Airport Xpress za MP3 streaming na Hi-fi?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Airport Xpress za MP3 streaming na Hi-fi?

27.08.2008 | 00:38
Da pitam ovdje, tu će sigurno netko znati prave informacije.

Naime, kupio sam nedavno Logitech Squeezebox za streaming glazbe s računala na Hi-Fi liniju, i jako sam zadovoljan

Sad me neki frendovi pitaju kako bi složili nešto slično, a ja velim da ima i jeftinije rješenje od toga: Airport Xpress + AirTunes. Ja to ne koristim (koristim Linux!), i nisam "pravi" Macovac.... Pa me zanima radi li Airport Xpress "as advertised" za stremaing glazbe i u non-Mac okruženju?

Koristi li tko to za tu namjenu? Može li samo preko Wi-Fija ili ide i Ethernet?

Kakva je kvaliteta zvuka? Mislim, za nekakvo "prosječno" slušanje, nikakav vrhunski (čitaj: skupi) Hi-Fi? Ono, obični receiver i prosječni zvučnici? Pretpostavljam da se na takvoj "prosječnoj" kućnoj liniji neki nedostaci u zvuku niti ne bi trebali osjetiti?

Dakle, ukratko: mogu li prijateljima preporučiti Airport Xpress + Airtunes kao rješenje za kućno slušanje glazbe (streaming MP3 glazbe s računala na kućni receiver ili pojačalo), premda ne koriste Mac (nego npr. Windoze)?

Unaprijed hvala,

Denis
27.08.2008 | 02:25
Evo ja sam si ga bas narucio malo prije, za vikend cu javit iskustva iz prve ruke, a sad ti mogu rec sta znam:

- radi sigurno as advertised, Appleovi routeri drze preko 10% trzista 802.11n routera i ne mogu si prijustit laganje
- ne moze preko etherneta, ethernet se koristi samo za sharanje konekcije s modema
- kvaliteta zvuka sigurno nije losa s obzirom da se radi o proizvodacu najpopularnijeg mp3 playera
- slobodno preporucuj

Ne zaboravi im napomenut da mogu uz to i kontrolirat sta svira na kucnim zvucnicima koristeci iPhone/iPod touch pomocu besplatne Remote aplikacije

P.S. mogo bi se nabavit iz eu za nekih 500 kn, malo manje cak s povratom poreza i bez carine buduci da je mali pa ga je lako prosvercat
27.08.2008 | 02:51
Ja sam ga kupio baš za tu namjenu. Zvuk je odličan koliko ja čujem, čitava stvar je plug&play, nema nikakvih tramaka. Streaming kako se meni čini može ići iskuljučivo bežično. Streamati možeš sa bilo kojeg stroja na kojem možeš pokrenuti iTunese, ili AirTunes kako si već spomenuo. Možda razmisliti o problemu daljinskog upravljanja, u slučaju da je mac u istoj prostoriji problema nema jer možeš koristiti njegov ili third-party upravljač, no ako je u drugoj prostoriji...nesretna je činjenica da dok se wireless koristi za streamanje, ista veza se ne može koristiti za mrežu, pa ne možeš pristupiti remote stroju koji playa.
No ako nekog zanima jednostavno i elegentno streamanje glazbe preko wirelessa, to je to.

Eh da, sa Airport Expressom ne dobijaš prikladne audio kabele, pa treba odmah i njih nabaviti.

Osobno znam jednu osobu koja je imala neku D-Link kutiju sličnu tu squeezeboxu, da bi na kraju sve skupa zamijenila sa Airport Expressom i zaključio da je to to, također Windows korisnik.
27.08.2008 | 02:53
ficho je napisao:
Ne zaboravi im napomenut da mogu uz to i kontrolirat sta svira na kucnim zvucnicima koristeci iPhone/iPod touch pomocu besplatne Remote aplikacije

Mislim da ne mogu, budući da ne možeš pristupiti mašini preko wireless konekcije koja se koristi za streamanje. Ja sam htio koristiti CoverBuddy i Nokiu N800 za to, međutim...
27.08.2008 | 12:03
Hvala na odgovorima.

