09.02.2008 | 20:57
Evo jedno upozorenje iz prve ruke. Ako kupujete novu MacPro radnu stanicu i uzmete standardnu konfiguraciju s nVidiom 7300GT, računajte s time da će stroj biti neupotrebljiv za ozbiljan 3D, a čak i za starije igre.
Zna se da je to kartica za DTP, web, audio i video - i kao takva odlično radi svoj posao za malo para (ipak ima 256 VRAM-a i podržava veću Cinemu), ali nemojte se nadati da ćete u trenutku odmora moći nešto zaigrati. Ja sam vidio testove prije kupovine i znao sam da je to prije svega 2D kartica, ali nisam očekivao da će biti baš toliko loša!
Tko je ljubitelj Warcrafta zna da je za pristojnu igru potrebno barem 20 FPS-a, a idealno je od 30 naviše. Moja stara PowerPC G5 konfiguracija (već vidim da ću je teško prežaliti) je konstantno davala oko 25 do 30 FPS-a s gotovo svim postavkama na maksimumu. Stroj star 4 godine! Što mislite koliko FPS-a na istim postavkama daje novi MacPro s ovom karticom? 7 (sedam)!!!
Samo su dvije pametne alternative - negdje pronaći Radeon X 1900XT (ako nema Mac verzije, može se flashati PC-ijev) - ili čekati nVidiu 8800 kao upgrade kit koja \"samo što nije\".