Mac Pro - HDD - grafika
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mac Pro - HDD - grafika

31.01.2008 | 11:54
Pitanje:

je li na Mac Pro (onaj iz 2007me godine, a ne nova serija) moguće postaviti sljedeću grafičku karticu:

VGA GC X2600XT/512, INFOTEK CORPORATION, HD2600XT/512MB DDR3, ATi Radeon, HD2400XT, PCIe x16, 512 MB, DDR3, 128-bit, Radni takt GPU 800 MHz, Takt memorije 1400 MHz, 2x DVI-I, HDTV da, Video izlaz S-Video, 2560x1600, GC-RX26XTG3-E3

i sljedeći HDD:

HDD WD 5000AACS, WD Caviar GreenPower, 500 GB, SATA II, 16 MB, 3,5\", 7.200 rpm, WD5000AACS

a isto tako bi volio znati i koji RAM mogu trpati unutra. Davor Pasarić mi je već rekao da se do nje teže dolazi i da je skupa, ali vidim i po cjenicima u MSan i HG-Spot 667MHz DDR2 ECC DIMM memoriju (Kingston, Kingmax, Transcend).. može li takva memorija u Mac Pro? Hoće li raditi ili će biti bilo kakvih problema?

hvala!
31.01.2008 | 17:33
Nije bez flashanja firmwarea, a da li je to moguće ovisi i mnogo toga. XLR8 je dobar izvor za info u tom smislu.

Disk nije problem.

Da, ECC, koji je u pravilu dvostruko skuplji. Dosta su osjetljivi na memoriju i bilo je problema s nekim modulima. Javim ja iz prve ruke idući tjedan.
31.01.2008 | 18:10
memoriju sam naručio preko neta - OWC, 4GB RAM za Mac Pro - 159.99$ + 46$ FedEx + vjerojatno carina i skladištenje... fala 100Sale!

Disk mi trenutno nije problem jer imam i neke externe, ali dobro je znati da mogu i ove, jer nisu toliko skupi (recimo).

Za grafičku bi bilo interesantno znati što može ići - u trgovinama se može naći kartica s odgovarajućim procesorom (čipom), na granici 1000 kn - a opet to ništa ne znači. Mislim da će mi nVidia 7300 za početak biti dovoljna, a kasnije ću vidjeti.
  • Dijete
  • Posjetitelj
31.01.2008 | 21:25
Stigao mi je..

Memorija je naručena, disk će pričekati, a do tad će vanjski skupljat podatke..

Ne mogu vjerovat da mi je pucketanje vatrice u kaminu glasnije od njega..

SLIN SLIN!!!!
01.02.2008 | 00:42
Dijete je napisao:
Stigao mi je..

Memorija je naručena, disk će pričekati, a do tad će vanjski skupljat podatke..

Ne mogu vjerovat da mi je pucketanje vatrice u kaminu glasnije od njega..

SLIN SLIN!!!!

Da da, tek iznad minija.
01.02.2008 | 01:00
dpasaric je napisao:
Nije bez flashanja firmwarea, a da li je to moguće ovisi i mnogo toga. XLR8 je dobar izvor za info u tom smislu.

Disk nije problem.

Da, ECC, koji je u pravilu dvostruko skuplji. Dosta su osjetljivi na memoriju i bilo je problema s nekim modulima. Javim ja iz prve ruke idući tjedan.

Reci koje si module narucio i za koji Mac Pro? Ja sam upravo nabavio i slozio onaj prvo 2x2.0, 2Gb, 250+500 Gb HDD.
01.02.2008 | 01:40
Dijete čestitam na novopridošlici!

Moj dolazi drugi tjedan. Gdje si uzeo RAM? Trebam to dići na barem 4 GB.

Grafička u tim strojevima je jedino OK za DTP i video, ali 3D i igre - ka-ta-stro-fa!
Sada sam gledao neke testove, ispada da je moj stari G5 dual brži od 8-procesorske beštije jer je limitirana sa 7300 smećem. Ništa, čekamo onaj firmware patch za 8800, zar ne?
  • Dijete
  • Posjetitelj
01.02.2008 | 02:15
Fala Fala.. Obnovio sam i account (znaš koji) da isprobam kak to radi 2x3.0 i fakat ga vuče ova 7300 prema dolje.. al opet, puno bolji dozivljaj nego prije..
Mašina je prvenstveno za audio pa za video, tako da neću mijenjat grafičku dok to ne postane jeftin sport..

Kaj se tiče memorije.. ne bih govorio gdje, da si ne uvalim prijatelja u nevolje jer se uvijek trudi maksimalno spustit cijenu i rezat na biločemu sam da ja bolje prođem..

zamolio sam ga da pokuša preko svoje firme u zegebeju nabavit od supertalenta 2x1gb (za sad toliko novaca imam... valjda..) T667FB1GAP (www.supertalent.com/products/apple.php)

Ak se desi da tog nema, jel bi bio preveliki grijeh stavit memoriju s drugacijim hladnjakom www.supertalent.com/products/desktop.php jer ta mi je dobavljiva bez problema....? Ili cu se morat bacit u potragu negdje drugje i uzet ono kaj apple kaže da moram ?
01.02.2008 | 04:30
Sjećam se da je, istina dosta davno, bila neka frka oko tih third-party memorija za MacPro.

