15.06.2008 | 02:06
Sorry na kasnom javljanju, imao sam obaveze. Za sada ukratko - 8800 radi predivno, razlika u odnosu na 2600 je velika, a u odnosu na 7300 drastična! Najveća razlika je kada se koristi pri većoj rezoluciji, a kako je to i jedini način kako je koristim, to mi je najbitnije.
WoW daje prosječno oko 60 fps sa svime na maximumu pri rezoluciji 2560x1600. Posebne vesele veliki oštri fontovi pri toj rezoluciji. Eto, sada konačno mogu reći da je Mac Pro napredak u odnosu na G5 2.5 dual sa 6800 Ultra.
7300 ima pasivni hladnjak što je fantastično u smislu buke. 8800 ima ventilator koji se čuje kod starta i buđenja iz sleepa, ali pri normalnom radu je ugodno tih i neprimjetan. Kada se karticu optereti jačim 3D-om onda se zapuše i iako nije iritantan, čuje ga se.
Zato planiram ugradnju Termalright HR-03 GT pasivnog hladnjaka. On prema testovima bolje hladi pasivno pri punom opterećenju nego serijski aktivni pri idle radu.
Ne žuri mi se jer bih prvo izmjerio temperaturu, a trenutno odlični Hardware Monitor ne podržava 8800. Zamolio sam Bresnika ako može dodati očitavanje senzora i za 8800.
U Mac Pro je kartica potpuno polegnuta na dio kućišta, pa me sada malo zabrinjava da li ću uspjeti ugurati kupljenu instalaciju Termalrighta - jer ima par vijaka s donje strane koji imaju možda i 3-4 mm. Javim kada probam.
P.S.
Pitanje za korisnike Parallelsa na Mac Pro - da li emulirani Windowsi imaju pristup očitavanju hardverskih senzora, tj. da li takvi softveri uopće rade na virtualnom stroju?