No, da rezimiram:

1) može se koristiti i pod Windozama (uz iTunes)

2) streaming glazbe NE IDE preko Etherneta, samo preko Wi-Fija

E, sada još možda koji detalj:

a) Ako čovjek doma nema Wi-Fi:
- pretpostavljam da bi išla i nekakva direktna wi-fi veza, bez routera, samo bi trebalo za računalo nabaviti ili USB wi-fi dongle ili PCI wi-fi karticu?

b) Ako već ima Wi-Fi za npr. pristup internetu (T-Com ili koji drugi DSL provider s wi-fi routerom):
- ako sam dobro razumio, ne bi mogao koristiti ADSL pristup internetu s tog računala dok je Airport Xpress "zakačen" za dotično računalo?

Denis
  • Dijete
  • Posjetitelj
27.08.2008 | 12:55
DenisVZ je napisao:

- pretpostavljam da bi išla i nekakva direktna wi-fi veza, bez routera, samo bi trebalo za računalo nabaviti ili USB wi-fi dongle ili PCI wi-fi karticu?

ak nema Wifi po meni je bolje da si kupi 15metri il koliko mu vec treba kabela 3.5mm stereo -> činčevi..
27.08.2008 | 17:14
Riba je napisao:
ficho je napisao:

Mislim da ne mogu, budući da ne možeš pristupiti mašini preko wireless konekcije koja se koristi za streamanje. Ja sam htio koristiti CoverBuddy i Nokiu N800 za to, međutim...
Pa za sta bi onda sluzila ta opcija u Remoteu? Nije li to ogranicenje otislo sa starim modelom AirPort Expressa? Novi (s 802.11n) kolko ja znam moze istovremeno streamat muziku i sharat printer i net, ne?!

@DenisVZ: pretpostavljam da ovo VZ u nadimku znaci Varazdin, pa ako te zanima kako radi u praksi, mozemo se dogovorit sljedeci tjedan da vidis, ja sam na Banfici Osim ako mi neko demantira ovu informaciju da na novim modelima streaming i sharing rade istovremeno...

DenisVZ je napisao:

da

DenisVZ je napisao:
b) Ako već ima Wi-Fi za npr. pristup internetu (T-Com ili koji drugi DSL provider s wi-fi routerom):
- ako sam dobro razumio, ne bi mogao koristiti ADSL pristup internetu s tog računala dok je Airport Xpress "zakačen" za dotično računalo?

Denis
kao prvo, buduci da AirPort Extreme u sebi nema ugraden modem, mora se ADSL ili kabelski modem ukljucit u njega. Ako ima doma vec wi-fi router, nek na njemu iskljuci wi-fi i spoji ga zicom na AirPort Express.

To da ne radi pristup Internetu dok se slusa glazba kao sto vec napisah gore mislim da vrijedi samo za stare modele, al sad me Ribin post malo zabrinuo pa cu jos provjerit.
27.08.2008 | 18:02
ficho je napisao:
@DenisVZ: pretpostavljam da ovo VZ u nadimku znaci Varazdin, pa ako te zanima kako radi u praksi, mozemo se dogovorit sljedeci tjedan da vidis, ja sam na Banfici Osim ako mi neko demantira ovu informaciju da na novim modelima streaming i sharing rade istovremeno...
[/quote]

Je, ja sam u Varaždinu....

Ako može, rado bih vidio kako to radi.

Znam kako radi kod mene Logitech Squeezebox , pa bih rado usporedio.
27.08.2008 | 20:08
ficho je napisao:
Pa za sta bi onda sluzila ta opcija u Remoteu? Nije li to ogranicenje otislo sa starim modelom AirPort Expressa? Novi (s 802.11n) kolko ja znam moze istovremeno streamat muziku i sharat printer i net, ne?!

