15.02.2008 | 18:06
Zdravo ljudi,
drago mi je da vas tema intrigira.
Dakle, kao i uvijek, Mac-ovi su se pokazali u najboljem svijetlu:
1. Da, to radi, tj. mogu sliku na LCD projektoru koristiti kao dodatni desktop. Dakle, sad je i MacBook normalan
2. Da, podešavanje je toliko jednostavno da kao netko tko je donedavno bio u Win okruženju niti ne pomislih da mu je rješenje doslovno pred nosom. Imam posttraumatski sindrom, izgleda
Problem je bio kaj nemam svoj projektor pa nisam do sada imao dosta vremena da se poigram s tim postavkama (malo se izvlačim, ali...).
Ukratko, kad priključiš projektor na preferencijama za desplej pojavljuje se opcija \"Turn mirroring off\" i - to je to. Biraš želiš li identičnu sliku na projektoru i kompiću ili da svaki brije po svojemu. U drugom slučaju javlja se prelazak kursora s jednog ekrana na drugi, kao kad se koristi npr. program \"Teleport\" za kontroliranje jednog Mac-a preko tastature drugog Mac-a (tako imam spojenog iMac-a i MacBook-a). I kad se aktiviraš \"Spaces\" imaš umjesto npr.4 desktopa, njih 8... Samo je nezgodno što sam si podesio da mi se \"Spaces\" aktivira dolaskom kursora u gornji desni kut, pa mi je onda kursor ustvari odlazio na ekran od projektora, a tek kad dođe u tom ekranu u gornji desni kut, onda se aktivira \"Spaces\"... Sad bar znam zašto se pojavljivalo to čudno vladanje, a to se da srediti u postavkama ili za aktiviranje \"Spaces\"-a ili pak možeš, kad je priključen LCD projektor, birati s koje strane želiš da ti kursor prelazi na ekran LCD-a.
Isprobao sam i VLC player za prikazivanje kratkih filmova (malo humora prije pauze i sl.) To je mrak jer onda imaš na ekranu Mac-a gumbe za kontrolu, a na LCD-u se vidi samo film.
Ma, Mac-ovi su mraaaak. Ljudi u publici sveudiljno sline nad mojom igračkom. Već sam nagovorio dvoje ljudi i kupili su jednog iMac-a i jednog MacBook-a. Blago iStyle-tu sa mnom