Ako imaš vremena pročitaj ovo, dosta su se potrudili iako ima i banalnosti za početnike:

diglloyd.com/diglloyd/free/MacPro/memory.html

Izgleda da su i hladnjaci bitni. To čudo zna temperaturu svakog modula(!) i onda prema tome setira brzinu ventilatora. Naravno, ako imaju super hladnjake cijeli stroj će onda biti tiši.
01.02.2008 | 10:39
Kako sam razumio - OWC dostavlja memoriju koja košta oko 1300 kn (dostava i PDV uračunati) za 4 GB. Memorija je \"Qualified For Apple Mac Pro\". Ako netko treba memoriju - to bi trebala više nego odlična cijena ako se uzme u obzir da 1GB košta oko 900 kn s porezom kod Apple-a.

Koliko košta nVidia 8800 i kad se može očekivati firmware za nju? Može li se naći negdje vani pa nabaviti preko neta (ako je jeftinije)?
01.02.2008 | 12:23
OWC je odličan i inače. Appleova memorija je uvijek bila preskupa - ne u Hrvatskoj, nego inače. No, srećom većina kvalitetne third-party memorije radi sasvim ok, samo treba pažljivo odabrati.

Steve je čak osobno javio jednom od razjarenih MacPro '07 vlasnika da se radi na 8800 za ovu seriju i da će soucija biti gotova uskoro. Ja se vjerojatno neću zezati s flashanjem PC-ijeve nego ću naručiti upgrade kit kada postane raspoloživ.
01.02.2008 | 12:36
Što se RAM-a tiče - tu sam sretan.

Grafičku svakako ne kupujem za PC i flashanje me za sad ne zanima. Ali me zanima po koliko se nVidia 8800 može nabaviti, i je li tko probao nabaviti preko neta - čisto da se zna najjeftinija varijanta.
Nadam se da će ta solucija za \"generaciju 2007\" biti u nekom razumnom vremenu.
05.02.2008 | 02:32
Heh dobro je kad je rijec o DDR2 667 ECC FB a kad trebas DDR2 800 ECC FB e to je vec mission impossible , u EU nisam nigdje nasao, svi kao imaju a ceka se 2-3 tjedna. u USA Memoryx ih ima, garantiraju da je 100% kompatibilna. Narucivano je dosta serverske memorije od njih i nije bilo nikakvih problema.
05.02.2008 | 16:09
OWC ima i memoriju za nove Mac Pro - sa DDR2 800 ECC. Rok isporuke je oko 4 dana (ovisno gdje u Hrvatskoj).
06.02.2008 | 01:37
AxeMax je napisao:
OWC ima i memoriju za nove Mac Pro - sa DDR2 800 ECC. Rok isporuke je oko 4 dana (ovisno gdje u Hrvatskoj).

Zagreb. Koliko su ukupni troskovi kad se narucuje preko OWCa?
06.02.2008 | 11:47
eshop.macsales.com/shop/memory/Mac-Pro-Memory

Konkretno za 4GB RAM ECC 800 = 219.99$ + 1$ osiguranje + dostava (najjeftinije je preko US posta, ali sam ja išao preko FedExa) 45.66$ + carina + skladištenje... mislim da bi trebalo biti ispod 2000 kn sve skupa (max), ali nisam skroz siguran. Paket inače najduže stoji kod nas na carini (evo meni već treći dan, iako mi se događalo da mi neke stvari na carini ostanu samo 1 dan), a do Zagreba je došao za 3 dana.

Kad mi ga dovezu i kad sve poplaćam onda mogu napisati koliko je mene izašlo sve skupa door-to-door 4 GB ECC 667 i koliko sam točno čekao na dostavu.
06.02.2008 | 13:28
Odlicno, evo prvih 4Gb sam narucio preko memoryxa. Trebali bi me sa svim troskovima izaci oko 2200. Ako ce biti preko OWC jeftinije onda cu uzeti jos 4Gb
08.02.2008 | 11:15
Evo, final info:

Ukupni trošak za memoriju je 206.54$ + 477.30 kn.

Carina je računala 1 USD = 4.86656000 kn, pa je memorija ispala 779 kn, a PDV 171.38 kn.

FedEx je bio 46.55$ + što je naš FedEx (Rhea d.o.o.) uzela 300 kn uslugu.

U glavnom, ispalo je oko 1500 kn za 4GB ECC 667 RAM (zavisi koliki tečaj će mi računati Zagrebačka banka na MasterCardu).

Idući put ne idem preko FedExa već preko US Mail i naše pošte - ispast će jeftinije za 400tinjak kuna, a sumnjam da će trajati puno duže.. a možda prođe i bez PDVa (frend mi naručuje preko Amazona i raznih drugih online shopova i sve mu stiže isključivo poštom, a PDV mu nekad i ne zaračunaju).
09.02.2008 | 10:58
Jah, ta fora kad zaračunaju PDV, a kad ne mene i dalje zbunjuje. Svojevremeno sam (kao vid pomoći, odnosno donacije za jedan freeware) \"kupio\" šalicu s njihovim logom (jer nije bilo mogućnosti samo uplatiti prilog). Šalica je stigla s računom iskazanim na $5, a carina mi je naplatila 0 kn carine i PDV i 50 kn manipulativnog troška!!! I morao sam ići na carinsko skladište podići.

S druge strane, kad sam svojedobno kupio 300 mm teleobjektiv preko E-baya, stigao mi je doma, carina ga nije ni pogledala! Slično je bilo i za kazetofon za Commodore, i za hard disk za Atari ST...
09.02.2008 | 18:39
AxeMax
Pa to je odlicna cijena 1500Kn za 4Gb rama, bas gledam 800Mhz za moj MP i cijena je gotovo identicna kao kod 667 memorije. Mislim da cu naruciti jos 4Gb od OWCa
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 22 sati, 33 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, BoroZvijer, drlovric, m@xym, Riba, rusty, Anonimci (1063)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.33 Seconds

Provided by iJoomla SEO