05.07.2008 | 08:08
Ja imam tog 24" iMaca .. i radim sa fotografijom i grafikom ... i to primarno za print - tisak.
I meni je dojam odlican na ovome, razlike koje vidim izmedju tiskane slike i na ekranu su zbog cinjenice da nemam kalibiriran ekran prema konkretnom printeru/stroju jer stvari koje radim ne idu uvijek na isti stroj . Jedini ekran koji sam vidio a da stvarno nisam vidio neku razliku izmedju slike na ekranu i finalnom printu je na onim Lacie 30" sa Hoodom, ali tko ocekuje nesto takvo od iMaca ???
Zbog prica na webu sam isao jako pazljivo promatrati to neujednaceno osvjetljenje na ekranu ... i istina i nasao sam ga ...samo je to cca tri milimetra od desnog ruba pri dnu ... dakle u predjelu u kojem rijetko stoji ono sto radim ... a nije da se sad ta razlika postupno prelijeva pa utjece i na ono udaljenije od samog ruba. Zapravo i ovo je toliko da jedva to vidim tak da .... ?!?!
Mislim na youtubeu sam vidio stvarno losih ekrana na tim iMacovima ... npr jedna osoba ima na ekranu mrlju duguljastu ... duzine cca 15 cm koja se pojavljuje i nestaje ... al ta mrlja je stvarno mrlja .. onak 50% siva u odnosu na recimo bijelu.
Kad stavim desktop da bude bijel ili srednje siv .... onda tek i to tek kad se stvarno time bavim vidim tu malu razliku na rubu...
Mislim da se sa tim ekranom moze sasvim korektno raditi stvari za tisak...