Kupnja vanjskog diska od 1TB
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kupnja vanjskog diska od 1TB

• lex
  • Korisnik
  • 5
11.09.2008 | 22:21
Kako naslov kaže, dosta mi je hitno da kupim vanjski disk jer mi je moj unutarnji pun. Imao sam namjeru kupit WD studio edition od 1 TB ali sam čitao malo po forumu i vidim da nisu svi zadovoljni.... Molim savjet.
11.09.2008 | 22:59
Bok !
Moj je 500GB i za sada radi OK,međutim malo je glasan.Kad ga uhvatim rukom osjećam vibracije i to se ćuje kao zujanje.Iskreno, ne znam da bih ga zbog toga preporučio,ali to je samo moje iskustvo.pričekaj ipak iskusnije za konkretan odgovor;)
12.09.2008 | 00:15
Ja imam WD my book - world edition (bijeli). Kad sam imao iMac disk je radio bez problema, radi i sada na Visti. Interesantno je da je sučelje LAN a ne USB ili FW. Radi dosta (kažem dosta) tiho, ali ne i nečujno. U usporedbi sa iMacom je bučan, u usporedbi sa PC-em, tu su negdje (s tim da sam "dosta uložio" u piceka da bude tih), dakle negdje oko 22-28 dB. E sad ljudi ima jedna stvar koju mi je priopčila jedna frendica iz njoj bliskih izvora, naime radi se o tome da u HR postoji zakon prema kojem se roba može vratiti prodavaču u roku od 45 dana sa urednim računom i KOMPLETNOM AMBALAŽOM ukoliko nismo zadovoljni sa proizvodom, i to bez IKAKVOG OBRAZLOŽENJA. Idealna stvar za primjerice isprobati neki ovakav hard kod kuće, u miru.
  • lex
  • Korisnik
  • 5
12.09.2008 | 00:18
Ovo je korisno znat. Gledam po internetu, rijetko tko nudi nešto slično kao myBook 1TB...
12.09.2008 | 00:22
A jesi li razmišljao o Time Capsule? Znam da je skup, ali ipak...
  • lex
  • Korisnik
  • 5
12.09.2008 | 02:26
Jesam, i uzet ću ga u 12 mj. kad postoji šansa da ću ići u Ameriku.
12.09.2008 | 16:05
Dražene, ima li tvoja frendica načina provjeriti tu informaciju? Ono - možda dobiti točan broj Narodnih novina u kojima to piše? Jer meni to zvuči malo, pa, ajde... nategnuto?
12.09.2008 | 16:42
Iskreno sumnjam u to jer 45 dana nemas ni vani za vratiti prozivod
Ajde zamislite sad uzmem ja nesto na 45 dana i tako jos uzme dvoje ljudi i onda ona cetvrta budala kupi to isto za iste novce ali je to vec rabljeno 4 mjeseca?
Mi smo kao firma uzeli u VeMilu neke diskove (eksterni wd ethernet) i nakon pol sata skuzili da nam je to neupotrebljivo koliko je sporo i onda smo se natezali s njima jos 2 mjeseca da nam to zamijene. Kupujemo relativno cesto kod njih i imamo i neki popust pa smo se namucili dok su nam to odobrili, pisali jos i neke molbe i zvali sto puta tako da mogu samo zamisliti kako bi reagirali da dodje pojedinac sa takvim zahtjevom nakon mjesec dana
  • lex
  • Korisnik
  • 5
12.09.2008 | 18:17
Zadovoljio sam se s MyBook-om od 1TB. Malo se čuje al nije strašno...
12.09.2008 | 19:10
Pitat ću je, ona je pravnik.
12.09.2008 | 20:24
Nedavno sam kupio uređaj,zapravo više toga na više mjesta,te me sad ovo podsjetilo da sam negdje na kraju računa pročitao,da se roba može vratiti ako ne odgovara,samo sa originalnom ambalažom.Tražio sam račun ,ali da me ubijete ,ne mogu ga naći.Ako ga nađem pošaljem scan.
Dodatak : u Splitu !
  • lex
  • Korisnik
  • 5
12.09.2008 | 20:44
Da ne otvaram novu temu. Kupio sam MyBook studio 2 edition 1 TB i na njega sam postavio iTunes Library al kada otvorim particiu na koju sam postavio library, ne vidi se njezin folder? Zašto?
13.09.2008 | 17:55
A koliko je taj WD brz? Naime trebao bi jedan vanjski disk za obradu videa, moze li se na njega bez problema capturirat HDV materijal i isti obradjivat? Ili je za tu svrhu neka druga preporuka?
13.09.2008 | 22:11
I ja sam kupio WD Studio Edition 1 TB. Brzina mu je 7200 rpm, a sto se tice brzine prijenosa podataka, ima USB 2.0, Firewire 400 i 800. Ovo drugo ti je mislim dosta ako ces ga koristiti za obradu videa...
14.09.2008 | 00:05
Da sad ne otvaram novu temu, može objašnjenje
Koja je razlika između time capsule i eksternog diska, Nije valjda samo u bežičnoj vezi time capsule?
Pitam zato jer se ja dvoumim između te dvije opcije:blink:
14.09.2008 | 15:03
Mr_Orange je napisao:
A koliko je taj WD brz? Naime trebao bi jedan vanjski disk za obradu videa, moze li se na njega bez problema capturirat HDV materijal i isti obradjivat? Ili je za tu svrhu neka druga preporuka?

