Kuglica od MightyMouse
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kuglica od MightyMouse

23.05.2008 | 11:19
Što mi je činiti kad počne proklizavati? Kako se to čisti?
23.05.2008 | 12:04
S krpicom od microfibre,malo namoci i okreni mis naopacke i trljaj dok ne proradi. Ja sam mislio da nema sanse,ali proradi.
23.05.2008 | 13:12
Mozes uzeti i komad obicnog bijelog papira iz printera pa isto misa naopacke i vozi ga po tom papiru. Nakon nekog vremena ces vidjeti kako ispada smece i to bi trebao raditi u pravilnim intervalima (recimo svakih 6 mjeseci) jer ako se skroz zamaze onda pomaze samo otvaranje sto nije strasno kao sto se prica, ja raskopao dva komada i rade jos uvijek
23.05.2008 | 13:36
Da, imali smo ovu temu ovdje već više puta, pogledaj razna iskustva i od prije...

Uglavnom, kuglica (tj. kotačići) u prosjeku ostanu čisti od 3 mjeseca do godinu dana, ovisno od korisnika i valjda tipa kože / higijene.
Rekord bez čišćenja je imao miš u KO na kojem sam samo ja radio, skoro dvije godine. Isti takav kod mene doma gdje ga koristi cijela obitelj obično je počeo zezati već za 2-3 mjeseca.

Dobro ju je preventivno očistiti prije nego problemi počnu, recimo jednom mjesečno. Otvranje miša je tlaka jer nije predviđen za to, ali je izvedivo i to rješava problem.

Bogati Ameri ih ne čiste, jednostavne kupe drugi, ali to mi se gadi kao koncept čisto iz ekoloških razloga.
23.05.2008 | 13:59
Ne samo da ameri kupe drugi nego normalno odu u Store kazu ne radi mi kuglica i dobiju novi! Mozda je zato kod nas garancija na njega 7 dana
23.05.2008 | 15:33
Vjerojatno zato i košta toliko jer u Americi računaju 2 za tu cijenu (1 odmah, drugi za 6 mjeseci).

Hvala svima na odgovorima!
23.05.2008 | 16:07
Baš gledam taj filmić kako se rastavlja... Čovječe, pa to je ko neurokirurgija... Pretpostavljam da će meni alkohol i krpica biti dovoljno s obzirom da je tek danas prvi put proklizio. Bar se nadam...
23.05.2008 | 19:35
Treba malo vise zivaca za rastaviti ali stvano nije toliki problem, samo polako i pazljivo
Za pocetak probaj sa papirom ili alkoholom i krpicom i nemoj ga jako stiskati jer ces shebat mehanizam ispod kuglice kao sto sam ja napravio na prvom.
23.05.2008 | 20:19
Ja ga koristim oko 6 mjeseci a počeo je proklizavat prije oko mjesec dana.Malo ga skrolam gore dolje, lijevo desno,prstom i opet šljaka.Kad zašteka onda budem već našao konkretniji zahvat.Dopalo mi se je što ima i lijevo desno,što na Win miševima nisam imao.
Kuglica OK !
23.05.2008 | 20:20
Ma čuj, poslao bi ga u vražju mater najradije, ali fakat je da mi je baš ta kuglica najjača stvar na MM-u. To da mogu scrollati i gore-dolje i lijevo-desno, i u koso, i kako god hoću, e to mi je, ono, totalni zakon.

Još da napisaše i driver da se to može i u windozama, kupio bi si odmah još 3 komada (za notebook, za PC od sina i za PC na poslu). Ali avaj, u windozama non šljakare - kako god vrtiš kuglicu, scroll je uvijek gore-dolje.
23.05.2008 | 21:13
Budi svoj !
APPLE !
23.05.2008 | 22:43
Smayo moras problem rijesavati od korijena, kupi sinu Mac i gotovo
24.05.2008 | 00:11
Moschus - pogodio si bit
;)Smayoo na posao,dolaze klimatske promjene:silly:
24.05.2008 | 09:37
Je, da... Kupit ću mu Apple umjesto idućih 20 pari cipela.
24.05.2008 | 13:32
smayoo je napisao:
Je, da... Kupit ću mu Apple umjesto idućih 20 pari cipela.

