error ...VideoController
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

error ...VideoController

30.05.2008 | 13:55
Kad te krene onda to ide samo.

Ovdje moj inžinjer (20 mjeseci) nije imao svoje prste.

Naime, 2x mi se smrznuo MBP i ja sa bio uvjeren da je to zbog vručine. No danas sam radio u "klimatiziranim" uvjetima i opet.
Počero sam Apple HD test i gle čuda:

error 4VDC/1/40000003:VideoController

Probao sam pročačkati nekaj na netu, no nisam našao ništa posebno. Na jednom sajtu se spominje reset NVRAM a na drugom (talijanskom) nisam niš razumio.

Jel netko imao sličnih problema, i ako je, kako je to riješio.
30.05.2008 | 15:33
Talijani su testirali sa hardware test CD-om i na kraju je zakljuceno da se radi o hardverskom problemu. Najvjerojatnije graficka.

Bas te krenulo.
30.05.2008 | 15:40
I ja sam provuko Apple HD test.

No na nekom kineskom sajtu sam pronašao da su stvar riješili sa resetom PRAMA i NVRAMA.
Resetnuo sam PRAM i NVRAM i sad čekam rezultate.

Ja se još uvijek iskreno nadam da je stvar bila samo sa vručinom no vidjet čemo.

A i sam znaš da vrag uvijek k..... na istu hrpu.
03.06.2008 | 11:45
Evo ga.... desilo se... pas m..... sad kad mi najviše treba....

Jednostavno sam jučer ugasio MBP i dans ga hoču upaliti, kad ono štanga.
Stroj kao takav radi ali monitor ni da bi.
Riba, pročitao sam sve one linkove kaj si mi poslao i vidim da ekipa ima isti problem. Samo mene ždere to, kaj ja nisam imao attachan externi monitor a i nije mi stroj otišao u deep sleep kako je nekima.

Preko target moda ga uspije dignuti i radi bez beda. Znači nije krepao system.

Kako da provjerim jel stvarno crko Video Controller (error: 4VDC/1/40000003)?

Jel problem promjeniti cijelu ploču? Kolko to iziskuje truda?

Ljudi pomagajte, molim vas, letim u njemačku u četvrtak i trebao sam stroj nositi sa sobom...

Svaki savjet dobro je došao.

===> OVO SADA NIJE ZA.... , VEĆ VAPAJ ZA POMOČ <===
03.06.2008 | 11:55
Suck
Ako vec ides u Njemacku odi tamo u Apple pa vidi sta ce ti reci! Zamjena ploce ili ekrana bas i nije najjeftinija
Evo sad sam nasao post covjeka sa istim errorom ali na novom Prou i morali su mu zamijeniti logic board
03.06.2008 | 19:10
Tomek je napisao:
Kako da provjerim jel stvarno crko Video Controller (error: 4VDC/1/40000003)?

Pa spoji eksterni monitor i vidi da li na njemu možeš dobiti sliku.
03.06.2008 | 20:06
Problem je u tome da je garancija još par dana važeća. Sutra bi ga ekipa trebal preuzeti i srediti.
Meni je veći problem kaj nemrem do mejlova i ostalih stvari, jer tu mi je sve.

Probao sam i sa externim monitorom i štanga. Još jutros sam mogao ga dignuti u target modu, sada više ni to. Poludit ču od muke i brige.
03.06.2008 | 21:53
Tomek je napisao:
Problem je u tome da je garancija još par dana važeća. Sutra bi ga ekipa trebal preuzeti i srediti.

Ufff, netko je rodjen pod sretnom zvijezdom

Tomek je napisao:
Meni je veći problem kaj nemrem do mejlova i ostalih stvari, jer tu mi je sve.
Probao sam i sa externim monitorom i štanga. Još jutros sam mogao ga dignuti u target modu, sada više ni to. Poludit ču od muke i brige.

Ovako, ako su ti ti mailovi stvarno potrebni prije nego sto ides na put sutra ih lijepo zamoli na servisu da ti odmah izvade disk iz kucista i onda sa njega sam skini podatke. Morat ces negdje posuditi eksterno 2.5" kuciste ili ga kupi u krajnjem slucaju (100-150kn) ili ako imas drugi laptop uzmi ga sa sobom pa neka ti ti oni odmah prekipaju.
03.06.2008 | 22:18
Ma rođen pod sretnom zvjezdom...

Jel ima tko za posuditi 15 ili 17'' Intela na par dana?

Ostali mi mejlovi sa hotelima i rasporedom aviona... sad neznam kak ću putovati. To me najviše muči.

Sutra pod hitno moram nekaj smisliti...
03.06.2008 | 22:37
Moji klijenti me uvijek mrze kad im to kažem, ali - "uvijek treba imati contingency plan". Teško se mogu staviti u poziciju nekog tko tako važne informacije čuva samo na jednom mjestu (kad govorimo o putnim informacijama, ja ih uvijek sve imam u mobitelu, na notebooku u mailovima, u firmi na serveru, a možda još i isprintane na papiru).

Sad kad je ovako, možeš jedino tražiti na servisu da ti izvade HDD (ako ne znaš ili ne možeš sam), kupiš eksterno USB ili FW kućište za 2,5" disk, nađeš nekog s Macom tko je dovoljno vičan da otvori tvoj mailbox s tog diska u svom Mail.app.

Pretpostavljam da si iz Zg pa valjda ima ovdje neki jabučar koji ti može pomoći sutra.
03.06.2008 | 22:42
Kaj se neda spojit na drugi komp i s tim ući unutra (glupo pitanje!)
Mislio sam ko hakeri.(nemojte me upucat)
04.06.2008 | 21:01
Tomek jesi uspio nesto napraviti?
04.06.2008 | 21:18
Nadam se da jesam. Ostavio sam MBP-a u servisu, zapravo tamo di sam ga i uzeo, a dečki idu dalje s njim na servis jer je još pod garancijom.
Ja sam uspio isčupati HD i staviti ga u externo kučište da mogu nešto i napraviti. To mi je bilo najbitnije.

Sad se zajeb.... na PB G4, sa instalacijom potrebnih app da završim nočas kaj trebam i odoh u Deuchland.

Samo se nadam da ču dobiti stroj nazad čim prije i u dobrom stanju.
09.06.2008 | 15:40
evo, konačno sam i ja nešto doznao.

kako stroj ostaje narednih 2 do 3 tjedna na servisu zbog video kontrolera i ploče, molim sve i svakoga, ako ima bilo kakav intel stroj (MacBook 13, 15 ili 17 inča) ili možda kakav iMac ili MacMini. za posudbu na tih prokletih 2-3 tjedna.

Može i na tjedan ili manje, može i na par dana pa po više puta...

Sve su mi opcije otvorene.

HVALA, HVALA SVIM LJUDIMA DOBRE VOLJE.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 1 sat
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, Ender, IgorD, m@xym, Riba, ZeljkoB, Anonimci (882)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.29 Seconds

Provided by iJoomla SEO