Rabljena lampa, da ili ne?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Rabljena lampa, da ili ne?

21.02.2008 | 00:00
Evo gledam ovaj oglas za lampu 17'' za 4500 kuna.

Je li se to uopće isplati (vani takve lampe dođu upola manje)? Mislim, s obzirom da su to sve strojevi dosta stari, po pet, šest, sedam godina...

Lampa je dizajnerski predobra i rado bi je uzeo, ali hoće li to biti razočaranje u usporedbi s novim iMacom, mislim na brzinu, hoće li dobro vrtiti Tiger i sl. I koliko se uopće može očekivati da će ta lampa još trajati?

Dolazim u napast da je uzmem, ali je možda pametnije uložiti u novi iMac.

Savjet? Znam, ako ti se sviđa, uzmi...
21.02.2008 | 00:32
To je dobra Lampa (skoro najbrži model) sa pristojnim monitorom. Dvadeset incha bi bilo bolje, no onda bi vjerojatno koštala tisuću E, a to nije nikako isplativo. Jedan GB RAMa (koliko ima unutra) ti je dovoljno za Tigra, a možeš puknut i Leoparda ako ti stroj ne treba za nešto zahtjevno. Ja vrtim 10.5.2 na Lampi 1,25 GHz 20\". Imao sam 1,25 GB RAMA, pa stavio 2 GB no bez nekog vidnog ubrzanja. Mislim da je tu procesor usko grlo, ali za \"kućnu upotrebu\" je OK. Zvučnici su moćni, kao i cijelo računalo, ostalom. Nek' ti to dadu za 4000 Kn (ili nek ubace Airport Express Card) i vozi!
21.02.2008 | 00:34
Imam 800 Mhz lampu sa 1 GB rama i vrti Leopard bez ikakvih većih trzanja. A da izgleda prekrasno istina je . Btw di tui vidiš oglas za 17\" Lampu?
21.02.2008 | 01:18
netko je stavio na vikalicu, oglas je na audionu.
bojim se da će se prodati dok se ja odlučim. a i volio bi je vidjeti prvo ili dobiti neki dokaz da je u dobrom stanju.
  • Dijete
  • Posjetitelj
21.02.2008 | 02:42
cijena je super.. valjda..

nama lampaš služi isključivo za puštanje serija i filmova prije spavanja tako da ti ne mogu reć kako bi se ponašala u nekom normalnom radu.. uostalom, teško je i definirati normalno kao takvo..

dakle.. net, mjuza, filmici, sve 5.. ja bi na tvom mjestu odustao od bilo čega drugog kaj si si naumio kupit (tipa ajfon, ajpod, ljetne gume za fiću, novi roštilj, staklene cigle za dio zida punici kao poklon za useljenje u novi stan) i ubo ultimativni vjuing ikspirijns.. ofc, ako su zvučnici uključeni u cijenu..

dodatkovnik:
vidim da jesu zvučniki u cijeni.. a osim toga i airport kartica koja se ovdje znala nac i po 700k ak me sjecanje ne vara..
21.02.2008 | 02:58
OK, idemo iskustva iz prve ruke...

Žena mi ima Lampu 17\" 1 GHz/1 GB/Aiport Extreme već jako dugo, a isto tako imamo prvi model Lampe 15\" 700 MHz/1 GB/Airport u Kreativnom (nekada je bila najbrži(!) stroj na televiziji gdje smo radili) i sada veselo dočekuje goste u našoj čekaonici.

Usko grlo stroja jest procesor, ali možda čak i više spori disk. Također, ekran, iako sve ove godine bez bad pixela, danas nije usporediv s novim ekranima - prije svega u kutu gledanja, ali dobra vijest je da ima istu kvalitetu kao u trenu kada je kupljen - što nije slučaj baš sa svim Apple ekranima. Zanimljva stvar s Lampama je koliko su kvalitetne - nisam u svojoj praksi održavanja Macova sreo niti jednu(!) da se pokvarila.

Na 700 MHz modelu vrtimo Panther, a nekada je to bila prava mala radna stanica s Final Cutom 1.0 i kasnije dvojkom. Nakon toga je postala prespora.

Doma na 1 GHz veselo radi Leopard. Ne leti, ali može se raditi ako nisi razmažen. Stroj je OK za iLife, Office, surfanje i slično. Igre do 2004-5. godine su OK, a nove su ipak previše. World Of Warcraft se npr. može igrati ako se smanje detalji i ako nisi FPS ovisnik.

Dizajn je klasik. Moj kolega je svoju 17\" 1 GHz zamijenio s talijanskim arhitektom za novi novcati iMac 20\". Prije par dana sam za Lampu uzeo alu-tastaturu jer sam se ugodno iznenadio koliko joj dobro stoji - sada izgleda kao stroj izašao prošli mjesec! To govori o tome koliko je dizajn bio dobar.

Kupiti ili ne? Za taj novac se manje-više može dobiti novi Mini koji je daleeeko brži stroj, također vrhunskog dizajna. Opet, nema monitor i woooow faktor kao Lampa. Ako je upotrebljivost prva na listi - onda se ipak suzdržati od kupovine. Ako je dizajn prostora u koji ide pogođen i korisnik nije razmažen, onda taj novac neće biti uludo potrošen.

Ja sam ženinu mogao već x puta zamijeniti za npr. iMac 20\", ali ona mi ne da. Kaže da joj je ovo predivno na stolu i da poslušno radi sve što njoj treba (inače profesorica informatike), pa do daljnjeg ostaje kod nas.

