Mybook home edition 500 radi samo prek USB?!?!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mybook home edition 500 radi samo prek USB?!?!

08.07.2008 | 05:46
Kupio sam jucer mybook 500GBm home edition, http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=355
i sad htio bih ga spojiti na firewire 400.. a on nece ?!?
Ovak .. spojim ga na USB, bootam komp, i on se mounta na desktop... sve kul!!!
Napravim isto sa firewire kabelom i nista. MIslim upali se on ... lampice mu gore i sve ... ono radi .. ali nece da se moumta?!?!
Ne vidi ga ni disk utility... tako da nemogu mu nista!

Drugo pitenje je vezano uz particioniranje. Htio bih ga podjeliti na dvije particije, jednu za backup, drugu za video sirovinu. Za sad mi je toliko dosta za video.
I sad htio sam prije ooboje imati u FAT32 ali sad saznah da na FAt32 neide nista vece od 4GB.. tako da to onda nije ok ni za backup, ni za video storage. Jer imam i u jednom i drugomslucaju vecih fileova od toga.
Koji format preporucate, i oce li to poremetiti mountanje drieva?

Kako osposobiti fckn firewire?!?! Pomagajte!
08.07.2008 | 12:45
Koristimo MyBooke i uredno rade s FW, reklamiraj! Prije reklamacije još probaj na drugom Macu ako nisi siguran u ispravnost svog FW porta. Ako ćeš ga koristiti na Macu, sve particioniraj kao HFS+.
08.07.2008 | 13:56
Definitivno probaj prvo na nekom drugom stroju pa ces vidjeti u cemu je problem ali to mora raditi bez ikakvih drivera i slicnih gluposti.
08.07.2008 | 16:09
dpasaric je napisao:
Koristimo MyBooke i uredno rade s FW, reklamiraj! Prije reklamacije još probaj na drugom Macu ako nisi siguran u ispravnost svog FW porta. Ako ćeš ga koristiti na Macu, sve particioniraj kao HFS+.

Koristio sam firewire sa DV kamericom ... i hoda bez beda!?!? Tako da mislim da nije u mom firewire portu stvar.

Mislio sam probati particionirati pa onda ako ni tada ne prepozna reklamirati ... jel to ok opcija? Ili mo onda nece htjeti ga uzeti natrag? Uostalom mogu ga vratiti i u FAT32 .. ako ga vracam! Tko ih sisa!
Nego vezano uz ovaj HFS+ format ...jeli to ovo sto disk utility zove Mac OS Extended ?!?
ili?
tnx ljudi ...stvarno
08.07.2008 | 19:33
Da, Mac OS Extended, to je to.
09.07.2008 | 02:03
jao meni ... mrzim ovakav peh...
uglavnom ... 2 davor : dali vam ti strojevi koji rade sa mybookovima vrte Leoparda???
I ako da ... jeste probali na alu iMacu ... jer .. frendica ima macbook pro i ustekali smo mybook i puf .. radi .. nikakav driver nikakav firmware od diska nist ... samo ukljucila upalila disk i to je to
Sta se mog firewire ulaza on radi jer sam danas radio capture sa kamere preko istog!!!
A i malo off topic ... sporiji mi je iMac od kada sam stavio lea ... finderu kad je u columns treba skoro sekunda da izlista sadrzaj foldera u sljedecem stupcu a na tigeru je to napravio u stotinki...???
Specsi su core2duo2.4ghz, 4 gb rama Alu iMac 24" ... tako da bi leo trebao ubrzati stvar.
Uglavnom nije valjda da nece citati drive zbog lea??? Imate kakav savjet ... ?
Ili sam osudjen an clean install tigera ...?
To ce uzet brdo vremena dok poinstaliram sve te appove natrag!!!
A uostalom kako rijesiti tu sporost sad s leom ... i boota se sporije.
Btw jedan podatak ... kad ukljucim mybook sa firewire ... nece se bootat iMac!!!Jednostavno vrti vrti i blue screen of death ... i neide dalje?!?!?!
help pipl help
09.07.2008 | 02:38
MyBook nam radi pod Leopardom i na Mac Pro i na iMacu.
09.07.2008 | 03:35
dpasaric je napisao:
MyBook nam radi pod Leopardom i na Mac Pro i na iMacu.

