DVD Drive, nastavak na "Ejecting disc on iBook G4"
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

DVD Drive, nastavak na "Ejecting disc on iBook G4"

19.08.2008 | 14:37
Ne mogu koristiti DVD drive za przenje i gledanje videa. Nakon sto umetnem disc, cudni zvukovi a zatim eject.
Pozdrav "dijete" ako ste tamo..desilo se ono sto ste i predvidjeli.
Prilikom izvlacenja onog malog disca koji je bio zastekan , vjerovatno sam ostetio drive tako da sada imam problema sa DVD przenjem i gledanjem.
CD radi ali isto ne bas onako smooth kao prije. Dali mogu sto sam uciniti ili je vrijeme za service ? Isto, posto uredaj ima vec 4 godine, neznam koliko mi se isplati investirati u neke velike popravke..no ipak bih ga volio koristiti jos neko vrijeme jer sve ostalo izvrsno sljaka.. imam dosta video koje se spremam editirati pa ce mi falit przilica.. Mozda bih mogao kupiti samo neku przilicu ? Dali to jos uvijek postoji ? i Kako bi to funkcioniralo ?
Nije mi jako hitno pa mogu pocekati za pravu i adekvatnu soluciju.
Nadam se da ce netko iz foruma, kao i uvijek, predloziti neku zabavnu...
19.08.2008 | 15:06
1) Originalni rezervni dio - papreno skupo i neisplativo na ovom stroju,
2) Zamjenski rezervni dio - moraš se malo potruditi naći odgovarajuću pržilicu, sama zamjena nije za svakoga,
3) Kupiti eksternu pržilicu,
4) Pržiti preko mreže na drugom stroju.
19.08.2008 | 16:15
Kad ste mislili na przenje na drugom stroju, dali to znaci da se mogu preko firewire-a ili usb spojiti na drugi PC ili mora biti MAC ?
Nemam bas iskustva sa time..
Ako bi kupio przilicu, dali mozete preporuciti model ?
Hvala na savijetu
19.08.2008 | 16:25
Evo, upravo to se i meni dogodilo, no to već svi znate. Kao što je dpasaric rekao, a što se tiče točke 3 pogledaj u "ve-mulju" eksternu pržilicu LG GSA-E50L, Lightscribe, externi USB2.0, retail. Meni je radila na Intel Macu bez problema i radi još uvijek na poslu na PM G4 @733 bez IKAKVIH PROBLEMA. E sad, ona nije FireWire nego USB 2.0 tako da moraš imati 2 slobodna USB porta da bi je priključio (interesantno da je na iMac-u radila samo kad su bila spojena oba dva kabla, a na poslu na G4 radi i sa jednim?!?). Imaš i Plextor koji moraš raskopati i da ti ga netko ugradi u Finder-u, ali je oko 1400,00 kn. Ovaj LG je po meni puno isplativije rješenje, iako je vanjski pogon. Još nešto, na Intel Mac-u boot je radio bez problema a na PM G4 treba stisnuti neznam sad koju kombinaciju, isto je bootao. Ili naći na eBay-u original, Apple servis i original zamjenu ZABORAVI. PRESKUPO.
19.08.2008 | 16:27
Toast npr. bez problema omogućava prženje na drugom Macu. Za Windowse nemam pojma. Bilo koja USB ili FireWire pržilica bi trebala raditi, najbolje uzeti Pioneer, to je sigurno podržano jer ih Apple koristi u mnogim svojim strojevima.
19.08.2008 | 16:31
Preko mreže može biti i Windows, naravno da strojevi moraju biti umreženi. Primjerice u Windowsima u "My Computer" desni klik na ikonu optičkog pogona i vrijednost "Sharing", kvačica, restart oba stroja i to je to. Tada optički pogon mora promijeniti ikonu u onu koja ima "dlan ispod", znači pogon se vidi sa svih strojeva u mreži, s kojih se tada može direktno koristiti kao prža.
19.08.2008 | 16:47
Hm, Dražene da li si siguran da to radi i s Maca?
19.08.2008 | 17:33
Pa kad sam imao iMac kod kuće, ta veza je radila besprijekorno, mada nisam koristio pretjerano. Govorim o jednostavnom prženju iz explorera, tj. findera, znači drag'n drop datoteka/mapa na optički pogon. Tada se lijepo na OSX desktopu vidi ta shareana optika sa PC-a. Ako to nešto znači, sistemi su bili OS X 10.5xx i WinXP Pro.
19.08.2008 | 17:37
Umalo zaboravih, na OS X se još trebaju podesiti neke "sitnice" u vezi sa dijeljenjem mapa i datoteka sa PC strojevima. Optika na PC-u za Mac-a nije ništa više od običnog HDD-a, samo je treba "natjerati" da se vidi u mreži. Dakle zapisuješ li preko mreže na HDD ili na optiku, sasvim je svejedno.
19.08.2008 | 21:55
Pozdrav!
Kad smo već kod toga,neki dan sam trebao kopirati CD,frend mi je donio mjuzu koja me ne interesira.Kopirao sam na hard pa pržio,više Cd-a.Imam laptop Acer Aspire ,pa sam mislio direktno klonirat,ali nemam kabel USB-USB,a kako nisam doma u ovim sferama nisam ni probao preko WiFi-a.Razmišljam o nabavi externog snimaća za slične situacije.Malo savjeta iz prakse dobro bi mi došlo.
Usput ,drago mi je da je Dražen popravio stil nastupa.
19.08.2008 | 23:17
Dražen je napisao:
pogledaj u "ve-mulju" eksternu pržilicu LG GSA-E50L, Lightscribe, externi USB2.0, retail.