Tako je! Thats the spirit!
Koliki je sin? Ako moze raditi neka si zaradi barem za dio pa ostatak tata sponzorira, uostalom nitko ne kaze da za pocetak treba imati novi stroj
Nego jel proradila kuglica?
24.05.2008 | 19:07

Sin ima 7 godina. Možda mu je još malko prerano da sam zarađuje. Barem u tom rangu iznosa o kojem pričamo.

Naravno da nema ni sad novi stroj. Ima staru PC kantu koju smo mama i ja koristili.

Uglavnom, sve kad bi i dobio Apple, opet bi ga mahom vozio pod Windowsima s obzirom da Sunčice ne rade na OSX. A ni Urban Jungle.

Dakle, još je malo pričekati...

Kuglica je, hvala na pitanju, proradila. Bio je dovoljan papir. Za sad. Još jednom hvala svima na pomoći.
02.06.2008 | 16:35
Bacite pogled na ovog glodavca. E, to je posao... U Rijeci u Ventexu sam "ružniji" model 515 sa istom funkcionalnosti platio 135 Kn (sa PDV).

Nažalost, ne podržava OS X (nema driver).
02.06.2008 | 16:51
Stavi USB Overdrive ili Steermouse, moralo bi raditi!
02.06.2008 | 19:15
Hvala na prijedlogu. Na www.versiontracker.com kažu (nekoliko njih) ovako:

I've been a fan of USB Overdrive for years (I posted a glowing report a few months ago), but as of 10.5.2, this utility no longer works, and the developer is not responding.

It simply doesn't recognize any mouse that we've tried with it. Normally, once you install USB Overdrive and restart your Mac, you can go into its System Pref, and click on any of your mouse's buttons, and the utility will tell you which button that is corresponding to. You can then set up any actions you'd like to that button. However, it's no longer doing this, rendering the program utterly useless.

I'm posting this to make sure others are purchasing this program, at least until they start responding to problems, and come out with an update beyond 10.4.8.

A za SteerMouse nije tako loše, ali isto ima komentara kao npr.:

Had to uninstall as it broke my finder. Not enough testing?

ili

Unfortunately, it cannot make use of all nineteen F keys on the new Mac aluminum keyboards. It stops short at F16.

Da li je netko ovdje već probao tu kombinaciju (ovaj sw + Genius miš s optičkom scroll-'kuglicom' )?
02.06.2008 | 22:52
Da se nadovežem: u mom slučaju sve je počelo od mighty-mousa. Prvo je isto malo po malo rikavala kuglica da bi nakon 2 godine prestala potpuno raditi. To očekuj sigurno. Nakon godinu dana otišao je DVD pogon. Sad pred kraj, dakle oko dvije godine i nešto ode i monitor. iMac, MacMini, MacPro, MacBook, MacBook Pro, MacBook Air, iPhone, iPod (e da, i on je riknuo?!?). LOL!!! HVALA - N I K A D V I Š E N I Š T A O D A P P L E - a ! ! ! - Usput sad imam ''zvijer'' od Dell-a i Vistu. Vjerujte mi, i isprike ako sam nekog osobno uvrijedio - N I K A D V I Š E . Svima ''sretno''.
02.06.2008 | 23:23
Da tu se na žalost ne može pomoći !
Stara uzrečica kaže:( Kome je suđeno,gaće mu same spadaju.)Još da nadovežem : Iznimke potvrđuju pravilo!
Ima stvarno ljudi kojima je susret s određenom markom frustrirajući i slažem se da izabere za sebe najbolje,ali dobro je da su u manjini.
02.06.2008 | 23:54
Uvrijedio se nisam. Žao mi je da si toliko ogorčen jer time zapravo škodiš jedino sebi. Ja sam odavno zaključio da visoka cijena ne jamči baš ništa po pitanju kvalitete te da kvalitete zapravo odavno nema nigdje. Želim ti sreću s Dellom i Vistom. Osobno mislim da će ti trebati puno više nego do sad (s Appleom), ali tko zna, možda je tebi drugačije pao grah. Samo onako letimično, evo izvadak (redom prisjećanja) iz onog što se sve meni pokvarilo, i to na strojevima koji su koštali mala bogatstva i vjerovao sam da im se to neće desiti:

