iBook clamshell blueberry
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iBook clamshell blueberry

02.07.2008 | 12:43
Eto i ja cu napokon zadovoljiti svoje djecacke snove, jutros krenuo iz Tampe SAD, preko ebaya, za smijesno malu cijenu... e sad nije da se zelim pohvaliti svojim novim ultra uber brzim strojem, ionako ije za mene nego za curu kao poklon za diplomski, želim par informacija od ljudi koji su imali prilike susresti se sa ovakvim primjercima...
specsi su sljedeci:
300MHz PPC G3
6GB Hard Drive
192MB SDRAM

E sad pitanja, sasvim slucajno imam 256 Mb pc133 sodimm sdrama. oce ovaj momak (ili bolje da kazem cura-vise slici nazensku) to moci progutati, koliko sam skontao max mu je jedan keks od 512 ali pc100 - oce li ovaj moj raditi?

HDD je vjerojatno standardni ATA ide 2.5"? ako nije slobodno me ispravite, da nebi kupio krivi...

E sad software: nabavio sam 10.3 na cd-ovima. po netu sam citao da je najbrzi na toj macki, pa me zanima jeli to istina, i hoce li to moci potjerati ms office 2004?

I ono najbitnije, ona ce ga vjerojatno koristiti za bazu mp3-ca, malo officea, i puno igranja starih igrica...

Na mome macbooku, igra abandonware igrice sa snes-om, scumvm, boycotom... uglavnom neke emulacije, sa pc-a je donijela simse(1-cu,a ne dvojku jer je prekomplicirana...) te je od mene preuzela ovisnost o diablu i homm,
sta se od toga moze zagrati na ovako finom malom i nadasve starom stroju?
Hvala unaprijed...
02.07.2008 | 16:00
aj baš mi reci na kraju kad ti dođe doma koliko si ga na kraju platio. znači ebay, carina, pdv, poštarina...
02.07.2008 | 16:04
zasada bez carine sa postarinom, trackingom i osiguranjem je 175$ ili oko 850 kn, a koliko ce oni na carini opalit boga pitaj, mozda prodje kao poklon jer sam zamolio da mi ga zamotaju i naznace da je poklon... <drzim fige>
02.07.2008 | 17:47
boki je napisao:
E sad pitanja, sasvim slucajno imam 256 Mb pc133 sodimm sdrama. oce ovaj momak (ili bolje da kazem cura-vise slici nazensku) to moci progutati, koliko sam skontao max mu je jedan keks od 512 ali pc100 - oce li ovaj moj raditi?

Hoće.

HDD je vjerojatno standardni ATA ide 2.5"? ako nije slobodno me ispravite, da nebi kupio krivi...

Je.

E sad software: nabavio sam 10.3 na cd-ovima. po netu sam citao da je najbrzi na toj macki, pa me zanima jeli to istina, i hoce li to moci potjerati ms office 2004?

Za OS X ne znam, vjerojatno je ok, Office će raditi, ali bilo bi sve skupa puno sretnije da nabaviš veći memorijski modul...

I ono najbitnije, ona ce ga vjerojatno koristiti za bazu mp3-ca, malo officea, i puno igranja starih igrica...

Na mome macbooku, igra abandonware igrice sa snes-om, scumvm, boycotom... uglavnom neke emulacije, sa pc-a je donijela simse(1-cu,a ne dvojku jer je prekomplicirana...) te je od mene preuzela ovisnost o diablu i homm,
sta se od toga moze zagrati na ovako finom malom i nadasve starom stroju?
Hvala unaprijed...

Pa ovisi o hardverskim zahtjevima svega nabrojanog. Većina bi trebala raditi bez problema. Na tom stroju je najveći problem niska rezolucija što je ponekad problem u OS X-u
03.07.2008 | 01:31
mislim da veci memorijski modul nece ici, imam 256, to cu uvalit pa kako mu bude, i novi disk, i to bi bilo dovoljno ulaganja u nesto sto ce mozda izdahnuti za godinu dana...ionako mora izgurati dok ne izadje novi mbp, tada ovaj macbook ide njoj u ruke, meni nova maca, a clamshell na policu za ukras, ili necakinji za igru...

riba hvala na odgovoru, jedva cekam malca da dode, da vidim kako se ponasa...
04.07.2008 | 12:56
Ja imam starog iBookicha Clamshell Blueberry - to je IMHO najljepsi Appleov laptop e v e r

Moj je G3 na 366 Mhz ak se dobro sjecam, a ima 320 Mb RAM-a i promijenila sam mu HD (450 Gb). Na njemu imam 10.3. i radi sasvim OK, Office 2004 radi bez problema .

Bas me zanima hoce li ti lupiti carinu. Javi pls.
Jer ja bih probala kupiti staru lampu (moze i neispravnu) preko eBaya, ali me frka carine.
04.07.2008 | 13:44
U Clamshell ide 512 SO-DIMM MB bez problema i HDD do 80 GB! Provjereno! I to ide u prvu verziju, tako da ide i u novije ...
04.07.2008 | 14:24
Lampi san vidio miljardu na ebayu, i to prilicno povoljne, samo je problem sto je postarina za njih uzasno skupa... javim kako je proslo...
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
05.07.2008 | 16:29
jinxie je napisao:

Moj je G3 na 366 Mhz.......i promijenila sam mu HD (450 Gb). Na njemu imam 10.3. i radi .....

450 GB ??? Interesantno
Na G3 500 Mhz - meni je 10.4 radio brže od 10.3, pa ti vidi...
05.07.2008 | 17:27
Ma sorry, typo, mislila sam na 40 Gb, a ne 450 Gb
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
06.07.2008 | 16:03
jinxie je napisao:
Ma sorry, typo, mislila sam na 40 Gb, a ne 450 Gb

12.08.2008 | 15:48
Stigao jutros... perfektan upravo pišem s njega... stavio 256 ram modul, sad ukupno ima 320, radi ko mali satić... došao sa 10.3.9 i officeom 2004 predisntaliranim, ali ionako sve to ide u smeće jer novi disk čeka da ga uvalim... samo skupljam hrabrost jer ga triba dobro rastavit za stavit disk...

Što se tiče carine naplatio poštar nešto više od 230 kunica... mislim da je to pdv, nisam siguran nisam jos stigao racunat, igram se sa novom igrackom... :-D
12.08.2008 | 15:50
BTW čudan mu je bio put dovde... iz Tampe kreniio za Montreal, tamo stajao 15 dana, onda se vratio u NY i od tamo krenio za hrvatsku, u hrvatskoj stajao zadnjih 9 dana i jutros mi došao... Svjetski putnik... Jedva čekam vidjeti curi izraz lica kad joj ga uručim, iako najradije nebi... :-D
12.08.2008 | 16:11
Hej, pa to je super!
Znaci da te cijeli ispravni iBookich kostao manje od 1100 kn!

Kladim se da ce cura biti odusevljena.

Ja bas gledam po eBayu bateriju za svoga, sve mi ga zao da lezi u ladici neiskoristen.
12.08.2008 | 16:33
Super da je stiglo ali sta je to putovalo 5 tjedana??? Malo previse, mene bi vec paranoja ulovila da je negdje u ocean pao
12.08.2008 | 17:07
Imao sam tracking pa sam znao gdje je, a i stalno sam bio u kontaktu sa curom što mi ga je prodala pa je ona pilala svoju poštu... uglavnom neko sranje sa lufthansom i nekim štrajkom pa su otkazivani teretni letovi i tako to... bitno da je tu
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 2 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.24 Seconds

Provided by iJoomla SEO