes neki stariji model, al to se ne isplati po meni. Probaj si nac nekog studenta da ti izvadi potvrdu od faxa pa dobijes 5% popusta na njega (taj popust vrijedi na sve nacine placanja, isprobano u maksimirskoj prije 10 dana).

A sto se najjeftinijeg modela tice....on nema dvd przilicu. Komp za 9k kn bez dvd przilice je parodija po meni, pogotovo ako ti je to osnovni komp. Ako imas neku stolnu makinu onda se da prebolit.
01.02.2008 | 04:15
ili plati vise i imas cijeli komp i uzmi na firmu obavezeno, treba subverzivno djelovat, a ne placat pdv ko papak
01.02.2008 | 15:08
tinse je napisao:
A GDIJE KUPITI NAJPOVOLJNIJE MACBOOK??

U Austriji ili Italiji, sto god ti je blize. Garancija je medjunarodna.
02.02.2008 | 00:04
ja imam MacBook bijeli, stavila sam u njega 4GB ram-a i radi super, windowse vrtim pomocu VMware Fusion, znaci kao Virtual machine. i rade dobro, ali nije da mi fale niti mi trebaju. nabavila sam ga u Americi, odnosno dobila sam ga od frendova koji tamo zive. sad se mucim malo s krivim nastavkom za struju, ali isplati se.

pitanje jedno:
dobijes uz njega neku garanciju (papir neki) pa su ga meni zaboravili dati, ili ne dobijes nista.
  • tinse
  • Posjetitelj
02.02.2008 | 01:40
Ma mora biti neki papiri, garancija, on ima međunarodnu garanciju i makar je kupljen u americi garanciaj ti ovdije vrijedi.... a kako se snalazis na tipkovnici sa obzirom da je iz Amerike
(KOLIKO SAM JA UPUĆEN)
02.02.2008 | 03:05
Mda, amerske tipkovnice nemaju onu tipku di je kod nas Ž
Nije da ja koristim z.... Ž al ono, za ljude koji koriste, morali bi svaki put ic u character palette. A mozes i narucit u servisu hrvatsku tipkovnicu, kao i europski nastavak za punjac. Mislim da bi se cak vise isplatilo kupit povratnu avionsku kartu za usa, kupit tamo mac, kupit kod nas tipkovnicu i punjac, nego samo kod nas kupit gotovu stvar. I jos vidis ameriku chovjeche Jos ak ces skrtarit i ne kupovat novu tipkovnicu samo zbog slova Ž....
  • tinse
  • Posjetitelj
02.02.2008 | 11:05
joooj ne da vidiš samo Amere nego i vidis cijeli APPLE SHOP i vidiš stvarčice koje tu u u europi nemožeš tako lako vidijeti...!

(PRICALI MI LJUDI KOJI SU BILI UNJEMU ...Najveci doživljaj iz Amerike im je bio Apple shop pa zatim ostalo...)
  • Dijete
  • Posjetitelj
02.02.2008 | 11:33
ficho je napisao:

Ma da? To govoriš o MacBooku ili?

Američki iBook ima, evo stoji pored mene i žžće ako treba..

a nekak mislim da ima i Macbook.. da nema već bi me bratić zvao i pitao di je moje Ž? (priznajem da bi bio zbunjen na takvo pitanje, ali sad sam pripremljen ak me nazove i pita.. baš je ovaj tjedan ušao u mac vode)
02.02.2008 | 17:08
Dijete je napisao:
ficho je napisao:

Ma da? To govoriš o MacBooku ili?