- HP Proliant Server, crče matična
- IBM Thinkpad neznamviše koji, koštao je u svoje vrijeme skoro 2000 €, crče LCD
- Compaq Deskpro (da, da, davno je to bilo) 575 (dakle, Pentium na 75 MHz) koji je tada koštao ko moj auto, crče SCSI kontroler
- IBM Datastar SCSI32 LVD HDD 30 GB 10.000 rpm (s 3 godine jamstva, serverski hdd), crče ničim izazvan jednog proljetnog jutra, nakon 18 mjeseci, trgovac mi se slatko nasmijao i rekao da jamstvo od 3 godine vrijedi samo ako ga kupim u serveru
- Yamaha CDR-104 eksterna SCSI pržilica, druga u gradu Rijeci, 2000 DEM cca, crče, rekoše, od pregrijavanja (ne priznaše garanciju)
- Sony CRT monitor 21" (u vrijeme kad su najveći televizori bili 25") odbio prikazivati sliku veću od veličine osobne iskaznice (stare), 3. dan nakon isteka garancije
- Dell notebook neki zvjerski (12.000 Kn prije 5 godina), nikad nije radio kako treba, od provg dana se resetirao nasumično, gubio sliku, a od 3 USB porta je radio samo jedan
- HP notebook neki zvjerski (12.000 Kn prije 3 godine), nikad nije radio kako treba, baterija nikad nije izdržala dulje od 15 minuta, touchpad je oduvijek "trzao", u jamstvenom roku HDD promijenjen 2x, optički drive crče 3 dana po isteku jamstva. Za ovo sam si sam kriv s obzirom da sam do tada pouzdano znao da je HP smeće.
- da krenem u televizore i ostalu konzumnu elektroniku?

Zapravo, bilo bi jednostavnije da nabrojim što me od računala pouzdano služilo bez ikakvih problema te to čini i danas (ako nije dekomisionirano zbog čiste knjigovodstvene amortizacije):

- moj Commodore 128D (64-ci je crkla desna CIA nakon 3 mjeseca, ali je bio švercan pa sam nadalje živio s pola tipkovnice )
- moj Atari 1040STFM (ako ne računam to što malo "pumpa" slika u monokromatskom modu)

(kucam u drvo za oba ova veterana)

- Digital Alpha serveri (2 komada u slave-master paru), još uvijek veselo voze termoelektranu od 320 MW iako je Digital već skoro 10 godina blagopokojni.
- Sun Sparc 52 server iz studentskih dana, još uvijek radi, žao im ga bacit...
- moja sadašnja Toshiba Satellite M40X-116 (ali čak ni prema njoj nemam prevelika očekivanja )

Za MacMini je prerano suditi. Još je pod jamstvom. Naravno da se nadam da će biti OK, ali neću se iznenaditi ni ako bude kao i s tvojim. Ipak je sve to made in China, a u strukturi cijene je 80% čisti marketing.
03.06.2008 | 11:38
Dražen je napisao:
...iMac, MacMini, MacPro, MacBook, MacBook Pro, MacBook Air, iPhone, iPod (e da, i on je riknuo?!?). LOL!!! HVALA - N I K A D V I Š E N I Š T A O D A P P L E - a ! ! ! - Usput sad imam ''zvijer'' od Dell-a i Vistu. Vjerujte mi, i isprike ako sam nekog osobno uvrijedio - N I K A D V I Š E . Svima ''sretno''.