Any ideas u cemu bi kod mene onda mogao biti problem???
Ili prijedloga sto bih mogao probati ...? Uglavnom, mozda i nije rijec o leu ... ali nije ni problem u mybooku kad radi i na mom win laptopu i na macbook pro-u ---- mozda radi samo na laptopima?!?!
enivej ... prijedlozi are appreciated !!!
fala
09.07.2008 | 04:26
izgleda da se radi o leopard issue ... evo thread : http://discussions.apple.com/thread.jspa...1203090&tstart=0
Kako se moze najbezbolnije vratiti na tigera .... ili je jedina opcija backup pa clean install???
14.07.2008 | 22:56
dpasaric je napisao:

Trebam savjet ... situacija je ova;
spomenuti Externi hard se na mom iMacu normalno pali kad je spojen na USB.
Kad ukopcam FireWire upali se ono svijetlo na hardu, radi neko vrijeme i onda odustane i ugasi se. Jednostavno se nece mountat.
Kad ukljucim Hard na moj PC laptop sa FireWire odmah se pojavi.
Kad spojim na frendov powerbookg4 odmah se mounta,
spojio sam i na macbook pro od frendice odmah se mounta.

Dakle zakljucak je da nest nije ok sa mojim iMacom!
Ali kad spojim kameru prek istog firewire ulaza ... ona radi!
Citao sam da leopard ima issue sa firewire-om... downgradeao sam na Tigera ... FireWire i dalje ne radi.

Oba Booka vrte Tigera.

Updateo sam firmware od Mybook harda ali posto nemoze komunicirati putem FireWire-a onda update-a jedino USB firmware i nazove ga sub device naravno.
Kad ga spojim na FireWire i pokrenem firmware update kaze da nema devicea!
Uostalom oba dva booka netrebakju nikakav firmware update .... jednostavno radi?!?!

Ponestaje mi ideja ?!?! U cemu je fora ... eliminirani su zapravo svi problemi, firewire od iMaca ... radi s kamerom (provjereno),
firewire od Harda radi (provjereno), hrd i mac os Tiger su kompatibilni (provjereno) ?!?!?
A hard nece da profunkcionira sa iMacom ... i nece ... probao sam rebootat kad je spojen, ukljuciti kad je vec upaljen komp ... spojenog Hard upalit i ugasiti !?!?? WTF ova jednadzba nema smisla!

Ako itko ima ideju kako rijesiti ovu nedoumicu ... molim da nesto napise ... ocajan sam ... hard mi fuuul treba da ima FW!!!

milijun puta hvala.
14.07.2008 | 23:00
takodjer sam preformatirao mybook hdd u MAc OS extended (journaled) ... prek usb radi fino ... problem sa FIreWire ... ostaje nepromjenjen!?!?
14.07.2008 | 23:07
Hmmm...daj mi reci, ima li taj Mybook svoje napajanje ili se napaja preko firewirea? U slučaju da nema, moguće da je problem sa napajanjem preko firewirea jer pretpostavljam da kamera ima svoje napajanje kad je priključena?
Drugo, od firewirea se može svašta doživjeti. Moj bivši Powerbook je najnormalnije radio sa nekoliko eksternih Firewire uređaja, ali recimo nije nikako htio mountati drugi mac u target disk modu. Tj. mountao bi ga nakon par minuta ali se i onda ćudljivo ponašao. To je ono kad sam morao Migration assistantom seliti podatke preko etherneta zbog toga...
14.07.2008 | 23:19
mybook ima autonomno napajanje .. dakle ne obavlja to prek firewire-a!
A jesi li nekako uspio rijesiti taj issue sa target modom ... tj firewireom ... ?!?
15.07.2008 | 00:02
Ne, "riješio" sam ga novim Macbookom Pro...
19.08.2008 | 03:51
Evo da se pohvalim da je problem proslost- Vratio sam hard i nakon nesto cekanja da ga servisiraju ... bezuspjesno, pozalio se i trazio da pozure ili cu traziti natrag pare, i stigao HDD ali ovaj puta Studio edition i ustekao ja ovaj puta firewire 800, i sve radi iz prve
20.08.2008 | 12:06
Kad se vec prica o Mybook-ovima imam i ja jedno pitanjce, naime silom prilika smo nabavili Mybook World Edition - onaj sto se spaja preko mreznog kabela. Problem je u tome sto ga mac ne prepoznaje bas uvjek a i kad ga prepozna to izgleda ovako - upalim mybook pa mac i nakon sat ipo-dva rada on ga prepozna, jel se ko susreo s ovim diskom i jel postoji rjesenje da to radi odma ili u bar kracem vremenu?
20.08.2008 | 19:39
Ovo zvuči identično ponašanju sa PC mašinama na mreži, znam da neki ljudi kažu da ih u finder sidebaru vide tek nakon sat-dva...vjerojatno nešto sa samba share settinzima, ali kako nemam previše iskustva sa miješanim mrežnim environmentima ne znam detalje. No u svakom slučaju uvijek bi se trebao moći spojiti ručno sa Command-K (Connect to server), onda ga dragati sa strane u Finder, valjda će ga tako zapamtiti.
20.08.2008 | 22:20
=db= je napisao:
Kad se vec prica o Mybook-ovima imam i ja jedno pitanjce, naime silom prilika smo nabavili Mybook World Edition - onaj sto se spaja preko mreznog kabela. Problem je u tome sto ga mac ne prepoznaje bas uvjek a i kad ga prepozna to izgleda ovako - upalim mybook pa mac i nakon sat ipo-dva rada on ga prepozna, jel se ko susreo s ovim diskom i jel postoji rjesenje da to radi odma ili u bar kracem vremenu?

