Veliki problemi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Veliki problemi

02.11.2008 | 17:04
Boki, mislim da "oportunist" nije riječ koju si tražio.

Dražene, Bokijev ton možda jest donekle uvredljiv (iako ne vidim što je uvredljivo u "endemska vrsta" - to je jednostavno istina, možda te boli, ali sigurno nije uvreda), ali teza stoji - što ti zapravo ovdje radiš i što očekuješ postići? Ako misliš da ćeš sresti istomišljenike - sigurno nisi previše inteligentan (pa kako god to tko nazvao). Jamačno je da istomišljenika imaš, ali takvi ne zalaze na ovakve forume. Dakle - traži ih drugdje.

Ako pak ne tražiš istomišljenike, a iz aviona je očito da ne sudjeluješ konstruktivno u diskusiji, što onda očekuješ od svog vremena provedenog ovdje? Ja osobno ne vidim više nijedan razlog (ne kažem da ih nema, ali ja ih ne vidim!) osim da izlijevaš svoju žuč po nekom tko ti nije kriv za tvoju nevolju i da se naslađuješ time što se nekom ista dogodila (ovdje si toliko bio zaokupljen time da nisi ni stigao pročitati kako je čovjeku Mac pod jamstvom). Ako je tako (a to je moja pretpostavka), kako ti već rekoh, ja smatram da imaš ozbiljnih psihičkih problema i da trebaš potražiti profesionalnu pomoć koje ovdje nema. Takve stvari nije pametno odgađati, jer što ti bolest više napreduje, to su posljedice teže. Zato lijepo logoff odavde i pravac po uputnicu.

Ukoliko postoji neki treći razlog (koji si do sad vješto skrivao), prestani se onda ponašati ko neodraslo razmaženo mamino derište koje mora svima pokvariti igru ako ne pobjeđuje.

Evo, moj je prijedlog - otvori lijepo topic i izloži suvislo i razložno svoje teze zašto je PC bolji od Mac-a pa možemo o tome diskutirati vrlo detaljno i konstruktivno, bez žuči i zajedljivosti. Ja bih vrlo rado sudjelovao u jednoj takvoj diskusiji i nisam siguran da u ovom času zasigurno znam na kojoj bi strani više bio (također koristim obje platforme i jasno vidim prednosti i nedostatke svake od njih). Admine ćemo zamoliti da nekom dodijele moderatorska prava kako bi raspravu držali čistom od emotivnih ispada s bilo čije strane i to je onda neka komunikacija koja ima konstruktivan smisao.

Hoćeš li prihvatiti moj prijedlog? Hoćeš li da ja otvorim topic?
02.11.2008 | 17:18
Riba je napisao:
AJmo bez nervoze... ja razumijem i Draženovu stranu, i ja bi se uzrujao da mi se dogodi sličan kvar.

Slažem se. Ali to je tako. Ako kupuješ skupu stvar, očekuješ da će imati skupe servise, a ne jeftine. Npr. koliko košta zamijeniti kvačilo na BMW-u, a koliko na Fiatu Punto?

Tu je sigurno veći problem "domaća" logistika koja svakog može dovesti do ludila, iako ja u pravilu izbjegavam takve usluge ako ikako mogu.

Ali - nisam htio ovdje raspredati tu diskusiju, no ne mogu izdržati - niti jedan (niti jedan jedini od 9 PC strojeva što sam ih što privatno što službeno dobivao na korištenje nije izašao ganc nov iz kutije potpuno, 100% ispravan, a bilo je tu svačega: od običnih slaganaca pa do najskupljih brand-namea (Digital, Compaq, DELL, HP, Toshiba). Mac Mini je zapravo prvi takav kompjuter nakon Atarija ST koji sam dobio 1988. To je Erik jako dobro napisao neki dan - s Macom ćeš možda jednom imati veliki problem, a s PCjem svaki dan stotine malih. Kad zbrojiš utrošak vremena (ako popravljaš sam) i novca (ako plaćaš nekom) i gubitak efikasnosti, šteta je neusporedivo veća na PC strani, samo što je razmazana kroz svaki dan korištenja pa se "ne vidi".
02.11.2008 | 17:33
Nema potrebe za otvaranjem topica takve vrste, zna se dobro kako te diskusije završavaju, otkad je Apple-a i Microsofta. Još jednom, samo sam izrazio svoje mišljenje. A ovo za psihijatrijsku ustanovu - lol, uljepšao si mi dan, ti si čovječe car.
02.11.2008 | 18:16
Dražen je napisao:
Nema potrebe za otvaranjem topica takve vrste, zna se dobro kako te diskusije završavaju,

"Zna se" je izraz koji dosta loše podnosim u zadnjih 18 godina. "Zna se" redovito koriste oni koji zapravo ne znaju nešto što bi htjeli ili trebali znati pa pribjegavaju tom nekom općem, maglovitom, nedefiniranom znanju. Što "se" zna? Za mene "se" ništa ne zna dok se ne složimo da svi to znamo pa se onda to može uopćiti da "se" zna.

