25.07.2008 | 16:49
Morala se naći "OFCA" za šišanje i ovsj puta sam to JA.
Moji kooperanti tiskari otkrili su još davno čarobnu stranicu
www.made-in-china.com. Kupuju sitotiskarske strojeve, rezaće mašine, laserske gravirke, pa čak i traktore. Što kažu: Samo da je zdravlja, svega drugog ima kod kineza. Pregledao ja ponudu i fakat, od čačkalica na kontejnere, preko lokomotiva do Mac Book-a. E tu je zapelo.
Apple MAC BOOK, 13-inch:White 2.1GHZ - $659
Apple MAC BOOK, 13-inch:White 2.4GHZ - $759
Apple MAC BOOK Air, 13-inch: 1.6GHZ - $699
Apple MAC BOOK Air, 13-inch: 1.8GHZ - $999
Apple MAC BOOK Pro, 15-inch:2.4GHZ - $899
Apple MAC BOOK Pro, 17-inch:2.5GHZ - $1199
Jeftino. Šta jeftino - zabadava!?
Iskusni korisnici (gore spomenuti) su me uvjerili da je to sve pouzdano. Da nisu imali nikakvih problema itd...itd.
Kupoprodajna procedura je obavljena. Kupujem Mac Book Air (a šta drugo?). S dostavom 737 USD. Lova uplaćena Western Unionom. Moram napomenuti da, iako sam optimis u duši, od početka nisam baš bio uvjeren u pouzdanost takve kupnje, ali ide ide ne ide ne ide J... 500 eura.
E ne ide.
Nakon desetak dana dobio sam pošiljku EMS-om (kineski HP expres), a u paketu ružne Nike tenisice - doduše s "AIR" đonom.
Nakon mjesec dana i 4578 mailova (sim tam - to je na kineskom) ništa. Doduše tvrtka GG Trade Co., Ltd. i njezin direktor Qing Zhang, iz mjesta FuZhou i pokrajine Fujian je skinuta sa stranica Made-in-china.com - zbog učestalih pritužbi, kako su me administratori stranice izvjestili. Oni ne odgovaraju za "fake" (od fuck) kompanije i sve što mogu podnjeti tužbu njihovom Trgovačkom sudu uz taksu ... Moš mislit!
I tako to moji Jabučnjakovci. Kod mojih sitotiskara ću na kineskom stroju otisnuti majicu s natpisom PUŠAĆ MAC ZRAKA.
PRIPAZITE KOD OVAKOVIH KUPNJI jer ako je cijena sumljivo povoljna, po Marfiju je definitivno PUŠIONA.
Pozdrav.