TIPKOVNICA
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

TIPKOVNICA

22.05.2008 | 08:37
Nakon laganog pranja iste ne radi či slovo "č". Koristič č učjesto tog slova, jer
logično, ne radi! Oni šerafi su toliko čali da ih nečač s čič odvrnuti.
Ako ne riknete od ovog posta, čolio bih da či netko proda novu tipkovnicu.
22.05.2008 | 10:06
Nemoguće je da je problem trajne prirode ako se radi o jednom jedinom slovu. Koje si sredstvo za pranje koristio? Pretpostavljam da je nešto na bazi sapunice jer mislim da je to logična mogućnost - da ti se tanki film sapunice osušio i napravio izolaciju ispod baš te jedne jedine tipke.

Ja bi probao namočiti čistom vodom baš oko te tipke (iscijediti par kapi vode iz čiste krpe u procijep oko tipke, malo protresti, a onda okrenuti naopako i puhati fenom za kosu (iz veće daljine da ne bude prevruće) da povećaš brzinu sušenja.

Ako ne pomogne, ostane ti još kontakt-sprej. Kupuje se u Chipoteci. Natakneš cjevčicu za precizno prskanje i pustiš ga malo pod tipku i onda lupiš po njoj stotinjak puta ili dok ne proradi (ako proradi prije, ne moraš lupati 100 puta, a ako ne, nakon 100 puta sigurno neće).

Ako ni to ne pomogne, onda je vjerojatno vrijeme za kupiti novu tipkovnicu.
22.05.2008 | 10:27
Dobar savjet, skroz! Bravo majstore. Sviđa mi se onaj dio o 100 puta:laugh:
22.05.2008 | 10:59
Smajoo, (gle m kako pići!) oduševio si me sa savjetom, ali ništa nije pomoglo, pa se odlučih
raskopati tipkovnicu. Dve vure zaj...... na ovaj sveti dan i gle sve je OK.
Redom: ona mala prva tri šarafa su imbus 1mm, kojeg nema ni u jednom alatu, poslužile škarice
za nokte! E, unutra je već lakše, koristio urarske izvijaće (šerafencigere). Ima puno malih
šerafića, koji konveksnu limenu ploću vežu sa podlogom tipki. U sendviću je dvostruka folija,
pa kad u nju dođe smet (što je moj slućaj) nemožeš ga odstraniti, a da ne razdvojiš folije.
Nakon pranja sa Čarlijem, sve sam dobro isprao - NE PRATI FOLIJE I ELEKTRONIKU NA PROZIRNOM KUĆIŠTU!!!
Ima samo dva problemčića:
Tipkovnica se mora zgodno podložiti između tipki, koje gledaju u stol, kako bi se mogle ubaciti gumice
u utore na svakoj tipki.
Drugi je lampica za caps lock, koju samo ubaciš u njezinu tipku.
Nakon toga dolaze folije. Treba poravnat pokoju gumicu, prije poklapanja sa metalnom pločom. Još samo
zašerafiti 50-tak (malo pretjerujem) šerafčića i to je to!
I na kraju, bila je to rekreacija, a kao posao se ne isplati, jer sam uložio dva sata, a rabljena
tipkovnica košta manje od cijene rada. Jedino nikako da izračunam koliko vrijedi - zadovoljstvo.
Pozdrav svima!
22.05.2008 | 12:09
Svaka čast na volji. Nisam skužio da se ne radi o Alu tipkovnici. Ova stara, mogu ti reći, me nije baš oduševila tako da bih ja osobno, da imam tu staru i da se to meni desilo, jedva dočekao da imam razlog da kupim drugu.

Proceduru koju si opisao zadnji put sam koristio prije 15 godina na svom Atariju 1040, samo što je rastavljanje značilo rastavljanje cijelog kompjutera, a ne samo tipkovnice, ali se izgubljeno vrijeme baš zato i isplatilo (jer je alternativa bila zamjena kompjutera ).

Ali slažem se - zadovoljstvo nakon uspjeha je nemjerivo.
22.05.2008 | 12:15
Drugi put pukni i koju fotografiju da to dokumentiramo! I ja sam htio pitati o kojoj je uopce tipkovnici rijec...najcesce tu nema pomoci jer je ta folija strahovito osjetljiva, ali dobro je cuti da radi.
22.05.2008 | 12:34
U stvari imam par fotki u web 640x480 formatu, po cca 60 kb, pa ću ih pokušat poslati.
I ja bih alu tipkovnicu, ali puno trošim na ostalu elektroniku, uvijek mi nešto fali!
22.05.2008 | 12:38
Ja iman Alu bežičnu staru ovih par mjeseci ali nigdje ne vidim šarafiće.Izgleda mi sljepljena i dok ide ,ide,nema popravka,nego slijedi nova.Možda se i varam,ali s obzirom na tehničko iskustvo,sumnjam.Inače imam i ja živce za urarske poslove.U svakom slučaju vjerujem da mi neće riknuti.
22.05.2008 | 12:39
Iz drugog pokušaja ....
__IROM.JPG
22.05.2008 | 12:41
DRUGA
DSC04932.JPG
22.05.2008 | 12:41
TREĆA
DSC04933.JPG
22.05.2008 | 12:43
ČETVRTA
DSC04935.JPG
22.05.2008 | 12:54
Dakle, radi se o bijeloj tip., koja ima puno prostora oko i ispod tipki, tako da smeće koje padne na tipkovnicu dođe ispod tipki i uđe
u prozirnu "kadicu", pa nakon nekog vremene sve skupa izgleda kao svinjac, te nikog ne puštaš blizu - od srama! Osim toga puno vremena
provodim uz comp, tako da usput jedem, grickam nešto, a uz to sam strastveni pušač.
Vjerujem da alu tipkovnica nema toliko "šupljina" i da ju je lakše održavati. A da bi riknula sama od sebe, baš ne znam. Po svojoj sam
čak prolio colu, pa je radila - ljepljivo, pa sam je zato i prao. Imao sam na starom PM tipkovnicu sa prozirnom zaštitom, ali na šta je ličila!
Neznam da li se to može opet nabaviti, a i neznam koliko je korisno.
Čaos!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 23 sati, 43 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, m@xym, Riba, tmedven, VanjusOS, ZeljkoB, Anonimci (549)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.16 Seconds

Provided by iJoomla SEO