14.07.2008 | 22:56
dpasaric je napisao:
Koristimo MyBooke i uredno rade s FW, reklamiraj! Prije reklamacije još probaj na drugom Macu ako nisi siguran u ispravnost svog FW porta. Ako ćeš ga koristiti na Macu, sve particioniraj kao HFS+.
Trebam savjet ... situacija je ova;
spomenuti Externi hard se na mom iMacu normalno pali kad je spojen na USB.
Kad ukopcam FireWire upali se ono svijetlo na hardu, radi neko vrijeme i onda odustane i ugasi se. Jednostavno se nece mountat.
Kad ukljucim Hard na moj PC laptop sa FireWire odmah se pojavi.
Kad spojim na frendov powerbookg4 odmah se mounta,
spojio sam i na macbook pro od frendice odmah se mounta.
Dakle zakljucak je da nest nije ok sa mojim iMacom!
Ali kad spojim kameru prek istog firewire ulaza ... ona radi!
Citao sam da leopard ima issue sa firewire-om... downgradeao sam na Tigera ... FireWire i dalje ne radi.
Oba Booka vrte Tigera.
Updateo sam firmware od Mybook harda ali posto nemoze komunicirati putem FireWire-a onda update-a jedino USB firmware i nazove ga sub device naravno.
Kad ga spojim na FireWire i pokrenem firmware update kaze da nema devicea!
Uostalom oba dva booka netrebakju nikakav firmware update .... jednostavno radi?!?!
Ponestaje mi ideja ?!?! U cemu je fora ... eliminirani su zapravo svi problemi, firewire od iMaca ... radi s kamerom (provjereno),
firewire od Harda radi (provjereno), hrd i mac os Tiger su kompatibilni (provjereno) ?!?!?
A hard nece da profunkcionira sa iMacom ... i nece ... probao sam rebootat kad je spojen, ukljuciti kad je vec upaljen komp ... spojenog Hard upalit i ugasiti !?!?? WTF ova jednadzba nema smisla!
Ako itko ima ideju kako rijesiti ovu nedoumicu ... molim da nesto napise ... ocajan sam ... hard mi fuuul treba da ima FW!!!
milijun puta hvala.