27.05.2008 | 01:44
Dobro večer
Prije mjesec dana bacio sam se u Apple vode, i nabasao na mnogo problema,
što je bilo i za očekivat, nakon godina i godina rada na pc-u
do sada sam bio vlasnik prilično jakih računala, radi programa kao što su solidworks,
illustrator, indesign, photoshop, premiere.
Nakon što je apple izbacio računala sa intel procesorima što mi je otvorilo vrata
instalaciji solidworksa (tj. instalaciji windowsa u kojima se može instalirati solidworks),
odlučio sam kupit macbook pro 2.5 17" intel.
znam da će mi mnogo vas preporučit neke druge cad programe, ali solidworks mi
je apsolutno neophodan.
sada dolazimo do problema.
instalirao sam adobe cs3 na leopard, i xp sa solidworksom na drugu particiju.
Leopard je radio normalno mjesec dana, do jučer. (Cs3 je instaliran prije tjedan dana).
Prekjučer mi je bez ikakvog povoda (radio je samo VLC player u kojemu je svirala glazba)
procesor počeo raditi na 100%, ali se u activity monitoru nije moglo vidjeti koji program
toliko opterećuje procesor. Restartirao sam, ali je procesor nastavio raditi na 100%.
nakon 15 minuta radio je na 50% (jedna jezgra na 100%, a druga ništa). Cijelo ovo vrijeme je
podnožje laptopa toliko vruće da se doslovno ne može dodirnuti (stvarno ne pretjerujem).
Pokušao sam gasnuti i skinuti bateriju, to ponovno upaliti nakon par minuta, ali se opet
nastavilo. nakon 60 min je prestalo.
i evo, danas opet. malo sam zabrinut jer sam puno platio ovu zvjerku, a dosta me do sada
namučila.
Što se tiče windowsa, sve radi ok, ali u solidworksu performanse jako padnu. Vrlo često dolazi
do zaleđivanja na 5 sekundi.
Prijetelj mi je preporučio ovaj forum. Rekao je da se ovdje okupljaju apple geniji.
Eto.
Unaprijed zahvaljujem na pomoći.