27.08.2008 | 17:14
Riba je napisao:
ficho je napisao:
Ne zaboravi im napomenut da mogu uz to i kontrolirat sta svira na kucnim zvucnicima koristeci iPhone/iPod touch pomocu besplatne Remote aplikacije
Mislim da ne mogu, budući da ne možeš pristupiti mašini preko wireless konekcije koja se koristi za streamanje. Ja sam htio koristiti CoverBuddy i Nokiu N800 za to, međutim...
Pa za sta bi onda sluzila ta opcija u Remoteu? Nije li to ogranicenje otislo sa starim modelom AirPort Expressa? Novi (s 802.11n) kolko ja znam moze istovremeno streamat muziku i sharat printer i net, ne?!
@DenisVZ: pretpostavljam da ovo VZ u nadimku znaci Varazdin, pa ako te zanima kako radi u praksi, mozemo se dogovorit sljedeci tjedan da vidis, ja sam na Banfici
Osim ako mi neko demantira ovu informaciju da na novim modelima streaming i sharing rade istovremeno...
DenisVZ je napisao:
a) Ako čovjek doma nema Wi-Fi:
- pretpostavljam da bi išla i nekakva direktna wi-fi veza, bez routera, samo bi trebalo za računalo nabaviti ili USB wi-fi dongle ili PCI wi-fi karticu?
da
DenisVZ je napisao:
b) Ako već ima Wi-Fi za npr. pristup internetu (T-Com ili koji drugi DSL provider s wi-fi routerom):
- ako sam dobro razumio, ne bi mogao koristiti ADSL pristup internetu s tog računala dok je Airport Xpress "zakačen" za dotično računalo?
Denis
kao prvo, buduci da AirPort Extreme u sebi nema ugraden modem, mora se ADSL ili kabelski modem ukljucit u njega. Ako ima doma vec wi-fi router, nek na njemu iskljuci wi-fi i spoji ga zicom na AirPort Express.
To da ne radi pristup Internetu dok se slusa glazba kao sto vec napisah gore mislim da vrijedi samo za stare modele, al sad me Ribin post malo zabrinuo pa cu jos provjerit.