16.10.2008 | 11:17
Bok svima,
pokrećem ovu temu jer o njoj znam vrlo malo kao pretpostavljam i još dosta ljudi na forumu. mene interesiraju prednosti i mane obije varijante.
naime, kako je pojavom novih mac notebooka SSD postao vrlo aktualna mogućnost, a pretpostavljam da će njegov ulazak u računala biti u porastu kako vrijeme bude prolazilo, mislim da bi neka recenzija/osvrt/savjet mogao pomoći mnogim ljudima na forumu.
---
da ilustriram svoj slučaj... grafički sam dizajner, obzirom na tržište i mogućnosti (ok, malo sam i control freek) u većini slučajeva radim od nule do tiska (uključujući i debatu sa strojarom na speedmasteru). također, tu je i fotografija koja polako ali sigurno ponovno i velikim koracima (14 Mpix Pentax k20) ulazi u moj svakodnevni život. to sve skupa znači da trebam puno "brzog" prostora. također, tu je i potreba za mobilnošću. sve više radi fotografije ali i radi dizajna.
trenutno radim na stolnom G5 2.5 dual i MBP core duo 1.8 s 2 vanjska FW diska u kombinaciji s oba računala (prema potrebi).
sklon sam zamijeniti oba računala s novim MBP 15" + 24" cinema kako bi računalo imao uvijek sa sobom a u studiju mogao koristiti ono što sam imao i do sada - 2 monitora (cinema 20" + cinema 17").
---
ovaj prethodni pasus možda i nema direktne veze sa pokrenutom temom, ali budući da razmišljam o ovakvom upgrade-u, radi posla, važno je i kakvim ću diskom opremiti taj ev. novi MBP.
hvala unaprijed i nadam se da će i drugima koristiti.
m.