Uzmi obavezno fw800 i nebi trebalo biti problema. Naravno najbolje je da je disk u kucistu ali ako nemas Pro stroj nista od toga
14.09.2008 | 15:08
BigMac je napisao:

Koja je razlika između time capsule i eksternog diska, Nije valjda samo u bežičnoj vezi time capsule?

Sto ti znaci "samo" u bezicnoj vezi? U principu osim sto Capsule sluzi i kao wi-fi router na kojeg mozes nakaciti i printer ili jos diskova bitne razlike i nema i ne razumijem bas sto bi ti jos
  • lex
  • Korisnik
  • 5
14.09.2008 | 15:11
Zna li netko da li je uredu gasit/palit mybook 2-3 puta dnevno?
15.09.2008 | 08:33
Dražen je napisao:
Ja imam WD my book - world edition (bijeli). Kad sam imao iMac disk je radio bez problema, radi i sada na Visti. Interesantno je da je sučelje LAN a ne USB ili FW. Radi dosta (kažem dosta) tiho, ali ne i nečujno.

Pa njega barem mozes stavit na tavan, u podrum, u ormar...
15.09.2008 | 13:38
Moj myBook od 1tb je spojen na iMaca i konstantno upaljen, pali se sam po potrebi tako da ga uopće ne gasim.. nemam potrebe. ISta stvar s maxtorom od 300 gb. A inače, mybook od 2 gb je op meni bučan, ovaj od tere niti ne čujem, išo sam gledat dal sam ga uopće upalio kad sam ga prvi put spajo

TAj disk jedostatno brz za obradu HDV-a, cijelo ljeto sam bio na tim diskovima, dakle, jedan mybook od 500gb i jedan od 2 tb, spojeni na fw 800. S njim dobiješ i fw800 na fw 400 kabl, tako da ako ti zatreba napraviti link ili nešto fw 400 spojiti na njega, možeš.. a naravno, možeš biti "pametan" pa si stvoriti usko grlo, spojiti ga fw 400 na komp, pa nalinkati diskovlje sa fw 800 na njega :PP
Prijenos podataka je, čini mi se, nisam 100% siguran, 100gb - sat vremena, manje više.

Lex, nisam siguran kako si postavio liberary na mybok, ako možeš detaljnije opisati. Najme, ako hoćeš imati glazbu na njemu i vrtjeti je s njega, prekopiraj cijeli itunes folder na njega, odpoji go, izbriši sve u itunesima šta imaš, spoji disk, naštimaj da je liberary na njemu. Ja sam tako to riješavao, ako netko zna za neki drugi postupak, nek napiše
  • lex
  • Korisnik
  • 5
15.09.2008 | 13:48
Hvala na opširnom odgovoru!!

iTunes liberary sam naštimao tako da sm u iTunesima pod prefernces>advance> iTunes music folder location postavo lokaciju mybook. Budem poslušao tvoj savjet i napravio kao ti. Inaće glazba mi svira al je nema kao folder na mybooku al je ima u iTunesima kad je My book uključen, ako ga isključim popis postoji al ne mogu pokrenut pjesme.

Znači slobodno ne gasim mybook, to mi dosta znači jer radim backup na njega?
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
15.09.2008 | 23:57
Mika je napisao:

....S njim dobiješ i fw800 na fw 400 kabl, tako da ako ti zatreba napraviti link ili nešto fw 400 spojiti na njega, možeš.. a naravno, možeš biti "pametan" pa si stvoriti usko grlo, spojiti ga fw 400 na komp, pa nalinkati diskovlje sa fw 800 na njega :PP

Sorry na OT,

gdje se u Zagrebu može kupiti FW400 na FW800 kabel ili adapter ?

• lex
  • Korisnik
  • 5
16.09.2008 | 08:46
Chipoteka, mislim da bi oni trebali imat, ali i svaki veći dučan inf. opreme.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 2 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.40 Seconds

Provided by iJoomla SEO