16.10.2008 | 12:44
Prije pola sata sam iz ciste radoznalosti napravio ovaj mali test izmedju
Mac Pro 8 core 2.8 s 4 GB RAMA i PowerMac G5 dual 2.3 s 6.5 GB RAMA
Odlucio sam ga postati i ovdje kako bi eventualno pomogao nekome tko mozda misli nabaviti novi Pro stroj za slicnu namjenu, a kao i ja misli da su svi oni testovi kojima se hvale novi proizvodi malo nabrijaniji brojkama nego u stvarnosti.
Isto tako htio sam vidjeti kako se PowerMac G5 star 3 godine pretrpan softverom i sa samo 2 jezgre danas nosi s novijom softverom.
Evo sto sam napravio:
Odlucio sam se za 3d test (iako nemam nekog znanja iz tog podrucja)
Na oba stroja sam otvorio Luxology MODO 3.02 te otvorio jedan njihov training projekt ciji rezultat mozete vidjeti na slici ispod.
U isto vrijeme pokrenuo Transmission i stavio skidati po par filmova jer nisam imao pojma koliko bi to sve moglo potrajati.
Prepisao sam i neke podatke iz rendera:
Image size: 1500x750px
AA Samples: 32
Indirect Rays: 256
Surfaces: 9
Segments: 7310
Vertices: 4.64M
Polygons: 7.86M
Rezultat je sljedeci:
PowerMac G5 dual 2.3 i 6.5 GB RAMA je posao odradio za 26 minuta i 48 sekundi i CPU se zagrijao na 72 celzija
Mac Pro 8 core 2.8 i 4 GB RAMA je isti posao odradio za 2 minute i 9 sekundi i nije se ni oznojio na 38 celzija
Ja sam ostao impresioniran (iako, napominjem ne znam skoro nista o 3d-u kao i o vremenskim trajanjima renderiranja u drugim situacijama,a isto tako to je bilo nesto najteze cime sam ih trenutno mogao uposliti)