E kada bih mogao negdje doći do 20\" modela...
21.02.2008 | 11:32
a ljudi moji, prijedlog u zraku al nitko ne trza...

www.jabucnjak.hr/index.php?option=com_jo...640&catid=14
21.02.2008 | 22:39
hm, da. jedino na što sam zaboravio je da mi nitko iz audiona neće odgovoriti na moj upit. bar ne još slijedećih 7 dana. kako ti ljudi išta prodaju?
22.02.2008 | 22:42
Ha, eto, ipak su se javili i to maloprije. Malo jesu čudna firma, ali su ljubazni. Stroj stiže iz USA za dva tjedna, kažu da je u odličnom stanju i nude 1 mjesec garancije na rabljeno takve vrijednosti. Pa valjda će biti ok, nisam nikada kupovao nešto takvo naslijepo. Nadam se da će se ta lampa pokazati kao dobra investicija i doživjeti duboku starost.

Ipak je čudno da se nitko nije javio na taj oglas. Znam da se može naći možda i jeftinije, ali 4500 kunića nije tako puno.
U svakom slučaju hvala na nagovaranju i hvaljenju lampe, ugnjavit ću vas još sigurno kada stigne.
22.02.2008 | 23:11
Zanimljivo
Javi kako je sve proslo kad dodje stroj.
BTW Ako sam te dobro skuzio ti to moras prvo platit pa tek onda oni naruce ili kako? Vidim da imaju i nekih bookova pa me zanima
23.02.2008 | 00:37
Ti platis 20% cijene kao avans na osnovu ponude, a ostatak pri isporuci. Isporuka dostavom ili ako hoces osobno u zg.

BTW Ima li netko Tigra za instalirat na tu lampu, ja imam samo ove verzije za određene strojeve... Tko mi pošalje poštom, plaćam naknadu na račun ili pivo ako je u Splitu.
25.02.2008 | 22:06
I da nitko na cijelom jabučnjaku nema \"viška\" instalacijski DVD Tigra...
25.02.2008 | 23:57
Imam ja pa ako ne nađeš ništa bliže, javi se.

iPozdrav iz Rovinja!
26.02.2008 | 00:21
Fala, ako ne nađem bliže, javim se. Vidite, ima još dobrih ljudi!
  • Dijete
  • Posjetitelj
26.02.2008 | 05:03
ma ako se uspijemo poklopit u slobodnim vremenima i dostupnim prostorima, mozemo sredit neko prebacivanje tigra do tebe..

sam se javi ponaosob pa cemo dogovorit neko druzenje..
17.03.2008 | 17:41

Evo, da zakljucim ovu pricu. Lampa je trebala doci prosli cetvrtak, ali nije nego u petak i evo jutros sam je dobio cityEx-om, improvizirano, ali doduse dobro zapakiranu i omotanu. Stroj je stvarno ocuvan i jedva da se vidi ikoja ogrebotina ili mrlja, kao da je malo upotrebljavan. Dosao je s origigi uputstvima, restore cd, zvucnici, tipkovnica, mis.
S Audionom dosta cudno iskustvo u vezi ove kupovine. Malo su zbunjeni i imaju neke rupe u komunikaciji s ekipom u USA koji ima valjda salju strojeve. Nije da to rade namjerno, ali eto meni su isporucili skroz drugi stroj nego sto sam narucio po specifikacijama s njihovog weba. Buduci kao da je to njihova greska, nisu mi nista extra naplatili jer je to sto sam dobio kao jaci model (hm).
Dakle, narucio sam iMac G4/17''/1.0 GHz/1 Gb RAM/Airport Extreme, a dobio iMac G4/17''/1.25 GHz/256 Mb RAM/bez airporta
Hm.
Ajde, dobro je sto je ovaj jaci model jer on ima USB 2.0 i jaci je i stroj je stvarno pic-pic. Kao novi, jos sam poslusao pasarica i dodao novu alu tipkovnicu.
Ali to nije to sto sam narucio, i sad moram okolo trazit Airport karticu (ima li ko?) i memoriju. Kako uopce podebljam tu memoriju, mogu li samo unutra puknut jos 1 Gb na user slot i to je to? Nema nekih caka tipa da rade u paru ili da mora biti 2X512 ili sl.?

Eto ljudi, Audion iskustvo za mene je tako-tako. Zadovoljan sam sto je lampa konacno tu i sto je kao nova i sto je \"recimo\" ispalo bolje. Doduse, sad jos moram trosit extra lovu za upgrade...

Ali zvucnici su zaakoooooon...
Prilozi:
17.03.2008 | 20:17
Evo pod uvjetom da vas nisam previse upilao, nasao sam ove dvije memorije od 1Gb.

www.diskont24.com/product.php?productid=...t=181&page=2
http://www.nitel.hr/shop/cjenik/?kat=222805&gr=222845

Ima li razloga da neka od njih ne bi radila u iMacu? Jesu li to normalne cijene, stvarno ne pratim cijene u zadnje vrijeme, ne cini mi se malo, doduse...

Pozdrav!
17.03.2008 | 23:08
Službeno sam ljubomoran!!!

a oko ovih hardverskih pitanja ti nemerem pomoć...
18.03.2008 | 21:49
To su ti OK cijene za DDR1 memorije. Slobodno stavi unutra bilo koju i radit će (95% chance). Dovoljno ti je tih 1,25GHz RAMa jer i da ubaciš 2giga (kao ja) neće se vidjet neka razlika jer iznad 1GB procesor postaje usko grlo...
Airport Express ti je nova 419Kn. Ne znam hoćeš li negdje naći polovnjaka za oko 300Kn pa vidi...

Uglavnom, s te dvije stvari i novom tipkovnicom imaš totalni mrak stroj. Uživaj!

PS: slobodno pukni i Leoparda gore. Ništa sporije, a puno ugodnije (i suvremenije).
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 23 sati, 24 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, m@xym, Riba, rusty, VanjusOS, Anonimci (542)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.27 Seconds

Provided by iJoomla SEO