10.08.2008 | 15:53
Opisani postupak će raditi samo ako su ti oba stroja ručno IP adresirana, i to u istom adresnom prostoru. Potraži pitanje koje je prije par mjeseci postavio netko tko nije uspijevao uspostaviti ad-hoc WLAN vezu upravo zato što je očekivao da će se strojevi sami adresirati.
Tamo sam sve detaljno objasnio.
Moja preporuka - ne sheraj foldere na Mac-u, nego na PC-u. Sheranje foldera na Mac-u traži da aktiviraš neke ranjivosti koje su onda prisutne uvijek, a to ti ne treba.
Na PC-u ne treba nikakav folder posebno sherati ako znaš administratorski password.
Na Finder menu-u potraži "Connect to server" (command-K, ako ti je Finder aktivan) i utipkaj
(aaa.bbb.ccc.ddd je IP adresa PC-a) i kad te pita, za username utipkaj "Administrator" (bez obzira što možda prilikom login-a na PC-u uklikaš usera koji se zove npr. "pero") i odgovarajući password. Otvorit će ti se prozor s punim read-write pristupom na C: drive. Ako ti treba D: drive, onda ide d$ umjesto c$. Za slučaj da ne znaš, my documents folder se nalazi u
c:\documents and settings\(ime korisnika)\My Documents
Naravno, pretpostavka je da su ti Ethernet interfacei na oba stroja aktivirani, ispravno podešeni (što sam već spomenuo) te da je kabel koji koristiš ispravan.