19.09.2008 | 21:09
Zadnje vrijeme je hrpa glasina o novim macbookovima koji bi trebali brzo doči, e sad mnogi ih sa nestrpljenjem očekuju, uključujuči i mene jer bi mjenjao svoj macbook za macbook pro a trenutni mi je malo velik i skup...
E sad mene
ne zanima šta vi mislite o tim
glasinama niti
nagađanja što če apple napraviti več me zanima kakvo računalo bi zadovoljilo sve vaše potrebe...
(ja ču pričati o laptopu jer me jedino to i zanima, ali nemojte se ograničiti samo na to i stolna su dobrodošla)
Znači zaboraviti glasine i probat stavit mašti na volju kakvo računalo želite da apple napravi u sljedečih godinu dana...
Mogu ja prvi?
trenutno imam macbooka koji me služi savršeno, ali ima par nedostataka i s obzirom na napredak tehnologije ima mjesta za poboljšanja...
Vanjski izgled:
13 je skoro pa idealna veličina, iako bi 12ka sa sadašnjim rezolucijom možda bila bolje rješenje za mene, ili barem smanjiti ovaj rub oko ekrana na macbooku- znači smanjiti footprint
debljina mi ne smeta, ali kako je tehnologija napredovala očekujem tanji laptop, ili iste debljine sa dosta večom baterijom
definitivno malo
lakši macbook jer je ovaj malo težak za svoju veličinu...
Kučište:
aluminij je vjerojatno pravo rješenje jer im svi proizvodi idu prema aluminiju(osim iphonea..crna ovca obitelji) ali
karbonska vlakna su moja tiha patnja, iako se vjerojatno neče nikada dogodit...
unutrašnjost:
Intel naravno (normalni, a ne onaj iz aira) na bilo kojoj frekvenciji večoj od 2GHz,
2GB rama kao default (sa
8 maximumom)
250-500 GB hdd-a, jos kad bi bio ssd (recimo za godinu dana 256GB bi bilo možda i dostupno smrtnicima)
grafika ne mora biti top-end, ali barem da nije ova glupa intelova koja me nervira... iako bi kombinacija integrirane i odvojene bila idealna...(ono kao ušteda energije i druge priče), te da kao vanjski monitor može povuči 30''cinemu
blue-ray bi bio fin ali samo kao pržilica, za backup, ali samo čitač mi ne treba
TRI(brojkom:3) usb porta minimalno
3G data modem bi veoma dobro došao...
a multitouch naravno, osvjetljena pipkovnica,
cijena: oko
1000€ bi me izmamila u trgovinu i ulazak u još dublji minus na računu...
Ajmo onda mašti na volju molio bi vas, samo da znam jeli previše očekujem ili možda i ne...