Hmm, moguće da si u pravu, ja naime nisam ni znao da je izašla druga verzija Expressa...
  • Dijete
  • Posjetitelj
28.08.2008 | 08:40
volim ispeć pa reć.. pa sam malo peko i idem sad spat..

dakle..

slušalice sam ukopčal u AE b/g koji je u WDS modeu tak da osim kaj prek njega ide spajanje na net i komunikacija naše mreže, još šalje podatke nekom tamo Canyonu da pojača signal u mom dijelu kuće.

Pričekal da mi se restarta dotični AE i pri tom ugrozio svoje bivstvovanje (prof filozofije je radije koristio tu riječ nego bitak pa mi ostalo) prekinuvši ženin projekt prebacivanja interneta na naš server..

Nakon restarta AEa, dolje desno u iTunesima sam u dropdownu odabrao Ivaninu Sobu i mala maca se čudila onome ko se na sav glas hvali da nosi plastična odela pod krevetom.. Dakle, muzika dela..

Iz nekog razloga nudi u Airport Utilitiyu "Enable AirTunes over Ethernet" i da, odnosi se na AE tako da vjerojatno i to fercera, al nemam volju sad i to probat..

Dakle, remote..

Remote radi preko Toucha.. Remote radi preko ScreenSharinga.. i jos usput i torrenti rade..

Jel trebam probat da li i printa usput? - Printa
28.08.2008 | 15:43
Hvala na otklanjanju sumnji
Inace radi ipak AirTunes i preko Etherneta, procitao sam sinoc vrlo opsezan review na Ars Technici i zaboravio vam link dat: arstechnica.com/reviews/hardware/airportexpress.ars
28.08.2008 | 18:39
A inače se i sam AP može koristit za pojačavanje signala iz nekog dijela kuće... obrnut slučaj koji je Dijete spomenuo.
  • Dijete
  • Posjetitelj
28.08.2008 | 18:53
Mika je napisao:
A inače se i sam AP može koristit za pojačavanje signala iz nekog dijela kuće... obrnut slučaj koji je Dijete spomenuo.

Može može.. al printer dogovorno stoji kod jače polovice pa ono.. ja uključujem negdje pri sebi Canyon kad zatreba.. zanimljivo da mi signal varira, ne znam da li imaju veze ti dani u mjesecu, atmosferske prilike il nekaj treće..
28.08.2008 | 19:00
dani, dani i mikrovalna
16.09.2008 | 16:30
Radi super, ne samo da na njega spojiš bilo šta (zvučnici, linija...) nego ako imaš bežični router postaviš da ide preko njega i on ti pojačava signal, to jest djeluje kao repetitor.
Funkcionira i na Windowsima.
17.09.2008 | 18:37
Evo meni stigao napokon Airport Express i sve radi kako je reklamirano. Najjace mi je sto mogu iz dnevne sobe s iPod toucha kontrolirat muziku koja se nalazi na Macu u drugoj sobi A moze se i punit iPod/iPhone na njemu.

Preko vikenda cu se dogovorit s Denisom da mu odrzim demo pa da prenese dojmove frendu
  • Dijete
  • Posjetitelj
19.09.2008 | 01:22
Mika je napisao:
dani, dani i mikrovalna

E da znaš da je.. hilam tak ja u Botanici zadnjeg bossa i vičem svojoj braći drvcima da me diraju, da sam ja njihov i najednom sve staje osim mene koji suludo držim grane u zraku i neko zeleno lišće šušti.. i niš.. svi ukipljeni status bar pocrveni..

Izlazim iz full screena i vidim da nema interneta u ateljeu..

a kokice mirišu.. i čuje se puk-puk-puk iz kuhinje..

E tad sam izvukao tog crnog Canyona iz kutije, otpuhnuo prašinu i palim ga da družina ne ugiba zbog mene ak se ženi grickaju kokice..
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 2 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Borisone, Ender, Riba, rusty, songoku, stefanjos, Anonimci (618)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.32 Seconds

Provided by iJoomla SEO