Ako smatraš da nema potrebe jer "se" zna, što se onda uopće javljaš izraziti svoje mišljenje? Kad "se" sve zna.

Dražen je napisao:
Još jednom, samo sam izrazio svoje mišljenje.

Dražen je napisao:
Moj savjet je da to prodaš nekom za dijelove.

Čuj, daj se odluči. Izražavaš li mišljenje (koje nitko nije tražio) ili daješ (loše) savjete? Kakav je to čovječe savjet da pokvareno računalo pod garancijom proda nekom za dijelove?

A ovo za psihijatrijsku ustanovu - lol, uljepšao si mi dan, ti si čovječe car.

Drago mi je da je barem netko nekom uljepšao dan, jer ti sigurno nisi nikom.

Trollaš bez veze, ne želiš se upustiti u konstruktivnu i argumentiranu diskusiju, samo tražiš priliku da nekom istreseš svoj čemer i jad. Čovječe, stani malo i zapitaj se kamo ideš. Ponašaš se točno kao oni nesretnici koji se drže za šank na autobusnom kolodvoru i čekaju da netko nesmotren stane do njih.

Uvrijedio se ti ili ne, ali to je tvoj "behaviour pattern".
02.11.2008 | 18:58
Kaj nisi onda išo u političare?
02.11.2008 | 20:50
Ne mogu se kvalificirati. Loše lažem, ne znam krasti, iz mog životopisa je na prvi pogled jasno da svoj novac zarađujem vlastitim radom.
02.11.2008 | 21:02
Ih smayoo, pa "zna se" zašto normalni ljudi ne idu u politiku ...
02.11.2008 | 21:29
:laugh
:@ smayoo , staloženo i argumentirano,svaka čast.
Ja sam friški i kao PC korisnik , a još više kao Mac korisnik . Radio sam davno kao HI-FI,Video,TV itd konsignater,te sa servisima i vidio sam i tada razliku između brand robe i "ostale".
A ako je nekome suđeno da mu gaće spadaju,netreba srati uokolo.Nek se drži svoga stada,ili nek ide po uputnicu.
02.11.2008 | 22:59
Jako si kulturan, svaka čast. Ne želim više raspravljati na ovom forumu, a što se tiče vlasti drugi puta pazite za kog glasujete pa nećete biti isfrustrirani. Ako ti se život u Hrvatskoj ne sviđa idi slobodno kud te volja. Ima ljudi koji su ginuli za ovu zemlju da bi se vi mogli ovdje preseravati. To je to od mene
02.11.2008 | 23:22
Eh, kamo sreće...

Ali tu legendardnu rojsovsku (i miloševićevsku!) rečenicu neću odšutjeti. "Kome se ne sviđa - nekide." (tim naglaskom)

Ne idem ja nikamo. Ovo je i moja domovina. U njoj sam se rodio, odrastao, školovao, radio 15h dnevno za 300 maraka. Ako nisam za nju poginuo, ne znači da nisam krvario. Ako mi se u njoj nešto ne sviđa, radim na tome da se to promijeni. I da nismo tako radili, ne bi sada bili tu gdje jesmo, nego bi i dalje bili u devedestrećoj, u jadu i čemeru. I sigurno ti ne bi bio jalan što si jedini kojem se pokvario iMac.

I što ti je to uopće trebalo? Ovdje si jedini izvor frustracije ti.
03.11.2008 | 11:15
Dražen je napisao:
Jako si kulturan, svaka čast. Ne želim više raspravljati na ovom forumu...

weeeeee :-D

Nitko nije rakao da si glup, samo ti nudim dvije opcije... ili si glup ili se uzaludno nadaš... Čovječe pa nitko normalan nebi prosipao žuč ovdje gdje nečeš sigurno polučit nikakvog uspjeha...
Ili si ti kao neki moderni don kihot pa se boriš protiv vjetrenjača, i sve nas koji smo se odlučili za dark side pokušavaš popraviti i vratiti na pravi put?

Smajoo evo jedan stih stanovitog skoro pa gospodina:
"nemoj iči s jabukom na križanju staze..."
weeeeeee!!!!! Redikuli...
03.11.2008 | 11:33
Dražen je napisao:
Ne želim više raspravljati na ovom forumu...

Mogu mislit
03.11.2008 | 12:42
još hranite trola?
03.11.2008 | 15:54
NNJ je napisao:
još hranite trola?

Mi volimo mrcina-trollove! Ima vise krvi kad ih prikoljes
06.11.2008 | 17:51
Vidim da se je lijepo razvila konverzacija na mom problemu. Eto pa s obzirom da smo sve razradili i skoro našli kvar javljam koga zanima da je crko ipak ekran.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 2 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.36 Seconds

Provided by iJoomla SEO