Drazene bez uvrede tebi ali ako ti je to SVE krepalo nesto nije uredu s tobom tj. sa nacinom na koji se odnosis prema svojim strojevima. Kako ti je Air vec uspio krepat?
BTW Sretno sa "zvijeri", stvarno ce ti trebati
03.06.2008 | 13:56
Nisi me možda dobro razumio, krepao mi je iMac i iPod. Ostale strojeve sam samo naveo duboko vjerujući da bi bilo koji od njih isto tako završio. Moj odnos prema stvarima je takav da ih specijalno čuvam, počevši od običnog tostera pa sve do automobila. Tako je bilo i sa svim mojim računalima. Svako koje sam imao uredno sam čuvao i održavao i svako je radilo do kraja kada sam ih obično poklonio nekom ili prodao za siću, ali nikad me ni jedno nije toliko iz.....o za toliko živaca i novaca ko iMac. Usput, kad mi na Dell-u krepa optički pogon, odem i kupim drugi za 150 kn i zamijenim ga sam, za razliku od iMac optike koja košta 2400 kn + PDV + rad. Tko je tu na kraju pametan, a tko lud prosudi sam. Možda jednog dana opet kupim Apple kad se malo ''spuste'' na zemlju sa cijenama (pogotovo u HR), o bahatosti nekolicine servisa ovoga puta ne bih komentirao. Mogu još na kraju samo reći da su to iz mog kuta vrlo, vrlo loše komponente zapakirane u vrlo lijep celofan.
03.06.2008 | 19:01
Vjerojatno si u pravu, ali to je tako i inače, Apple suštinski nije iznimka. Kako statistički stoji (kvari li se u postotku više ili manje od PC kanti) treba provjeriti po nekim objektivnim statistikama.

Ja zapravo suosjećam s tobom iako meni pada na pamet jedan puno životniji primjer koji se sigurno mnogima desio. Servis (onaj običan, redovni, koji moraš u jamstvenom roku raditi) auta. Bilo kojeg. Npr. WV Passata, kao najboljeg primjera vrlo popularnog vozila nebulozno visoke cijene u Hrvatskoj (Švabe bi skakali do stropa od sreće da ga uspijevaju u Njemačkoj prodavati po toj cijeni) okruženog famom kvalitete i pouzdanosti. Redovni servis vulgaris na 30.000 = jednu nulu manje u kunama.

I onda ti se počne gasiti kad prikočiš na semaforu, a oni ti kažu da je to zato što ne znaš voziti. A kad inzistiraš, zavlače te do isteka jamstva i nakon toga ti ponude za 10.000 kn zamjenu nečeg (sonde za predkomoru od lijeve fufne) pri čemu ti ne jamče da to otklanja kvar. Itd.

To se zove novi svjetski poredak.
03.06.2008 | 19:20
Na stranu što se sada Appleom bavim kao poslom, ja sam bio i ostao entuzijast i mislim da moje iskustvo ima određenu težinu. Kroz moje ruke prošlo je doslovno stotine Macova i Apple opreme. I na prste jedne ruke mogu nabrojati one koji su se pokvarili (a da nisu uništeni neprikladnim rukovanjem). Ili sam ja jako sretne ruke ili je Appleov hardver natprosječno kvalitetan. Moje iskustvo mi govori da je ipak ovo drugo.
03.06.2008 | 21:40
Meni je roknuo PowerMac 6100 3 mjeseca nakon kupovine to je zamijenjeno u garantnom roku, i od onda nista. Cube radi bez problema zadnjih osam godina.
07.06.2008 | 19:29
Amo redom: Mighty riknuo dobio novi unatoc 7dnevnoj garanciji;
Baterija na macbooku zamjenjena jer nije davala upozorenje da je prazna vec bi se sama izgasila (6 mjeseci izvan garancijskog roka), dobio novu i mjesec dana kasnije rikne punjac, kupim novi kad gle cuda nece da puni bateriju, uglavnom stari punjac kad je riknuo na vjecna lovista je povukao i novu bateriju sa cca 5 ciklusa punjenja
to je jedini problem sa laptopom koji trpi torturu skoro dvije godine (24 sata dnevno - najduzi uptime je bio 43 dana), sad mu je rodendan za dva tjedna mozda dobije novu bateriju na poklon...