Moj savjet je da ako ikako mozete vratite te diskove jer su smece, mi smo se natezali valjda dva mjeseca sa ve-milom i na kraju su nam nekako odobrili zamjenu. Kao sto kazes malo se vidi a malo ne vidi i ono sto je nama bilo kljucno je brzina prijenosa koja je bila stvarno smijesna jer je to na njemu prakticno kompjuter sa OSom (neki linuxoid) i to tako sporo radi da nije normalno.
21.08.2008 | 12:27
Problem je sto je disk kupljen u inozemstvu...
Sto je najgore ni na PC-u ne radi kako treba.
A sto je tu je, neka ovo bude savjet drugima koji su ga mozda mislili nabaviti, da odustanu od te varijante, a mi cemo naseg izgleda raskopati i iskoristiti u nekom drugom kucistu...
21.08.2008 | 14:06
Ja nemam taj World Edition nego Studio edition i spojen je na FW800, i evo primjetio sam da ponekad kad probudim iMac iz sleepa ga ne mounta ?!? Ako se na gumb na kucistu MyBooka ugasi pa upali hard ... normalno ga mounta .... Jeli ovo stetan nacin rjesenja problema ... ili je ok ? Jer mi je to zapravo najjednostavniji nacin.
Osim toga meni je taj hard stalno ukljucen ... cak sam si stavio muziku na njega tako da iTunesi rade samo sa hardom mountanim. Jel ok da je non stop on ili netko ima iskustva da im to steti?
Jer ako nema stete u tome da ga zgasim i upalim kad ne mounta sam, i ako mu ne steti non stop uptime ... onda mi je to sve skupa ok
21.08.2008 | 15:32
hm... gledao sam na WD siteu :

Click for full size - Uploaded with plasq's Skitch
u vezi sa pitanjem ako steti hardu da se gasi na powebutton, i ako mu steti non-stop uptime!
I prema opisu proizvodjaca steti oboje?!? Ako steti cesto gasenje onda bi suprotno tome bilo zakljuciti da ga treba drzati non-stop upaljenog, ali po njima i ovo steti?!?
Zakljucak je da su WD diskovi najbolji non-stop iskljuceni

ZA ozbiljno ... na koji nacin na kraju (po kompromis metodi) najmanje stetim hardu?
Cheers
28.08.2008 | 14:03
tija sam samo rec da je mybook govn...o, toliko ljudi ima sa njim probleme. Sve u svemu ja radim na Mac Pro dualu sa leopardom, a taj vrazji ex.HD je izdrza cilih misec u radu i sad je na servisu, ima bit da je problem u napajanju.
28.08.2008 | 19:44
A da ja neznam sto mi je raditi sa time ... ja sam ga zamislio kao automatski backup (jedna particija) i kao storage za FCP projekte (druga particija) a ako ga moram iskljucivati "da se odmori" onda nemoze obavljati funkciju backupa po noci kako sam ga setupirao ... buhuhuh
neznam za sad sljaka pa se necu zaliti ovo sa nemountanjem ... pih ... power button OFF powerbutton ON i evo ga natrag
29.08.2008 | 02:21
Evo s obzirom da ću se i ja bacit u nabavku eksternog harda, a s obzirom da sam dosad razmišljao o nabavci MyBooka pa sad odustao zbog ovih "odličnih" reviewa jel bi mi netko mogao preporučit neki pouzdan eksterni hard? (250-500GB, fw400-800)
E da, da li se brzina imeđu fw400 i 800 znatno razlikuje?
29.08.2008 | 10:37
www.lacie.com/intl/products/product.htm?pid=10949

LaCie Rugged sa USB, FW400 i FW800

Ne kažem da su svi LaCie diskovi super al sa ovim stvarno nikad nije bilo problema i ima super reviewe.

Maksimalna održiva brzina transfera kod ovog modela:
FireWire 800: 40-50MB/s
FireWire 400: 30-40MB/s
Hi-Speed USB 2.0: 30MB/s
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 2 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 2.01 Seconds

Provided by iJoomla SEO