21.03.2008 | 10:45
Priča je malo duža, pa se unaprijed ispričavam, ali... no dobro.
Ovako...
naručio sam Mac Pro u vrijeme kad je cijena prošlogodišnjih modela jako pala (siječanj na veljaču ove godine). Rok isporuke je bio 7 dana i sve je išlo \"kao podmazano\". Trebao sam se samo javit \"idući tjedan\" da bi mi se sve skroz potvrdilo, što sam i napravio.
Taj idući tjedan mi je rečeno da strojevi koji su trenutno u Hrvatskoj već imaju kupce s liste čekanja, tako da moj dolazi u idućoj turi, koja je veća i u kojoj se taj već vodi na moje ime.
Kako sam ovdje na forumu naletio i na OWC kao respektabilnu firmu, a kako nisam znao kako Mac tržište zapravo posluje u Hrvata, pomislio sam da bi mogao i za prihvatljive novce nabaviti RAM, pa kad stroj stigne (idući tjedan), samo upiknut memoriju u njega. I tako sam naručio 4GB RAM ( 2x2GB ).
I tu je počeo fijasko zbog kojeg ozbiljno sumnjam u poslovni odnos koji Apple u Hrvatskoj ima prema krajnjim kupcima.
Idući tjedan (utorak) nazvao sam u vezi stroja i rečeno mi je da je stigao (\"trenutno je na carini\"). a dan kasnije mi je rečeno da su svi Clovertown strojevi prodani i da nema ni jednog za mene!
Mislim da ne treba reći da nisam bio nimalo sretan, posebno jer je sve bilo uplaćeno avansno.
I tako, da ne duljim, tjedan dana NAKON toga dobijem Harpertown.. u koji ide 800MHz RAM, a ne 667. I tu se poteglo pitanje nadoplate za taj stroj (koji ja zapravo nisam naručio - moja narudžba je bila 8-core 3GHz Clovertown i to sam platio!)
Kako mi sad ta memorija (očito) ne paše - voljan sam je se riješiti za iste novce za koje sam je i sam nabavio (cijena memorije + dostava FedExom + PDV koji su mi zaračunali + \"nešto\" (valjda špedicija ili što već) što FedEx u Hrvatskoj (Rhea d.o.o.) cijeni 300 kn).
Memorija je isprobana u Zagrebu i radi, pa ako netko ima bilo kakav Clovertown stroj u koji bi stavio dodatnih 4GB RAM za nisku cijenu... tu sam.