Od PC: 133ca nikad problema, celeron 400: 3 diska, amd 2kxp: 2 ploce i 5-6 keksova rama,dell latitude c810 neke baterije i punjaci, samsung 24" radio 15 dana i krepao, sad dobio novi i radi zasad...

Uglavnom zakljucak: Apple nije bez problema, ali ima ih manje nego u PC svijetu, skuplji je ali kad zbrojim popravke na svim PCevima dosad, na kraju izade isto,samo bez hrpe nerviranja, a nikad nisam imao ovako sexy stroj
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
08.06.2008 | 20:35
Ja sam imao nesreću sa 1st. gen iMacom G5 - matična.
Trenutačno (1-2 god) na PBook-u 12"G4 - za sada sve 5 iako je prošao svašta..
G3 i G4 jaje su mi šljakali super.
Nekako imam filing da je prije Apple bio pouzdaniji - dok su se radile manje količine strojeva u Taiwanu, a sada kad je krenula masovna produkcija u Kini, stvari (G5 pa nadalje) su zakurac. Na tržište izbacuju "nezavršene" uređaje npr. tanka kućičta sa nedovoljnim hlađenjem, isprobavanje novih "hi-tech, eko, pi..a mamina ekrana, raznoraznih nedostataka sa tipkovnicama i Magsafe-supersonic, turbočarčd konektora sa lomljenjem kabela i sl. gluposti.
Čista komercijala i šminka koja puno košta.
Pa kad smo povukli usporedbu sa autima- stvar je ista kao i sa Hondama prije 2000-te godine - totalno nenadjebivi auti, a sada su komercijala koja kao i Apple zaradjuje pare na staroj slavi i gomili novih djidji koje baci na tržište.

Zaključak: Najbolji komp - službeni komp.
Najbolji auto - službeni auto.

Jer brate ne košta ništa...
09.06.2008 | 13:09
Dražen je napisao:
Usput, kad mi na Dell-u krepa optički pogon, odem i kupim drugi za 150 kn i zamijenim ga sam, za razliku od iMac optike koja košta 2400 kn + PDV + rad. Tko je tu na kraju pametan, a tko lud prosudi sam.

Iskreno, nema tu pametnih i ludih, samo glupih izjava

Ako na Dellu odeš sam i kupiš optiku i zamijeniš, zašto to ne bi mogao i na iMacu? Evo, sam neki dan bivšoj metnuo DVD-R u iMaca. 340kn. Slot in tanki ofkors.

Možda jednog dana opet kupim Apple kad se malo ''spuste'' na zemlju sa cijenama (pogotovo u HR), o bahatosti nekolicine servisa ovoga puta ne bih komentirao.

Drugo za cijene i servise u nas, što se mene tiče, svi su isti - balkanci u njima rade

Osobno, od Appleova koje sam imao u ruci, a da su se pokvarili - matična na iMacu G3 - krivnja dečka koji je poželio OS X popeglati gore bez da je zadnji firmware instalirao, a onda je zakomplicirao stvar dalnjim peglanjem.

Ekran na eMacu koji je malo otišao u ljubičasto - popravili u roku 3 dana.

Nemrem se dalje sjetiti, osim da je naravno hard dva-tri puta otišao u raznim strojevima. Toliko...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 1 sat
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.81 Seconds

Provided by iJoomla SEO