Ne znam kako radi doticna ali moram priznati da uzivo izgleda odlicno, meni doslo da je kupim preventivno
20.08.2008 | 00:55
Nemoj SLUČAJNO spajati kompove USB-USB, može vrlo jednostavno pregoriti matična. Za to postoji UTP kabel koji mora biti crossover (križni), dakle služi za spajanje PC-PC, hub-hub... Običnim patch kablom (onaj kojim npr. spajaš router i komp) također ne možeš spojiti dva PC-a, zato jer nije crossover... E sad, kod Macova se može spojiti i FireWire-FireWire kombinacijom, ali USB-USB ni ne pomišljaj.
20.08.2008 | 03:23
Kupiti przilicu, zvuci dobro jer bih je mogao eventualno koristiti u buducnosti kao backup. Dali ce to raditi sa 10.3.9 ?
Sijecam se starih dana kad sam imao iMac sa externom przilicom, ja mislim da je bila Sony.. mogao sam je koristiti i kao player..
Nisam dugo godina zivio u HR pa neznam gdje je najbolje to nabaviti.
Momentalno sam u Puli, vjerovatno ima i nekakav pouzdan on-line shop ?
Za pocetak mozda mogu potraziti pomoc kod ekipe u knjiznici,
vidio sam da tamo ljudi dolaze sa svakakvim zahtjevima. Inace tamo idem frequentno jer imaju dobar i besplatan hot-spot za internet.
To mi dobro dodje , jer ovaj web `n walk stick je dosta spor...
Jos jedan put hvala svima na savjetima
20.08.2008 | 15:03
Fala na upozorenju!
Radije pitam ,nego li šta skurim.Morat ću na trajekt do Splita,pa pogledati šta imaju na lageru.Već mi se desilo da je na netu bilo na zalihama,a kad sam došao,NEMA.Samo mi je "Ve-mulj"malo daleko od luke za pehe,a s autom me više košta trajekt nego pržilica.Uglavnom računam na jedan dan šetnje po Splitu.Sayonara !
22.08.2008 | 11:44
Zar nema Split javni gradski prijevoz???
22.08.2008 | 14:40
smayoo je napisao:
Zar nema Split javni gradski prijevoz???

Bio bi bolje da ga nema... Pogotovo sada liti :-D
22.08.2008 | 19:45
Smajo kaj nisi bio nikad u Splitu,mislim pješke?
Boki dobro zna.To je posebna priča.Kad sam došao u ovaj kraj (na škoj) par puta sam išao busom ali više nemam živaca.Predugo je za objašnjavat,bolje vjeruj.A na kraju pješke je i zdravije.Ionako slabo znam Split ovako ga bolje upoznam,sam sam poslije omoran ko pas.
Usput kao što si možda primjetio riješili ste slučaj.Hvala i bok !
22.08.2008 | 19:53
Bio sam u Splitu, nekoliko puta, uvijek autom. Nisam siguran što mi želite reći, ali ovo zvuči kao da je JGP u Splitu gori od riječkog. A to zaista nije jednostavno.
08.11.2008 | 09:33
Meni isto riknul SuperDrive i imam eksterni i tak vec radi na iMac-u nekoliko mjeseci. E sada, kada mi se budi iz sleep mode-a u zadnje vrijeme me je pocel zezati i stalno ga hoce izbaciti iz Supera i stalno pokusava, pa ne uspije, pa opet. Nemam pojam tko ga natjerava da se izbaci. U disk utility-u dok se to pokusava pa neuspjeva izbaciti CD ne daje nikakve informacije o CD-u. Ikakvih ideja zbog cega? Da li se nekako, bez hardware-skog uplitanja, moze 'odspojiti' interni Super za vjeke vjekova? Ili neke stapic-gerilske metode da izbacim cd?
Hvala unaprijed!
08.11.2008 | 10:56
smayoo je napisao:
...ali ovo zvuči kao da je JGP u Splitu gori od riječkog. A to zaista nije jednostavno.

He-he, zaista dobro pogođen opis dileme. Rijecki prijevoz je UŽASAN, svaki puta kad svratim izgubim volju uopće se kretati po gradu, jer stan u kojem sam zivio i u kojem budem kad svratim je na donjoj drenovi pa to podrazumjeva autobus ... a ja na kraju idem pješke do grada radije.
Vezano za mrežno prženje; to se u system preferencesima podesi na sharing i nisam siguran ali mislim da bi na XP-u trebalo instalirati bonjour koji se recimo koristi za shareanje printera ... no nisam siguran.
Vjerujem da bi trebalo relativno jednostavno biti moguće recimo pržiti muziku iz iTunesa na dotični jer je od svega po pitanju sharinga mac-win najlakse bilo shareati muziku između iTunesa na macu na itunese na XP-u. Mislim da iTunes to radi bonjourom.
Ja recimo nisam još uspio natjerat iMac da "vidi" xp (xp vidi imac normalno) ali uredno shareaju iTunes lybrary bez ikakvih problema.
Hm
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 4 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BoroZvijer, jura22, m@xym, Riba, robee, ZeljkoB, Anonimci (856)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.40 Seconds

Provided by iJoomla SEO