Američki iBook ima, evo stoji pored mene i žžće ako treba..

a nekak mislim da ima i Macbook.. da nema već bi me bratić zvao i pitao di je moje Ž? (priznajem da bi bio zbunjen na takvo pitanje, ali sad sam pripremljen ak me nazove i pita.. baš je ovaj tjedan ušao u mac vode)

Hm, sorry, ja sam to zakljucio na temelju nekih slika vidjenih na netu gdje izmedu L i entera ima 2 umjesto kao kod nas 3 tipke, i jos sam u tech specs od macbooka www.apple.com/macbook/specs.html procitao \"Built-in full-size keyboard with 78 (U.S.) or 79 (ISO)\" pa sam zakljucio da je to to, da fali tipka gdje je kod nas Ž, al sad vidim da na amrickoj tipkovnici fali tipka za <>, a ima 2 umjesto 3 izmedu L i entera, i 3 umjesto 2 izmedu P i entera

Ispricavam se jos jednom zbog netocnog navoda
03.02.2008 | 20:58
Dobro si vidio, americki macbook ima americku tipkovnicu i raspored tipki - odnosno samo su dve tipke izmedju L i enter, a ono di je nama ž se nalazi iznad entera.

Ja sam si pomocu ukelele.app slozio na americkom macbook-u keyboard layout identican kakav je na hr pc-ovima (jer mi je s hrvatskim layoutom koji dodje s mac os-om komplicirano doci do viticastih zagrada koje mi cesto trebaju za programiranje, a treba 3 tipke stisnut da ih dobijes). Ak neko oce mogu mu mailnut layout (koristim \"alt gr\" da bi dobio: \|[]{}<>@).
03.02.2008 | 23:33
ma imas slova nasa ali ti ne pisu na tipkovnici, ja se vise mucim sa ostalim znakovima tipa @ i slicno, ali sam si stavila na americku tipkovnicu, jer ova nasa slova i ovako i onako ne koristim (sto se vidi iz prilozenog)... i pitala sam kod nas za nas punjac, ali mozes samo cijeli punjac kupit ne samo nastavak.
04.02.2008 | 00:15
Evo upravo sam večeras vidio Macbook friško pristigao iz Amerike, skupa s punjačem. Dakle, samo taj kut punjača gdje je 110 V štekalica iščupaš (vučeš u smjeru okomitom od onog u kojem stoje metalni izdanci utikača kad su otklopljeni za uštekati u utičnicu) i ispod je normalni dvopolni priključak na koji paše bilo koji dvopolni 220 V kabel (kao npr. od brijaćeg aparata, mini glazbene linije ili slično) kakav ima za kupiti u Elektromaterijalu, Chipoteci ili bilo gdje. Za 10-20 kn.
04.02.2008 | 13:38
da ali onda imas jako cool adapter sa ne tako cool crnom zicom... ali dobro ko jos pati ne estetiku.

kad smo vec kod struje i punjaca: koliko vam baterija traje na macbook-u u nekom prosjeku. pogotovo kod vas koji ga imate duze vrijeme.
  • zorz3
  • Posjetitelj
04.02.2008 | 23:36
ja ga imam mjesec dana i baterija mi traje 4+ sata....a oko svake tri godine kupi novu jer ti se kapacitet navodno smanji i prakticki ju mozes koristit samo uz adapter
04.02.2008 | 23:41
Meni je za sad najduze trajala nesto manje od 6 sati, al to je bila jako lagana upotreba tek tolko da vidim kolko moze izdrzat tako.
Inace mi traje 4,5 do 5 sati.

(podrazumijeva se ukljucen airport i ekran na malo vise od pola svjetline)
06.02.2008 | 22:49
indy282 je napisao:
da ali onda imas jako cool adapter sa ne tako cool crnom zicom...

Jah. Jak argument. Želiš cool, plati cool. Želiš jeftino, trpi uncool.

BTW \"žica\" (tj. kabel) se može kupiti i u bijeloj boji.
07.02.2008 | 03:07
ili ako zelis jeftino i pametan si i spretan, ima nesto unikatno i kool
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 22 sati, 33 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, BoroZvijer, drlovric, m@xym, Riba, rusty, Anonimci (1061)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.34 Seconds

Provided by iJoomla SEO