Kupovina u Sloveniji ili Austriji
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kupovina u Sloveniji ili Austriji

02.09.2008 | 09:48
Da li postoji razlika u iMac-ovima za austrijsko ili slovensko trziste u smislu da je OS na njemackom ili slovenskom (ovo je malo vjerojatno)? Takodjer, da li je i tipkovnica drugacija?

Hvala na odogovorima!

Pozdrav!
02.09.2008 | 11:48
koliko ja znam, OS X se u dva klika podesi na engleski jezik, ako već i nije podešen.
naravno da je razlika u tipkovnici, ali ti možeš kupiti stroj sa international tipkovnicom i zamisliti da se na uglatim zagradama nalaze Š i Đ
02.09.2008 | 23:44
Ja sam kupio u Mariboru svoj iMac ... razlika je ta što ti ga skinu sa ladice i druga nikakva. OS te pri instalaciji pita jezik kažeš Croatian .. i to je to. A što se tiče tipkovnice identićna je "Hrvatskoj" tj nema ni Hrvatske ni Slovenske ni Srbske Bosanske ...Makedonske tipkovnice nego tipkovnice sa čćžšđ slovima i tu možeš, da kupiti u Sloveniji.
Eto nadam se da sam pomogao.
Ah da u Austriji naravno nemozes
03.09.2008 | 00:43
Hvala, ipak sam narucio kod nas u Filex-u.

Sad cekam da dodje pa krecem s pitanjima.

Pozdrav!
03.09.2008 | 00:45
Eto me vec s pitanjem... Dodao bih jos 2x2 Gb RAM-a. Jel' to mogu sam napraviti ili moram nositi u servis?
03.09.2008 | 04:53
hehe osim ako neznas odvidat jedan (doslovno) saraf ... nemoj nosit nikud nego sam. evo tutorial
Sretno .... ako odlucis kupit 1gb ram ja prodajem riginal 1gb od iMac 24" alu za 100 kn
03.09.2008 | 10:26
Hvala!

Treba mi 2x2 GB RAM-a, 2x1 dobivam sa iMac-om...

Pozdrav!
03.09.2008 | 14:03
Popaj!
I ja sam ih zamijenio.Kad ga dobiješ , vidjet češ da nije teško.Sad imam isto 2x1GB u rezervi.Sretno !
03.09.2008 | 22:15
Eto, i meni stigao prvi Mac... Sta drugo reci nego da sam odusevljen i kako je netko vec rekao, ne znam sto sam radio tolike godine na PC-u (osim na poslu, naravno)...
04.09.2008 | 19:36
Mislim da je kupovina u Hrvatskoj dobar izbor. Prije 15-20 godina je to bila druga prića. Mog prvog osobnog Maca (Clasic - ako ga se još netko sjeća) sam kupio u Austriji u Grazu i platio 3.500 DEM-a. Razlika do cijene tadašnjeg ACS-a je bila 1.500 DEM-a. I još sam uz njega dobio Stylewriter i naravno, njemački Mac os 7.0. Razlike u cijenama sada više nisu kao nekad. Doduše, ako naletite na neki "sonder angebot" u Austriji ili Njemačkoj, tada se može nešto ušićariti. No tada kupujete Maca po kojem su tandrkali svi koji su došli u trgovinu ili koji se "kvarco" u izlogu pola godine i bez obzira na međunarodnu garanciju neke stvari vam u servisu ne priznaju.
09.09.2008 | 23:59
bok ja sam novi ovdje pa da pozdravim prvo
nego razmisljam o kupovini macbooka u sloveniji.vidio sam da ih ima jeftinijih nego kod nas i plus sta vjerojatno mogu sredit vezu na granici moglo bi ispast dosta povoljnije.sad ako slucajno zna u kojem ducanu je najbolje kupovat tamo?i koji model uopce? vidim da svi imaju x3100 integriranu pa me takodjer zanima kako se ona ponasa sa maya programom i ima li tko mozda iskustava s radom u mayi na macu?
13.09.2008 | 23:35
Cek sam malo ..po ovom vasem sto citam. iMac ima samo dva utora za memoriju? Posto namjeravam uzet novi 24" iMac mislio sam nadogradit na 4GB. Znaci li to da moram novih 4GB memorije uzet? Da ne mogu samo jos 2GB?
13.09.2008 | 23:58
Da , tako je !
Ima dva utora u kojima su po 1GB, a za nadogradnju na 4GB trebaš uzeti 2 x po 2GB.Možeš uzeti i 1 od 2GB ,pa plus onaj 1 i imaš onda 3GB.
Međutim memorija nije toliko skupa i isplati se . Pozdrav !
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 2 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.31 Seconds

Provided by iJoomla SEO